Головна » 2010 » Грудень » 2 » Мамина любов - найсвятіше почуття
09:47
Мамина любов - найсвятіше почуття

Мешканкам сіл Березянка та Прибережне присвоєно почесне звання «Мати–героїня». Урочисте вручення посвідчень проводилося в приміщенях Березянського дитячого садочка і Прибережненської ЗОШ I-II ст. Нагороди вручали заступник голови райдержадміністрації Н.П.Петрик та начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук.
У селах відбулися святкові концерти, дитсадківці та школярі співали пісні, розповідали вірші, присвячені матерям-героїням. Нагороди присвоєно М.С.Дячук, В.Г.Поліщук, П.П.Комарівській з При- бережного та А.Г.Леоно- вич, Р.М.Білявській, Г.С.Запальській з Березянки. Родини нагороджених також прийшли підтримати і привітати своїх матерів з присвоєнням почесного звання. Про кожну із жінок сказано багато теплих слів як про добросовісних, працелюбних, добрих матерів та шанованих людей.

 
– Ми всі знаємо, як тяжко в наш час виростити та виховати одну дитину, не кажучи вже про п’ятьох і більше, – зазначила у привітальному слові Н.П.Петрик. – А в ті часи, часи великого голоду, злиднів, війни і важкої праці на землі, в колгоспі сім’ям було ще важче. Жінкам навіть не надавалась декретна відпустка. Народити, гідно виховати і поставити на ноги дітей – найбільший жіночий подвиг. Чи є щось святіше і дорожче у кожної людини від матері, золотих її рук і сердець? Низький вам уклін, дорогі наші матусі, за вашу працю, за вашу ласку.

Ніна Миколаївна Пилипчук також привітала матерів:
– Цим жінкам відомо, що ціною недоспаних ночей, важкої праці, безжальної війни, вони виконали своє покликання – бути матір’ю. Тепер, коли ці важкі роки у минулому, вони тішаться не лише власними дітьми, а й внуками та правнуками. Чи є в світі слово більш прекрасне і ніжне, як «мама»? У матері добрі і ласкаві руки, найчутливіше серце, в якому ніколи не згасає любов і воно ніколи не залишається байдужим. Материнська любов – це найсвятіше почуття, яке робить жінку здатною на найбільшу самопожертву. Де б не був ти, що не робив, яка біда тебе не спіткала б, мама завжди поруч. Щедра, ласкава, осяяна променем небесної благодаті. Не забудь їй подякувати, принести втіху добрим вчинком. Великі дороги в широкий світ завжди починаються із стежки від рідної оселі. Дорогі матері, дай вам Бог здоров’я, довгих років життя, шани від дітей та поваги від людей.
Юлія МАКОВЧУК

Переглядів: 1304 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100