Головна » 2010 » Грудень » 16 » Дотримання та захист прав громадян – головний пріоритет політики держави
09:45
Дотримання та захист прав громадян – головний пріоритет політики держави
День прав людини – міжнародне свято, яке відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.
Генеральна Асамблея ООН та Комісія з прав людини розглядають як загальні, так і спеціальні питання прав людини з точки зору їх впровадження, гарантування та охорони як у мирний час, так і у період збройних конфліктів. Таким чином, міжнародні стандарти у сфері прав людини складаються із сукупності принципів та норм, що встановлюють: права та свободи людини в різноманітних сферах життєдіяльності; обов’язки держави із забезпечення та дотримання прав людини без будь-якої дискримінації як у мирний час, так і у період збройних конфліктів; загальні принципи природного права; відповідальність за злочинне порушення прав людини; напрями розвитку та розширення сфери прав людини; напрями посилення контрольного механізму за виконанням державами взятих на себе зобов’язань у сфері прав людини.
На їх основі кожна держава зобов’язана упорядкувати чинне законодавство, усунути протиріччя з нормами міжнародного права, відмінити застарілі норми, ліквідувати прогалини.
Саме вказана діяльність держав забезпечить реальність та ефективність міжнародних стандартів у сфері прав людини.
За роки незалежності Україна закріпила у світі статус вільної, демократичної держави, громадяни якої мають рівні права та свободи, закріплені Конституцією, а органи влади суворо стежать за її дотриманням. І сьогодні ми всі кожним кроком, кожним рішенням, спільними зусиллями маємо підтверджувати цей статус. Дотримання та захист прав громадян завжди є головним пріоритетом, на якому базується політика держави.
Микола БОНДАР

Переглядів: 658 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Kolega  
0
"Право на право" - цей каламбур жартома висловила одна моя колега під час поради (так у нас називаються планірки) на якій ми вирішували концепцію написання статті до Дня захисту прав людини. І хоча це жарт, у ньому є дуже велика доля істини. Адже хоч ми і маємо право на тенто і тенто, це ще не означає, що ми його безпроблемно отримаємо. Іншими словами права є, але, на жаль, не завжди вони забезпечуються.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100