Головна » 2010 » Серпень » 13 » Район готується до боротьби з вогнем
12:46
Район готується до боротьби з вогнем
Минулого тижня в адмінприміщенні Ружинського лісництва відбулась зустріч голови райдержадміністрації Володимира Сергійовича Бондарчука з лісівниками за участю заступника голови РДА Бориса Олександровича Ходаківського, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій А.А.Кравчука та начальника Ружинського відділу ГУ МНС України в Житомирській області В.А.Федоровича.
Володимир Сергійович основну увагу звернув на збереження лісу від пожеж у цей спекотний період. Для того, щоб уберегти ліс від пожеж, необхідно суворо дотримуватись правил пожежної безпеки та виконувати відповідні розпорядження голови райдержадміністрації та працівників МНС. На час пожежонебезпечного періоду будь-який відпочинок чи перебування людей у лісі суворо заборонено. Для цього потрібно перекопати всі не санкціоновані стежки і дороги, які ведуть до лісу, перекрити шлагбаумами в’їзні дороги, встановити цілодобове чергування відповідальних працівників з лісництва та співпрацювати з працівниками МНС, міліцією та відповідальними посадовими особами райдержадміністрації.
Василь Копач


Задля зменшення ризику виникнення пожеж в лісових масивах району в пожежонебезпечний період голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук прийняв відповідне розпорядження, яким рекомендовано Ружинському лісництву ДП «Попільнянське лісове господарство» вжити невідкладних заходів щодо приведення в пожежобезпечний стан службових приміщень та будівель; провести протипожежні інструктажі з працівниками лісництва. А також перекрити лісові дороги, встановити стенди біля лісових масивів з інформацією для громадян про обережне поводження з вогнем. Також слід організувати чергування працівників лісництва, забезпечити нормативною кількістю засобів пожежогасіння та знаряддям для гасіння пожеж.
Керівникам сільськогосподарських підприємств та виконавчим комітетам сільських рад, на території яких знаходяться підрозділи сільської пожежної охорони потрібно провести ремонт пожежних депо та автомобілів. Організувати цілодобове чергування працівників сільської пожежної охорони. Також слід телефонізувати сільські пожежні депо, заправити пожежну техніку необхідною кількістю паливно-мастильних матеріалів.
У розпорядженні вказано на необхідність організувати чергування пожежної та пристосованої для гасіння пожеж техніки на хлібних масивах у період збирання врожаю.
Районному відділу ГУ МНС, райвідділу МВС спільно з відділом з питань надзвичайних ситуацій РДА рекомендовано проводити рейдові перевірки протипожежного стану лісогосподарських підприємств району.

Переглядів: 598 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100