Головна » 2011 » Квітень » 29
Перший етап Всеукраїнської військово-патріотичної  спортивної гри «Зірниця» відбувся на базі Ружинської гімназії 19 квітня. У змаганнях прийняли участь команди 24 шкіл. Відповідно до програми змагань, гра складалася з двох частин – конкурси та спортивні змагання: конкурс строю, історичний конкурс, долікарської допомоги, кидання «гранати», топографічної підготовки та естафета «Десант» (військова естафета, подолання смуги перешкод тощо).
Змагалися учні 5-9 класів. Дівчата та хлопці крокували у строю на плацу, надавали першу медичну допомогу, кидали на влучність «гранати» та на швидкість переносили «поранених» на ношах. Велику спритність, розум, силу, гнучкість і витривалість виявили всі учасники змагань. Команди щиро вболівали один за одного, але в кожних змаганнях є переможці. Так, перше місце розділили Ружинська гімназія та Зарічанська ЗОШ І-ІІ ст., друге місце посіли Мовчанівська ЗОШ І-ІІІст. і Малочер ... Читати далі »
Просмотров: 676 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Про хід весняно-польових робіт та стан справ зі збереженням поголів’я худоби, завершення зимівлі та своєчасне переведення тваринництва на літнє утримання інформував присутніх на колегії перший заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук.

Він, зокрема, зазначив, що
господарства району розпочали весняно-польові роботи із підживлення озимих культур та багаторічних трав. На кожний гектар внесено по 1 ц азотних добрив. Озима пшениця підживлена на площі 16106 га, озимий ячмінь – 472 га, озиме жито на 300 гектарах, багаторічні трави на 600 га. Озимина та багаторічні трави із зими вийшли у задовільному стані, та березневі морози негативно вплинули на стан посівів озимого ріпаку, площа якого складає 939 га. На сьогоднішній день 70 га загинуло у Городоцькому відділку ДП «Ілліч Агро Умань», 27 га у ТОВ «Новофастівське». Викликає тривогу стан посівів ріпаку у Топорах, Княжиках. Площа посіву ярих культур у районі становитиме 43519 ... Читати далі »

Просмотров: 819 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Щороку в квітні відбуваються змагання юних інспекторів руху та дружин юних пожежників-рятувальників. Їх спільно з райвідділами ДАІ, міліції, МНС проводить відділ освіти РДА. Відбулись турніри і цього року.


Залучення широкого загалу  школярів до участі в заходах спрямоване на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, виховання у дітей поваги до таких відповідальних професій, як інспектор руху та рятувальник, формування навиків правильного поводження з вогнем, вибухонебезпечними предметами, поведінки під час стихійного лиха, безпечної поведінки на водоймах, у побуті, коли власному життю чи життю оточуючих загрожує небезпека.
Відповідно до спільних наказів начальника відділу освіти В.Г.Федорчука, начальника відділу ДАІ С.В.Столітнього та начальника районного відділу ГУ МНС Украни В.А.Федоровича відбулись зональні та районні змагання.
Переможцями зональних змагань юних інспекто ... Читати далі »

Просмотров: 692 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Напередодні 25 – ї річниці Чорнобильської трагедії у райвідділі УМВС України в Житомирській області відбулася зустріч особового складу райвідділу, пенсіонерів – правоохоронців, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС з головою райдержадміністрації В.С.Бондарчуком, головою районної ради Б.О.Ходаківським, заступником голови РДА І.І.Семенчуком.

