Головна » 2011 » Березень » 18 » Про проведення профілактичної акції «Ехо»
09:46
Про проведення профілактичної акції «Ехо»
З 15 березня до 15 квітня в нашому районі проводиться обласна акція «Ехо», спрямована на профілактику негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі.


Тематичне спрямування акції – профілактика правопорушень та злочинності. Профілактика злочинності та правопорушень у підлітковому середовищі спрямована на попередження поширення негативних явищ – наркоманії, алкоголізму, ігрової залежності – дуже важлива та актуальна. Ось лише деякі цифри, що це підтверджують. У 2010 році підлітками вчинено 595 злочинів проти 482 у 2009 році, що більше на 23,4%. 426 злочинів становлять крадіжки. Із 135 до 205 збільшилась кількість злочинів, вчинених в групі, у тому числі з 59 до 81 тільки неповнолітніми. Більше зареєстровано тяжких злочинів, (331 проти 247), майже удвічі зросла кількість крадіжок вчинених у групі, у тому числі і неповнолітніми. Зросла кількість злочинів, вчинених підлітками – раніше умовно засудженими.
Занепокоєння викликає ріст учнівської злочинності із 157 до 248, у стані алкогольного сп’яніння 48 проти 34. Більш ніж у двічі зросла злочинність серед дітей, які раніше вчиняли злочини, у тому числі у 4 рази зросла кількість злочинів, в учасників яких судимість не знято і не погашено.
Звертаємо увагу на те, що пріоритетними категоріями осіб, охоплених акцією є діти, молодь та члени сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Протягом місяця районним центром соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді проводитимуться заходи, які відповідатимуть завданням соціальної роботи: групове та індивідуальне консультування дітей, молоді (в тому числі і на базі кримінально-виконавчої інспекції) та членів сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, бесіди, відео лекторії, лекційно-тренінгові заняття тощо.
До проведення заходів будуть залучатися спеціалісти со-ціальної служби, медичні працівники, юристи, працівники РВ УМВС.
С.П.Кутюк,
провідний спеціаліст ЦСССДМ

Переглядів: 736 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100