Головна » 2011 » Березень » 4 » Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до законопроекту про пенсійну реформу
14:16
Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до законопроекту про пенсійну реформу
У проекті Закону України  «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачено, що, якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії проводять із урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок проводять із заробітної плати, з якої обчислено пенсію.
За бажанням пенсіонера, перерахунок пенсії проводять із зарплати за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року, із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), врахованого під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Якщо ж страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше як 60 місяців, то враховують заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв та за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Якщо загальний період страхового стажу менший ніж 60 місяців, то враховують заробітну плату (дохід) за фактичний страховий стаж.
У разі коли застрахована особа після призначення (перерахунку) пенсії має менш як 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії проводять не раніше ніж через два роки після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням страхового стажу після її призначення (попереднього перерахунку) та зарплати, із якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Світлана Оксемчук

Переглядів: 1097 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100