Головна » 2011 » Березень » 25 » Порядок оподаткування та декларування іноземних доходів
13:59
Порядок оподаткування та декларування іноземних доходів
– З кожним роком в нашій державі зростає кількість громадян, які отримують іноземні доходи. Який порядок оподаткування та декларування таких доходів за 2010 рік? – запитуємо заступника начальника Ружинського відділення Попільнянської МДПІ Володимира Олександровича Ішутіна.
– У разі отримання іноземних доходів громадяни України зо-бов’язані подати річну податкову декларацію за місцем реєстрації. Декларація подається до 30 квітня 2011 року.
Якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана ВР України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, то такий платник визначає суму такого зменшення за визначеними підставами у річній податковій декларації.
Не підлягають зарахуванню у зменшення суми річного податкового зобов’язання: податок на капітал, податок на майно, поштові податки, податки на реалізацію, інші непрямі податки.
Для отримання права на зменшення суми податкового зобов’язання на суму податку, сплаченого за межами України, платник зобов’язаний отримати від державного органу країни, в якій сплачується такий дохід довідку про суму стягнутого податку, а також про базу його нарахування. Така довідка має бути легалізована консульською установою України у відповідній країні. Бланки декларації та порядок її заповнення можна отримати в податковій інспекції.
– Якщо дочка проживає за кордоном і вислала матері грошовий переказ. Чи оподатковуватимуться ці кошти?
– Дочка є нерезидентом, тобто проживає на території іноземної держави. Матері необхідно сплатити податок з доходів фізичних осіб у розмірі 15%. (ст.13. пп.13.2.3).

Переглядів: 564 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100