Головна » 2011 » Квітень » 21 » Кожен призовник несе особисту відповідальність перед Законом
12:43
Кожен призовник несе особисту відповідальність перед Законом

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону протягом 2010 року проведено ряд прокурорських перевірок щодо додержання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» у військових комісаріатах Житомирської області .

Під час перевірки у Бердичівському об’єднаному міському військовому комісаріаті встановлено, що 5 травня 2010 року рішенням призовної комісії призовник С. визнаний придатним до строкової військової служби та призначений для її проходження в стрілецькі та караульні частини. Отримавши повістку у військовому комісаріаті призовник С., з метою ухилення від проходження строкової військової служби, 20 травня 2010 року без поважних причин до Бердичівського об’єднаного міського військового комісаріату не прибув, внаслідок чого призваним на строкову військову службу і відправленим до місця її проходження не був.

У зв’язку з цим, 7 травня 2010 року військовою прокуратурою Житомирського гарнізону порушено кримінальну справу щодо призовника С., за ознаками злочину, передбаченого ст.335 КК України. 22 липня 2010 року Бердичівським міськрайонним судом за результатами розгляду кримінальної справи призовника С. засуджено за вчинення злочину, передбаченого ст.335 КК України до обмеження волі на 1 рік.
Аналогічні факти були виявлені під час здійснення перевірок у Черняхівському районному військовому комісаріаті та у Коростишівському об’єднаному міському військовому комісаріаті, за результатами яких військовою прокуратурою Житомирського гарнізону порушено кримінальні справи щодо двох призовників даних військових комісаріатів, за ознаками злочину, передбаченого ст. 335 КК України.
За результатами даних кримінальних справ за вчинення злочину, передбаченого ст. 335 КК України, 21 червня 2010 року Черняхівським районним судом засуджено призовника Д. до обмеження волі строком на 1 рік 6 місяців з випробовуванням на 2 роки та 19 січня 2011 року Коростишівським районним судом засуджено призовника К. до обмеження волі строком на 1 рік з випробовуванням на 1 рік.
Під час перевірки у Андрушівсько-Попільнянському об’єднаному міському військовому комісаріаті встановлено, що мати одного з призовників з метою сприяння в ухиленні її сина від призову на строкову військову службу шляхом надання йому незаконної відстрочки від призову, виготовляла завідомо підроблені довідки про навчання її сина у Житомирському інституті Міжрегіональної академії управління персоналом та протягом двох років надавала до вказаного військового комісаріату.
За результатами перевірки військовою прокуратурою Житомирського гарнізону порушено кримінальну справу щодо громадянки З., за ознаками злочинів, передбачених ст.27 ч.5, 335,358 ч.2,358 ч.3 КК України. 20 вересня 2010 року Богунським районним судом міста Житомира за результатами розгляду кримінальної справи громадянку З. засуджено до штрафу у розмірі 1500 грн.
Андрій ГЛУМАКОВ

Переглядів: 666 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100