Головна » 2011 » Березень » 18 » Економити енергію – це розумно
10:03
Економити енергію – це розумно
Катастрофічне забрудне-ння довкілля – проблема сьогодення номер один.
Повітря яким неможливо дихати; брудна вода, що містить всю таблицю Мєндєлеєва; грунти, насичені отрутохімікатами, зростання кількості онкологічних захворювань – усе це фактори ризику у сучасному техногенному світі людини.
Глобальні екопроблеми змусили людство замислитись над шляхами виходу з кризи, і це дало поштовх швидкому розвитку екології, як науки. Зупи-німось, доки не пізно. Біймось мертвої планети Земля. Досить того, що в нас вже мертва Зона…
Людина повинна жити, розвиватись, діяти у гармонії з природою, а для цього треба знати, розуміти природу. Розуміння потрібні кожному громадянину.
Людина повинна відчувати й розуміти власний організм; вона має відчувати й розуміти навколишню природу, мати уявлення про її складові частини, знати чого їй досить, а чого бракує, яку вона приносить користь – а де можна завдати шкоди.
З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та постійного підвищення їх ціни, питання енерго-збереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів набувають все більш важливого значення. Тому, стало вже традиційним проведення тижня енергозбереження. В цей період всі ми хочемо відчувати себе захищеними від холоду і непогоди, мати теплі домівки і комфортні умови праці та відпочинку.
Енергозбереження в побуті. Принципи Енергобереження в нашому побуті не поширене з двох причин: немає достатньо-го матеріального стимулу й культури енергоспоживання. Матеріальний стимул нам забезпечить держава. Можна довго сперечатись, які негативні наслідки від реформи в енергетиці й комунальному господарстві, яким важким тягарем знову вони ляжуть на плечі споживачів. Але нам давно настав час зробити своє життя культурним, багатим й щасливим. Неодмінні умови цього життя коли «у країні» завжди є вода, коли електро-прилади не «горять» від неякісного електропостачання, коли у будинку завжди комфортна температура й не хворіють діти. Важливо зрозуміти економію енергоресурсів не як відмову комфорту а навпаки, мета енергозбереження – це забезпечення необхідних умов життя для всього всього населення.

Ольга БОЙКО

Переглядів: 962 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100