Головна » 2011 » Березень » 18 » Потрібно створювати обслуговуючий кооператив
10:13
Потрібно створювати обслуговуючий кооператив
Схід села у Роставиці розпочався з інформації сільського голови О.Ц.Саківського, який поділився з громадою планами роботи в майбутньому та намітив шляхи вирішення нагальних соціальних проблем з благоустрою села. Зокрема, огородження та впорядкування кладовища, на що потрібні чималі кошти, а в сільському бюджеті їх не вистачає, благоустрою села, впорядкування сміттєзвалища тощо. Тому громада вирішила значну частину робіт виконати своїми власними силами
і за свої гроші.

Бурхливу реакцію присутніх у залі викликали дискусії стосовно розподілу колишнього майна колгоспу «Правда», адже частина жителів села, які протягом усього життя працювали в господарстві залишилася без майна. Тому і винесли це питання на порядок денний сходу села. Правда, з юридичної точки зору не все можна вирішити у громаді, тим паче без участі фахівців. Також чимало питань було поставлено першому заступнику голови РДА, начальнику управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчуку стосовно низької закупівельної ціни на молоко, яке закуповують в селі різні молокопереробні підприємства. Але люди старшого покоління інколи не розуміють, що за умов ринкової економіки власнику підприємства ніхто не може диктувати свої умови. Власне, жителям села потрібно створювати обслуговуючий кооператив, який би приймав у людей молоко, контролював його якість і домовлявся з молокопереробними підприємствами про ціну. Тоді згідно укладеної угоди сторони несли б відповідальність за виконання своїх зобов’язань.
Незважаючи на холодний будинок культури зібрання тривало понад три з половиною години. І не дивно, адже в людей накопичилось чимало проблемних справ, які потрібно вирішувати вже сьогодні. Про навчання учнів Роставицької школи інформувала присутніх директор Т.В.Зіневич, роботу дошкільного навчального закладу висвітлила завідуюча Р.П.Павлюк. Провідний лікар ветмедицини, державний ветеринарний інспектор ветеринарної медицини району В.І.Додонь розповів присутнім про небезпечні хвороби тварин та їх профілактику, яку повинні проводити фермери та власники особистих селянських господарств. На сході села також звітували про свою роботу протягом року соціальний робітник Н.Ф.Коломієць, завідуюча ФАПом А.А.Гребінь та дільничний інспектор І.В.Матвійчук. Про роботу ПСП «Батьківщина» в цілому, та тваринницької ферми, зокрема, поінформував схід села керівник господарства В.О.Семенюк. Найбільш професійно ставила запитання до представників з району голова ради ветеранів Роставиці Т.М.Левківська, активно відстоював інтереси громади пенсіонер А.П.Кухарець.
На сході села вирішили: спільним зусиллями громади та сільської ради облаштувати кладовище, провести благоустрій центру села, впорядкувати сміттєзвалище та налагодити регулярне вивезення сміття з селянських дворів.

Василь КОПАЧ

Переглядів: 619 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100