В перші дні після аварії на ЧАЕС разом з тими, хто ліквідову-
вав наслідки аварії, були відкомандировані для охорони громадського порядку працівники міліції. Вони несли службу у тих населених пунктах, звідки евакуйовувалось населення. Згодом допомагали мисливцям відстрілювати тварин у тридцяти кілометровій зоні. Працівники Ружинського райвідділу також несли службу на уражених територіях. Зараз вони уже на заслуженому відпочинку. Але не поривають зв’язків між собою, часті гості серед колишніх колег.
Володимир Володимирович Кича, Павло Миколайович Лозовий, Володимир Іванович Капітанчук, Микола Іванович Ковальчук, Володимир Сергійович Сло ... Читати далі »

Просмотров: 612 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Чорних дат у людства є немало
Кожна з них – це міна під прогрес
Найстрашніше, що усіх спіткало, –
Вибух на Чорнобильській АЕС

Такими словами розпочали лінійку-реквієм «Чорнобиль стукає у серце» учні Березянської ЗОШ І–ІІІ ст.
Ця лінійка – наш земний уклін, наша подяка всім тим, хто ризикував своїм здоров’ям, життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, це священна всенародна пам’ять про всенародний подвиг.
«Чорнобиль»… Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домів, розорених гнізд. Цей день – 26 квітня 1986 року завжди об’єднуватиме всіх живих спогадом, спільною печаллю, однією надією.
Учні розповіли, яким красивим було маленьке містечко Чорнобиль до 26 квітня 1986 року. Здавалося, що красу цього куточка ніщо й ніколи не затьмарить. Хто міг подумати за день до катастрофи, що над квітучою землею повисне ядерна смерть, яка полине на райони України, Білорусії, Росії. І на українській землі з’явилися пус ... Читати далі »
Просмотров: 794 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Саме на цю тему на одному із занять у нашому університеті ім. М.П.Драгоманова запропонувала написати твір-відгук відома актриса і телерадіоведуча Т.М.Стратієнко. І жодного з нас вона не лишила байдужим.

Звичайно, як можна залишити без уваги таке важливе питання  для кожного. Адже ми – українці, тому і мова має бути в нас єдиною – українською. Та, на жаль, не всі це розуміють.
Зараз залишилось дуже мало людей, які розмовляють українською, особливо це стосується молоді, яка приїхала в місто, відразу ж починає закидати словечки російською, тому, що сьогодні говорити українською – не модно. Тоді про який наш майбутній розвиток як єдиної нації можна говорити, коли осередок, цвіт нації – молодь – свідомо відмовляється від своєї мови?
А скільки ж чудових слів можна про неї сказати: материнська, лебедина, калинова. Все, що пов’язано з нею: материнська пісня, батьківська хата, калина під вікном, верба біля річки… Та це все для багатьох не має жодного значення ... Читати далі »

Просмотров: 5168 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Нарада з питань активізації спортивно-масової роботи у селах та проведення місячника з облаштування шкільних спортивних майданчиків відбулася у відділі освіти РДА 12 квітня.

У зустрічі взяли участь голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, заступник голови РДА І.І.Семенчук, начальник відділу освіти В.Г.Федорчук, вчителі фізичної культури, предмету «Захист Вітчизни» та представники дитячо-юнацької спортивної школи.
Голова федерації футболу Л.П.Маслюк запропонував провести районну Спартакіаду, в якій зможуть брати участь команди з кожного села. Передбачено провести масові спортивні заходи: піднімання штанги, армреслінг, біг, перетягування каната тощо. До участі планується залучити широкі верстви населення, в тому числі велику кількість молоді.
На нараді порушувались питання про підвіз спортсменів до місця проведення змагань та необхідний спортивний інвентар командам. Го ... Читати далі »
Просмотров: 639 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

З педагогічним колективом Ружинської гімназії відбулася зустріч голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука та заступника голови РДА І.І.Семенчука напередодні великодніх свят.


