Головна » 2011 » Березень » 25 » Ритуальний майданчик побудують в Ягнятині
14:10
Ритуальний майданчик побудують в Ягнятині
Кошти на ремонт ягнятинського дитячого садочка пообіцяв виділити генеральний директор ПСП ім. «Цюрупи» О.Г.Самчук під час зустрічі на сході села, який відбувся 12 березня. У зборах взяли участь голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, депутат обласної ради, головний лікар районної лікарні М.П.Зозуля, начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук, начальник управління праці соціального захисту населення О.П.Розумович, начальник відділу аналізу і прогнозу управління агропромислового розвитку Г.М.Телінкевич.

Сільський голова В.А.Тимошенко розповів що на території  Ягнятина проживає 1089 чоловік, функціонує школа, дитячий садочок, фельдшерський пункт, клуб, п’ять приватних магазинів та сільськогосподарське господарство ПСП ім.Цюрупи.
– В цьому році ми плануємо провести озеленення околиці села, за кошти місцевої громади побудувати ритуальний майданчик на кладовищі та встановити дві меморіальні плити па-м’яті жертвам голодомору та вдовам, чоловіки яких загинули у Великій Вітчизняній війні, – повідомив В.А.Тимошенко. – Також в нинішньому році заплановано провести освітлення вулиць Центральної та Комсомольської. Ми повинні працавати дружньо і злагодженно, докласти максимум зусиль для того щоб в Ягнятині запрацювали свій млин, олійня, круподерка, молокозбиральний пункт та обов’язково створити пункт штучного осіменіння худоби. Велику подяку хочу висловити місцевим підприємцям за допомогу, яку вони надають школі та дитячому садочку, особливо керівнику ПП «Ташір» К.С.Думікяну. Наше село завжди було одним з найкращих в районі, отож будьмо патріотами і все у нас буде добре, – наголосив Володимир Анатолійович.
Одне із приміщень майнового комплексу ПСП ім.Цюрупи планується передати в оренду місцевим фермерам. Близько 30 га землі під посадку фруктових дерев ягнятинська громада домовилась виділити інвестору з Києва.
– Планується посадка яблунь десертного сорту висотою 2 м, які плодоносять протягом 18 років, – розповідає приватний підприємець О.О.Шевченко. – Наступним нашим кроком запроектовано будівництво приміщень для зберігання та переробки фруктів, а також буде створено близько 50-60 робочих місць. Ця справа звичайно ризикована, але спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі, – наголосив О.О.Шевченко.

Юлія МАКОВЧУК


Переглядів: 847 | Додав: kulunka | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100