Головна » 2011 » Березень » 25 » «Екзотичний географічний ярмарок» в Топорах
14:05
«Екзотичний географічний ярмарок» в Топорах
12 березня у післяурочний час у Топорівський ЗОШ І-ІІІ ступенів лунала весела музика та дитячий сміх. У школі проходив «Екзотичний географічний ярмарок». Метою цього заходу було ознайомлення учнів з основними центрами походження культурних рослин, розширити знання про екзотичні овочі та фрукти, що є на прилавках наших магазинів, виховати любов до рослин
та почуття прекрасного.

Перед початком «ярмарку» присутні ознайомилися із виставкою кімнатних рослин, батьківщиною яких є Південна Африка, Австралія, Південна та Центральна Америка, Південна і Південно-Східна Азія.
Сцена актового залу прикрашена різнокольоровими кульками, столи – рушниками, у центрі – напис «Екзотичний географічний ярмарок». Перед глядачами на передньому плані розміщені «павільйони»: «Знайомі незнайомці», «Заморські гості», «Українська кухня» – столи, на яких стоять різноманітні плоди. «Покупцями ярмарку» були учні школи, вчителі, батьки та гості.
Ярмарковими павільйонами присутніх супроводжували учениці 8-го класу Гудзь М., Кириченко І., Лисюк В.
У цьому їм допомагали решта восьмикласників. Вони розповіли цікаві і загадкові історії походження картоплі, помідорів, кукурудзи, буряків, капусти, моркви, цибулі та інших овочевих культур.
При відвідуванні павільйону «Заморські гості» присутні мали можливість ознайомитися з рослинами, які не ростуть на наших землях, але їх плоди використовують у стравах, що увійшли в повсякденне життя українців. Це арахіс, ананас, авокадо, ківі, манго, банани.
Згадали продавці ярмарку про те, що ростуть у Південно-Східній Азії цукеркові, у тропічній Африці – мильні та ковбасні, у США і Канаді – оцтові, у Південній Америці – коров’ячі, а на островах Океанії та у Африці – хлібні дерева.
Біля павільйону «Українська кухня» гості дізналися, що гречку, ячмінь, овес, м’яку пшеницю завезли з далекої Азії.
Кириченко І. розповіла, які страви готують із цих рослин і пригостила всіх пиріжками, варениками, галушками, приготовленими учнями 8 класу.
А який же ярмарок без веселощів?! Були і веселощі. Учні п’ятого класу Дубовенко Я. і Ковальчук Г. виконали пісні «Картошка», «Чунга-чанга», а Шваб Д. та Гейвах М. (6 клас) веселили всіх замальовками із шкільного життя, Шваб Ю. (9 клас) та Вайдула О. (10 клас) – сценкою «Дві кумасі». Гучними оплесками віддячили присутні учнів 8 класу за пісні «Із сиром пироги», «Одна калина».
Закінчився «ярмарок» веселою дискотекою. Всі були задоволені і дорогою додому ділилися незабутніми враженнями.

Н.Ф.Дишкант


Переглядів: 695 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100