Головна » 2011 » Березень » 25 » Про цікаві новини зі шкільної родини
14:08
Про цікаві новини зі шкільної родини
Кожна дитина талановита по-своєму. Необхідно тільки дати їй можливість розкрити в собі щось особливе, притаманне тільки їй. З цією метою велика увага у нашій Зарудинецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів приділяється позакласній виховній роботі, яка дає можливість дітям проявити свої здібності, талант, розкрити своє «я».

Плідним на розмаїття виховних заходів був лютий у нашій школі. День святого Валентина, свято всіх закоханих пройшло в школі на «ура». Скільки талантів розкрили присутні на святі.
Учні 10-11 класів були і акторами і поетами, артистами сучасної естради, майстрували наймодніші зачіски, а ще показували такі танцювальні «па», що у багатьох глядачів ноги мимоволі піднімалися під ритмічну сучасну музику і дуже хотілося приєднатися до учасників шоу.
Не було на святі переможених, були лише переможці в різних номінаціях.
Обрали глядачі і містера та міс Валентинів. Ними по праву стали учні 11 класу Віктор Кравчинський та Юлія Ярошевська. Такий виховний захід провела класний керівник 10 класу Наталія Вікторівна Басараб. А далі знову свято. Стрітення. У стінах школи зазвучали веснянки, адже в гості завітала сама Весна, яскрава, запашна, така жадана. Свято учні розпочали словами: «Сьогодні ми святкуємо Стрітення. В цей день зима іде туди, де була весна, а весна – де була зима. В цей день святять воду і свічки. Стрітенська вода має магічну силу».
Один за одним з’являються перші весняні квіти: первоцвіт, нарцис, пролісок, фіалка. Це учні 1 класу, вони дуже зосереджені і трішки схвильовані, бо сьогодні вони не просто учні, а артисти.
Приємно було спостерігати за грою малих акторів. Танець сніжинок, зустріч зими і весни у виконанні учнів були особливо красивими, бо вони вкладали в це дійство всі свої таланти і уміння. Хвилювалася малеча, але мабуть більше хвилювань було у їхньої другої мами, Павліни Павлівни Хоцянівської, яка вміло контролювала кожного виступаючого. Щирі оплески глядачів були нагородою за старання наших найменших представників великої шкільної родини.
Цікаво і змістовно пройшов у стінах нашої школи і тиждень світової літератури.
Девізом тижня став вислів: «Книга – мудрість для бага-тьох»…
Кожна книга – це мудрий друг. Книги ведуть нас у дивовижний і чудовий світ, розповідають про майбутнє, минуле. «Золото добувають із землі, а знання – з книжок».
Слідуючи цим твердженням учні 5 класу підготували для молодших школярів цікавий виховний захід «В гостях у Мудрого Папуги».
Це було знайомство з підручником «Світова література» для 5 класу.
Гостями на святі були: Мудрий Папуга, Софійка та Сашко – персонажі, які мандрують Садом Світової літератури, та герої творів, про яких учні дізнаються, працюючи з підручником.
Кай і Герда, Снігова королева, Попелюшка, Мауглі, Багіра, Мудра Сова, Кіт Учений і ще безліч персонажів представляли себе на святі.
З цікавістю спостерігали за дійством молодші школярі, з задоволенням приймали участь у конкурсах малюнків «Малюю казку», співали разом з героями казок. Свято п’ятикласники завершили словами: «Цікавого вам читання. До зустрічі у 5 класі».
В наступний день тижня літератури естафету прийняв 9 клас, який запропонував школярам зустріч з самим Великим Гоголем, що люб’язно завітав на гостину до рідного села.
Цей виховний захід так і назвали «М.В.Гоголь в гостях у сучасних Сорочинцях».
На бал до письменника, роль якого виконував учень 9 класу Володимир Хоцянівський, зібралося чимало гостей. Це герої творів М.В.Гоголя «Тарас Бульба», «Ніч перед Різдвом», «Мертві душі», «Сорочинський ярмарок».
Привітали М.В.Гоголя задушевною українською піснею, запальним гопаком у виконанні дев’ятикласників.
Веселе, змістовне свято дало можливість нашим учням ще раз долучитися до геніальної спадщини гоголівських творів.
Ось так, наша шкільна родина плідно працювала в лютому місяці.
Та зупинятися немає часу.
І знову естафету приймуть учні інших класів. Знову буде цікаво, знову нові зустрічі, нові знання, нові таланти.


Т.БАБІЙЧУК,
В.ХОЦЯНІВСЬКА,

с.Зарудинці


Переглядів: 716 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100