Головна » 2011 » Березень » 11 » Рівні права та можливості жінок і чоловіків
09:56
Рівні права та можливості жінок і чоловіків

Жінки живуть не тільки сподіваннями на краще, вони кожну мить життя наповнюють конкретними справами, створенням добробуту, сімейного благополуччя, служінням світлим ідеалам добра і милосердя, високої культури, гармонії і краси, що є невід’ємною часткою поступу до процвітання нашої держави.

З метою досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, ліквідації дискримінації за ознакою статі та застосування спеціальних тимчасових заходів, спрямованих на усунення дисбалансу між можливостями жінок і чоловіків реалізовувати рівні права був прийнятий Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» від 8 вересня 2005 року N 2866-IV.

Відповідно до ст.5 цього закону державна політика щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків спрямована на: утвердження ґендерної рівності; недопущення дискримінації за ознакою статі; застосування позитивних дій; забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у прийнятті суспільно важливих рішень; забезпечення рівних можливостей жінкам і чоловікам щодо поєднання професійних та сімейних обов’язків; підтримку сім’ї, формування відповідального материнства і батьківства; виховання і пропаганду серед населення України культури ґендерної рівності, поширення просвітницької діяльності у цій сфері; захист суспільства від інформації, спрямованої на дискримінацію за ознакою статі.
Тож прийміть від Ружинського районного управління юстиції щирі вітання з нагоди Міжнародного Дня захисту прав жінок і миру, дня особливої пошани і шанування жінки-матері, жінки-трудівниці, жінки друга і порадниці.
Знайте, що ваші обранці завжди будуть оточувати вас теплом і піклуванням, і за їхніми широкими плечима ви будете мов за кам’яним муром.
Нехай ваші клопоти будуть приємними, а кожен день життя – наповнений щастям, відчуттям необхідності рідним, близьким, коханим, новими відкриттями та здобутками!

А.А.Воробйова,

провідний спеціаліст Ружинського районного
управління юстиції


Переглядів: 834 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100