У першу чергу Володимир Сергійович подякував педагогам та учням за підготовку та участь у творчому звіті аматорських колективів та майстрів народної творчості Ружинського району, який відбувся нещодавно в обласному центрі. 
Голова райдержадміністрації окреслив напрям дій органів виконавчої влади в соціальному і культурному розвитку на найближчу перспективу. В рамках розвитку спортивно-масової роботи планується проведення семінару на базі загальноосвітніх закладів, з подальшим проведенням спартакіади району, у якій візьмуть участь не тільки школярі, а й доросле населення. Відповідно, в ході підготовки до заходу будуть приведені у належний стан спортивні споруди на території району, оновлена матеріальна база, закуплений ... Читати далі »

Просмотров: 657 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

У разі простою працівники переводяться з урахуванням їх спеціальності і кваліфікації на іншу роботу на тому ж підприємстві на весь час простою або на інше підприємство, але в тій самій місцевості на строк до одного місяця.
Таким чином, якщо переведення проводиться на тому ж підприємстві, то воно обмежується не строком, а часом простою (ст. 34 КЗпП). В разі простою не допускається переведення кваліфікованих працівників на некваліфіковані роботи.
Переведення на роботу, як постійну, так і тимчасову, повинні оформлятись наказом власника або уповноваженого ним органу. В наказі про тимчасове переведення має бути зазначений строк цього переведення.
Законодавством не встановлено форми давання згоди на переведення. Підкорення працівника наказу власника або уповноваженого ним органу не може вважатись згодою на переведення. Така згода має бути попередньою і такою, що відображає волевиявлення працівника. Для того щоб запобігти можливим спорам, бажано, щоб працівник да ... Читати далі »
Просмотров: 685 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Такі норми передбачено у новому законі про виконавче провадження. Виконавці отримали доступ до всіх електронних баз, що стосуються майна особи: вони можуть безкоштовно користуватися даними БТІ, земельного кадастру, МРЕВ. На будь-що із виявленого у боржника накладають арешт і продають за рішенням суду.
Ці дії виконавча служба уже вчиняє. Скажімо, таким пра-
вом державного виконавця, яке зазначене в законі, про заборону виїзду за кордон – законодавець намагався прискорити виконання судових рішень, тобто зменшити можливість для боржників щодо уникнення відповідальності за невиконання стягнення заборгованості перед кредиторами. Наприклад, якщо раніше у державного виконавця було право зупинити виконавче провадження у разі оскарження виконавчого провадження, то наразі таке право відсутнє.
Якщо сума боргу менше 10 мінімальних заробітних плат, то виконавча служба не має права звернутись зі стягненням на житло та земельну ділянку, на якій знаходиться це житло, якщ ... Читати далі »
Просмотров: 582 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Шляхи і способи державного регулювання розвинених ринкових відносин:
1. Встановлення кваліфікаційних вимог до покупців земельних ділянок сільськогосподарського призначення дозволить забезпечити концентрацію земель у власності безпосередніх виробників сільськогосподарської продукції. Набувачами земельних ділянок за цивільно-правовими угодами мають бути лише:
– громадяни України, які мають сільськогосподарську освіту або досвід роботи у сільському господарстві не менше 5 років чи займаються веденням товарного сільськогосподарського виробництва;
– фермерські господарства;
– державна спеціалізована установа з управління землями сільськогосподарського призначення державної власності.
Ведення товарного сільськогосподарського виробництва включатиме використання однією особою сільськогосподарських угідь на площі понад 2 гектара.
2. Недопущення спекуляції земельними ділянками сільськогосподарського призначення може бути досягнуте за рахунок запровадження д ... Читати далі »
Просмотров: 609 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

У проекті закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» не передбачено зміну розміру підвищення до пенсії учасникам війни.
Водночас відповідно до статті 14 Закону України «Про ста-
тус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам війни, нагородженим орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Великої Вітчизняної війни, пенсії або щомісячне довічне грошове утримання чи державну соціальну допомогу, яку виплачують замість пенсії, підвищують на 15% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, іншим учасникам війни – на 10% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
У разі зміни прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, проводять перерахунок зазначеної допомоги, виходячи з розміру встановленого прожиткового мінімуму.
Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 р ... Читати далі »
Просмотров: 1359 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблем, а також для створення та просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році. 

