Головна » 2010 » Грудень » 23 » Семінар з суб’єктами господарювання
17:51
Семінар з суб’єктами господарювання
У державі відбуваються реформи. Сьогодні ми стоїмо на порозі не тільки податкових реформ. Відчутні кроки пенсійного реформування та змін в соціальному страхуванні. Тому просвітницькій роботі з платниками податків в районі відводиться важлива роль.
Нещодавно державна по-
даткова інспекція у Ружинському районі спільно з Ружинським відділенням Пенсійного фонду України провели семінар за участю спеціалістів пе-нсійного фонду та податкової інспекції. Питання, винесені на розгляд є актуальними, адже наповнення бюджетів та фондів соціального страхування є джерелом соціально-економічного розвитку держави та нашого ра-йону, зокрема. Заступник начальника управління Пенсійного фонду у Ружинському районі П.І.Ващенко та начальник відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж управління ПФУ О.М.Миколайчук довели до відома присутніх зміни, які передбачаються у зв’язку з введенням Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 року №2464-VІ та ознайомили з порядком зарахування внесків на рахунки територіальних органів пенсійного фонду.
Про зміни, які передбачаються із введенням Податкового кодексу у 2011 році, питань модернізації ДПС України, порядку застосування податкових соціальних пільг, дотримання чинного законодавства щодо офіційного отримання заробітної плати та відповідальності роботодавців за порушення діючого законодавства – розповіла головний державний податковий інспектор відділу оподаткування юридичних осіб Р.В.Ничипорук. Зокрема, вона відмітила, що Податковий кодекс передбачає суттєві зміни: протидія тіньовій економіці та розширення бази оподаткування за рахунок удосконалення адміністрування податків. Кількість податків зменшиться з 29 до 17, ставка податку на прибуток знизиться з 25 до 20%, плануються зміни для платників єдиного податку, насамперед суб’єктів господарювання з надання побутових послуг, обсяг яких не перевищує 300 тис. грн. У податковому адмініструванні вперше утворюється єдина система правил, зведена до єдиного нормативного акта. Програма економічних реформ дасть можливість зменшити рівень тіньової економіки на 30%.
Модернізація ДПС, яку розпочато в 2000 році, – не завершено. На службу чекає багато змін, вона має наблизитись до європейського рівня з помірними податками та прозорістю в оподаткуванні, ну і звичайно з усвідомленням кожного громадянина, що саме він є причетним до розбудови держави, економічного розвитку та її добробуту.
Головний державний податковий інспектор відділу оподаткування юридичних осіб С.В.Марущак звернула увагу присутніх на порядок заповнення розрахунку збору за забруднення навколишнього природного середовища та включення до оподаткування побутових відходів.
– На сьогодні, – відмітила Світлана Вікторівна, – кожна сільська рада має відведені місця для складування таких відходів та відповідну технічну документацію. Проте, не всі мають погодження лімітів від обласної екологічної служби, які є обов’язковими для правильності обрахування суми збору за побутові відходи. Вона попередила, що у разі відсутності погоджень лімітів – плата справлятиметься в 10-ти кратному розмірі.
Варто нагадати платникам, що розрахунок збору за забруднення навколишнього природного середовища подається за наростаючим підсумком з початку року.
На завершення семінару платникам було надано відповіді на поставлені запитання.
Раїса НИЧИПОРУК
Переглядів: 554 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100