Головна » 2010 » Грудень » 9 » Гордістю кожної людини є її професія
02:52
Гордістю кожної людини є її професія
Свято з нагоди Дня місцевого самоврядування відбулося у районному будинку культури. На заході були присутні голова РДА Володимир Бондарчук, голова районної ради Борис Ходаківський, сільські голови, депутати та районної, селищної, сільських рад, працівники органів місцевого самоврядування.
Майбутнє нашої держави неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Наполеглива і самовіддана праця, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність та активна громадська позиція – це гідний внесок у розбудову нашого суспільства і держави. Це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних й обласних радах, хто представляє багатотисячну армію народних обранців. Місцеве самоврядування – це не лише право, а реальна можливість територіальних громад сіл, селищ вирішувати проблеми людей, захищати спільні інтереси. Це – необхідна умова суспільного прогресу у розвитку району. Важливо лише, щоб усі представники самоврядних органів розуміли своє призначення, виконували найактуальніші завдання, що стоять перед ними.
Голова районної державної адміністрації В.С.Бондарчук привітав всіх присутніх зі святом:
– Життя підтверджує, що не може бути справжньої демократії без порядку, держави – без належного контролю, а повноцінного самоврядування – без необхідного обсягу повноважень і матеріально-фінансових ресурсів. Ми здатні вирішувати багато наших проблем. Але для цього потрібна спокійна, злагоджена робота всіх гілок влади. На минулих виборах обрано 508 депутатів різних рівнів – це велика кількість людей, які будуть вирішувати важливі питання. Це – вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Тільки така влада є народною – владою не над суспільством, а основною гілкою самого суспільства, яка працює для людей і заради людей. Наша робота полягає в тому, щоб забезпечити порядок у кожному селі, забезпечити роботу закладів освіти, медицини, культури. Потрібно закінчити будівництво газопроводів до Огіївки, Городка, Березянки та Першотравневого. Перш за все, ми повинні залучити до району інвестиції та кошти з державного бюджету на виконання відповідних програм. Саме ці питання покликана вирішувати місцева влада, наділена відповідними ресурсами та повноваженнями. Тож нехай День місцевого самоврядування об’єднає нас у спільному прагненні зробити наш район щасливим і багатим!

Також з привітальним словом до присутніх звернувся голова районної ради Б.О.Ходаківський:
– Сільські голови, депутати всіх рівнів, представники органів місцевого самоврядування, дозвольте привітати вас зі святом. Від усього серця побажати усім, хто працює на благо територіальних громад, відстоює їх потреби та інтереси, міцного здоров’я, щастя і непохитної віри у щасливе майбутнє рідної Ружинщини. Нехай цей урочистий день додасть усім вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашого району, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя громади. Щоб через чотири роки кожен зміг прозвітувати перед своїми виборцями з чистою совістю!
Згідно з розпорядженням голови районної ради, за вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування, плідну роботу у вирішенні соціально-культурних проблем територіальних громад, сумлінну роботу Грамотами районної ради та преміями нагороджено:
Олександра Лікарчука – Голубівського сільського голову, Ніну Слободянюк – секретаря Рогачівської сільської ради, Людмилу Ярощук – бухгалтера Княжицької сільської ради, Інну Яструбенко – землевпорядника Немиринецької сільської ради, Миколу Чернищука– депутата Ружинської районної ради, Віктора Печика – депутата Чорнорудської сільської ради, Юрія Дударя – депутата Ружинської селищної ради, Миколу Мазура – ветерана місцевого самоврядування, колишнього голову Огіївської сільської ради.