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві. 
У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
Система управління охороною праці – це сукупність методів та засобів, які сприяють запобіганню нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві на основі заходів, спрямованих на виконання вимог законодавчих та нормативно-правових акт ... Читати далі »

Просмотров: 727 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

З метою посилення адресності надання населенню житлових субсидій та забезпечення цільового використання бюджетних коштів постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. №295 внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» щодо обов’язковості надання одержувачами субсидій інформації про відчуження житла та відповідальності за неподання такої інформації.
Зазначеними змінами передбачено, зокрема, що у разі передання права власності на житло іншій особі одержувач субсидії зобов’язаний у десятиденний термін повідомити про це ... Читати далі »
Просмотров: 901 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

У сфері управління Мінпраці України функціонує 5 спеціальних навчально-виховних закладів інтернатного типу, призначених для професійної, медичної, фізичної та соціальної реабілітації, здобуття робітничих професій і спеціальностей молоддю у віці від 15 до 35 років І-ІІІ груп інвалідності, стан здоров’я яких дозволяє навчатися та працювати за обраними професіями.

До них відносяться Кам’я-
нець-Подільський планово-економічний технікум-інтернат, Харківський обліково-економічний технікум-інтернат ім. Ананченка, Житомирське вище професійно-технічне училище-інтернат, Луганське та Самбірське(Львівська область) профе-сійно-технічні училища-інтернати. Фінансування зазначених технікумів-інтернатів здій-снюється за рахунок коштів державного бюджету.
Зарахування молоді з інвалідністю на навчання до зазначених навчальних закладів проводиться без вступних іспитів, без результатів незалежного тестування, після співбесіди ... Читати далі »
Просмотров: 1011 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

У рамках проведення акції «Діалог – заради розвитку» Житомирською дирекцією УДППЗ «Украпошта» з 4 по 6 травня 2011 року буде організовано прямий телефонний зв’язок з керівниками дирекції та її структурних підрозділів зі споживачами з метою виявлення зауважень та внесення пропозицій щодо покращення якості надання поштових послуг у відділеннях поштового зв’язку.
Звертатись за телефонами:
Житомирська дирекція (0412) 41-11-24, смт Ружин 3-15-54, м.Андрушівка (0236) 2-10-65, м.Баранівка (0244) 4-24-24, м.Бердичів (0243) 2-36-99, смт Брусилів (0262) 3-01-30, смт В.Волинський (0245) 3-12-15, смт Ємільчино (0249) 4-20-65, м.Коростень (0242) 9-61-00, м.Коростишів (0230) 3-50-14, смт Лугини (0261) 9-12-45, смт Любар (0247) 2-12-01, м.Малин (0233) 5-34-51, смт Народичі (0240) 2-13-54, м.Новоград-Волинський (0241) 5-23-30, м.Овруч (0248) 3-24-15, м.Олевськ (0235) 2-16-74, смт Попільня (0237) 2-53-33, м.Радомишиль (0232) 4-23-70, смт Романів (0246) 2-14-03, смт Черняхів ... Читати далі »
Просмотров: 676 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Футбольний турнір пам’яті вчителя фізкультури В.В.Мартинюка відбувся на стадіоні Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів 17 квітня.
Після підняття Державного Прапора під звуки Гімну України хвилиною мовчання вшанували пам’ять В.В.Мартинюка. За коловою системою у запеклій боротьбі за перемогу змагалися три команди: «Олімп» (Чорнорудка), «Нива» (Березянка) та «Сокіл» Ягнятин. «Нива» обіграла «Сокіл» з рахунком 2:1, останні ж поступились також «Олімпу» – 0:1. «Нива» зіграла в нічию з «Олімпом» – 1:1. Так, перемогу в турнірі здобула березянська «Нива». Команді вручено Кубок та нагороджено Грамотою І ступеня. «Олімпійці» – на другому місці, гравці «Сокола» - на третьому.
А.Поліщук
Просмотров: 669 | Добавил: zmya | Дата: 29.04.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100