Головна » 2011 » Квітень » 4 » Незважаючи на відстань між селами, проблеми не зникають
15:56
Незважаючи на відстань між селами, проблеми не зникають

Ряд питань було порушено під час зборів уповноважених жителів Мовчанівки, які відбулися 12 березня, основним з яких стало відкриття школи-садочка для дітей дошкільного віку. Через два дні відбулися збори жителів Вербівки і Трубіївки, мешканців їх турбує зникнення води в криницях та відсутність млина. На всі питання сільські голови, інвестори та представники з району надали повні ґрунтовні відповіді.

У кожному із сіл мешканці розповідали про актуальні проблеми громади. 
Так у Мовчанівці, де населення складає 1084 людини за словами сільського голови В.І.Чернявського, існує велика кількість різноманітних проблем. Таких, як проведення світла по вулицях, ремонт доріг, реконструкція меморіальних плит. Крім того, постало питання з виділенням земельної ділянки під нове кладовище. Та найболючішим для людей – є відсутність дитячого садочка, адже на території села проживає 46 дітей дошкільного віку.
Відкрити дитячий садок стало вкрай не легко, тому що старе приміщення дитсадка віддали під церкву, а нового немає. Тому, з цією проблемою ми звернулись за допомогою до голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука та голови районної ради Б.О.Ходаківського. Районна комісія вивчивши і проаналізувавши це питання, дійшла висновку створити на базі Мовчанівської школи, школу-садочок. Тому цього року, там будуть проводитись будівельні роботи і до кінця літа ми плануємо його вже відкрити, наголосив В.І.Чернявський.
Також селяни звернулися до керуючого ТОВ «Новофастівське» Ю.В.Крижанівського з проханням працевлаштування безробітного населення. На що Юрій Володимирович відповів, що зараз немає вакансій та з приходом весни, а потім і жнив, до роботи будуть залучатися сезонні працівники. Керівник господарства також зазначив, що допомагатиме селу і функціонуючим закладам на території населеного пункту всім чим зможе.
Безліч проблем та невирішених питань виявилось і у жителів Вербівки та Трубіївки.
Як і у інших селах, громаду непокоїть відсутність транспортного сполучення з райцентром, а також ремонт дороги до села, якою вже просто неможливо їздити.
Та найактуальнішою проблемою для населення стало питання відкриття млина. На що представник ПАТ «Тако» В.М.Дзюняк пообіцяв громадянам, що фірма візьме на себе цю проблему та купить новий млин. Крім того, не зважаючи на ці великі витрати створюватимуть кооператив для допомоги населенню, послуги якого будуть надаватися за зниженими цінами.
Сільський голова М.М.Уляніцький розповів жителям села, що планується проведення вуличного водопроводу. Адже проблема з водою щороку погіршується і може призвести до зникнення води в криницях.
Також, за словами сільського очільника, у 2011 році окрім наведення належного санітарного стану населених пунктів та на кладовищі, планується поновити дорожні знаки при в’їзді в село. Не обминули увагою і будинок культури та бібліотеку там цього року будуть проведені ремонтні роботи.
Підсумовуючи роботу зборів, заступник голови райдержадміністрації І.І.Семенчук зазначив, що дуже приємно, коли на сходи приходить багато людей. Адже це означає, що село хоч і далеко від райцентру але воно живе і розвивається. Людей турбує їхнє життя і доля свого населеного пункту. Та пообіцяв допомогти у вирішені проблемних питань.
Наталія ШУЛЯК

Переглядів: 1147 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100