Головна » 2011 » Квітень » 21 » Пенсію можна буде успадкувати
12:44
Пенсію можна буде успадкувати
Пенсійна реформа передбачає право особи передати у спадок кошти, які вона накопичила в обов’язковій накопичувальній системі.

Проектом Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачено, що участь у накопичувальній системі пенсійного страхування візьмуть особи, яким на дату її запровадження виповнилося не більш, як 35 років.
Крім того, передбачено, що в разі смерті учасника накопичувальної системи пенсійного страхування до досягнення ним пенсійного віку належні йому пенсійні кошти накопичувальної системи пенсійного страхування можуть бути успадковані в порядку, визначеному Цивільним кодексом України.
Учасник накопичувальної системи пенсійного страхування матиме право у будь-який час визначити спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, що матимуть право успадкувати кошти з його накопичувального рахунку. Ці особи можуть не перебувати з ним у сімейних або родинних відносинах. У такому разі учасник накопичувальної системи пенсійного страхування складатиме заповіт відповідно до вимог Цивільного кодексу України.
Особи, які мають право на отримання у спадщину коштів накопичувальної системи пенсійного страхування в сумі, що належить померлому учасникові накопичувальної системи та обліковується на його накопичувальному пенсійному рахунку в Накопичувальному фонді, зможуть подати заяву про спрямування таких коштів на свій рахунок у Накопичувальному фонді. Передбачається, що для отримання одноразової виплати учасник накопичувальної системи чи його спадкоємці подаватимуть у територіальний орган Пенсійного фонду заяву та документи, що підтверджують їхнє право на отримання такої виплати.
Світлана ОКСЕМУК


Переглядів: 721 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100