Головна » 2011 » Квітень » 18 » Перехід з одного виду пенсії на інший відповідно до пенсійної реформи
09:08
Перехід з одного виду пенсії на інший відповідно до пенсійної реформи
Згідно з пунктом 3 статті 45 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» переведення з одного виду пенсії на інший провадять із дня подання заяви з усіма необхідними документами.

У проекті Закону України «Про заходи щодо законодавчого  забезпечення реформування пенсійної системи» передбачено, що переведення з одного виду пенсії на інший здійснюють із дня подання заяви з усіма необхідними документами з урахуванням заробітної плати за періоди страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, враховують заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв та за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

У законопроекті передбачено, що в разі переведення з одного виду пенсії на інший призначення здійснюють із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховували під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Світлана ОКСЕМЧУК


Переглядів: 2518 | Додав: kulunka | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100