Свято місцевого самоврядування співпа-
ло з 40-річчям від дня створення Ружинської музичної школи та Днем Збройних Сил України.
Володимир Бондарчук та Борис Ходаківський привітали зі святом районного військового комісара підполковника Олексія Гладишка. Він повідомив, що районний військовий комісаріат в нинішньому році зайняв в області шосте місце за бойовою та мобілізаційною готовністю і четверте за результатами призову на строкову військову службу.
Заступник селищного голови Дмитро Ковтун та секретар селищної ради Марина Бутківська привітали всіх присутніх зі святом та вручили Грамоти депутатам селищної ради Сергію Дятлу та Ларисі Кравченко.
Приватний підприємець Марія Данюк привітала всіх представників місцевого самоврядування зі святом і подарувала селищній раді картину.
А вітальний концерт з нагоди трьох свят
подарували вихованці дитячої музичної школи.

У Ружинській музичній школі наразі працюють 16 викладачів, навчаються 175 учнів.
– Багато наших вихованців після закінчення школи продовжили своє навчання в середніх спеціальних та вищих музичних навчальних закладах, – розповів директор музичної школи Юрій Мацюк. – За останні чотири роки відкрито три філії: у Ягнятині, Білилівці, Зарудинцях. Педагогічний колектив музичної школи проводить навчально-виховні роботи з дітьми на основі традицій і звичаїв української класики.
Райдержадміністрація та районна рада з нагоди ювілею подарували факс музичній школі. Начальник відділу культури РДА Олексій Хитрий та голова профспілки Лариса Мороз привітали ювілярів і подякували керівникам та викладачам за щоденну працю.
– Навчаючи дітей прекрасному, ви вкладаєте в кожного з них частинку своєї душі. Бажаємо вам здібних і талановитих учнів, щоб вони виправдали всі ваші зусилля, – побажала Л.Л.Мороз.
Родина Данюків, чий син у минулому році закінчив клас гітари музичної школи, подарувала закладу картину. Колектив фінансового управління РДА привітав школу з ювілеєм, подарував подарунок і побажав успі-ху, здоров’я і побільше талановитих дітей.

Від управління культури та туризму Житомирської ОДА за багаторічну сумлінну працю та вагомий особистий внесок у розвиток і естетичне виховання підростаючого покоління нагородили Грамотами Петра Панасюка – викладача класу духових інструментів та Галину Квашу – викладача класу фортепіано.
Відповідно до розпорядження голови РДА та голови районної ради за багаторічну сумлінну працю Грамотами нагороджено: Ірину Багдасарян – вчителя класу фортепіано, Світлану Чайку – викладача класу скрипки. За сумлінне виконання посадових обов’язків Грамотою нагороджений директор музичної школи Юрій Мацюк.
Викладачі, учні та випускники підготували святковий концерт. Веселий таночок подарували учні хореографічного класу (керівник Віктор Добровольський). Твір «Минає день, минає ніч...» виконав Андрій Григоренко, випускник музичної школи, нині студент Житомирського музичного училища, переможець обласного конкурсу «Червона рута». Він привітав і подякував всім вчителям школи за освіту і дорогу в життя. Твори на духових інструментах виконали учні школи. Олег Зозуля заграв на тенорі марш із кінофільму «Діти капітана Гранта», а твір «На місточку» виконав на трубі Олександр Кримчак. Викладач класу кларнета Володимир Ільницький з учнем Олександром Кравчуком виконали «Французьку пісеньку». Юлія Гопанчук (керівник Галина Кваша) заспівала пісеньку «Україночка мала». Фортепіанний твір «Гримни, оркестр» виконали Оксана Оксемчук та Аліна Щерба (викладач Володимир Євтух). Танцювальний рок-н-рол виконали Єва Махмуд та Юлія Стадник, постановка Віктора Добровольського, концертмейстер Людмила Стадник. Музична композиція Раймонда Паулса прозвучала у виконанні випускниць Оксани Кравчук та Світлани Шуляк (викладач Світлана Чайка). Тетяна Костюк та Юрій Мацюк заспівали пісню «Сивий туман». У виконанні одного із перших випускників, а нині вчителя музичної школи за сумісництвом, Володимира Мороза прозвучала пісня «Роде мій». Своїм виступом привітав усіх зі святом квартет гітаристів за участю Сергія Мацюка, Павліни Миколюк, Ольги Сивак, Аліни Безкоровайної (викладач Світлана Григоренко). Під музичний супровід колективу викладачів випускниця Ружинської музичної школи, яка закінчила Житомирське музичне училище, Київський національний університет ім. Драгоманова і навчається у Київській національній академії ім. Чайковського Тетяна Чайка виконала пісню «Осіннє золото». Вона подякувала своїй мамі і разом з тим першій вчительці за важку працю, яку вона виконує з терпінням і щирістю:

– Зі скрипкою моя доля не склалася, як би моя мама цього не хотіла. Та все ж таки, з музикою тісно пов’язане моє життя. Я дуже вам вдячна за все прекрасне, що ви вклали в мою душу.
Учнівський вокальний ансамбль під музичний супровід викладачів виконав твір «Усюди музика живе». Пісню «Києве мій» заспівали дуетом Галина Кваша та Володимир Мороз. Зоя Руденко (учениця Галини Кваші) виконала на фортепіано музичний твір «Міккі Маус». Святкове вітання прозвучало від гостей з Малої Чернявки Валентини Чиж та Олега Гурка. Квартет скрипалів за участю випускниць ДМШ (керівник Світлана Чайка) виконав твір «Червона Рута». Пісню «Україно моя» подарував квартет у складі Володимира Мороза, Юрія Мацюка, Галини Кваші, Світлани Чайки (концертмейстер Володимир Євтух). Учительський колектив на завершення свята всім своїм вихованцям презентував іменний святковий торт.
Депутат районної ради Микола Ярошевський подякував за чудове свято, змістовий концерт і побажав колективу школи подальшого процвітання та нових талантів.
Юлія МАКОВЧУК
Світлини Ю.Маковчук та Н.Шуляк


Переглядів: 1999 | Додав: kulunka | Рейтинг: 4.8/11
Всього коментарів: 121 2 »
12 Kolega  
0
Це точно! Однак щастя наших істориків має два боки. По-перше, житя у розсаднику дівочої краси, а потруге потерпання від цієї самої краси. Адже, згідно статистики, на першому курсі, коли загальноуніверситетський імунітет ще не докінця окріп, багато першокурсників-істориків з тріском вилітає з універу через залицяння до дівчат і занедбання навчання. Але, що поробиш, краса потребує жертв. І добре, що цими жертвами переважно стають саме недоучки, які випадково потрапляють у виші, бо, якщо у голові є хоч трохи мізків, навіть попри залицяння, є шанс стати другокурсником і навіть, може, закінчити універ.

11 kulunka  
0
biggrin biggrin biggrin Оце насправді ваші хлопці-історики в раю!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))))))))

10 Kolega  
0
Точно, наш універ - це суцільна родзинка. Кажу це без сарказму, бо й насправді дуже люблю свою альма-матір і вважаю сівій пед найкращим серед педвузів України. До речі, найщасливіші у нашому універі хлопці-історики, бо живуть у одному гуртожитку з філологами, де, як я уже казав, переважну більшість становлять дівчата.

9 kulunka  
0
Ну логічно впринципі!!!!)))))) Має бути якась родзинка!!!! biggrin biggrin biggrin

8 Kolega  
0
Житомир - город контрастов, детка! А про тамтешні універи годі говорити... Це просто мега... Ну щось там мега, короче. Треба ж у чомусь від столиці відрізнятись.

7 kulunka  
0
А коли я навчалася у нас була рівність!!!!)))))) Жодної гендерної несправедливості))))))

6 Kolega  
0
Класно! Тепер редакцію сміливо можна назвати оранжиреєю жіночності. Ну прямо, як у нас на філфаці - у групі двадцять-тридцять дівчат і один хлопець староста.

5 Хельга  
0
Так, дівчатка стараються з усіх сил. Бажаю їм (та й усім колегам) витримки, творчої наснаги і невпинного руху вперед!

4 kulunka  
0
Та ні це наші кореспонденти))))) двоє)))

3 Kolega  
0
Так це типу студенти-практиканти. Багато уже їх назбирали?

1-10 11-12
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100