Головна » 2011 » Березень » 11 » Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина
10:31
Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина
День святого Валентина в нашій гімназії став стартовим для проведення тижня англійської мови – мови міжнародного спілкування.
Вчителі кафедри англійської мови (В.Г.Шукалович, Т.І.Хуторна, О.В.Ряба, Н.Г.Скавінська, А.П.Павлік) виважено підійшли до організації тижня, аби охопити участю в ньому дітей різних вікових категорій. Тому найхарактернішою його особливістю була масовість.


Ще 11 лютого привернула до себе увагу галерея другого поверху, де відбулась виставка плакатів з валентинками для учнів 4-7 класів та газет до Дня Валентина для учнів 8-11 класів. Діти представляли цікаві творчі рішення у виготовленні та оформленні валентинок, доборі цікавого і захопливого матеріалу у випуску газет.
Команди 4-а і 4-б класів виборювали першість у «Веселих змаганнях», а другокласники, що вболівали за гравців, підтримували їх азарт виконанням англійських віршів та пісень.
Разом із учнями 6-а класу ми заочно подорожували англомовними країнами. Мальовничі краєвиди, екзотичні місця, па-м’ятки архітектури, видатні постаті історії та культури, система політичного і громадського життя були репрезентовані у проектах учнів цього класу, що вільно про все це розповідали англійською.


В середу відбувся концерт «Ми любимо англійську мову». Свої таланти показали учні 5-7 класів, допомагали їм учні других, третіх та четвертих класів. Цікава казкова опера в ляльковому театрі, п’єси, вірші, пісні поєднали знання мови й артистизм.
А в четвер нас чекала в гості «Її величність – Поезія». Цю зустріч організували учні 9–в класу за підтримки одинадцятикласників. У програмі прозвучали вірші та пісні про кохання англійських та американських авторів. Крім того, ми могли почути досконалий переклад цих творів, тож обділеним у розумінні змісту не почувався ніхто. Діти вражали проникливим виконанням творів, безпосередністю, щирістю та відкритістю. Ліричний настрій заволодів усіма і заставив замислитись над красою і величчю кохання.
У п’ятницю були підведені підсумки тижня на гімназійній лінійці. Учасники тижня отримали подяки за участь у виставці – конкурсі плакатів та газет до Дня Валентина та символічні подарунки.
Аналізуючи сказане, не зайвим буде нагадати, що знання іноземної мови важливе для кожної людини. Воно розширює наш світогляд, розвиває мислення і мовлення, збагачує духовний світ, підносить власну гідність. Це добре розуміють наші гімназисти, тому девізом у засвоєнні ними іноземної мови є слова: «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина», «Нова мова – новий світ».

Н.О.НЕВЕЧЕРА,
заступник директора Ружинської гімназії з науково-методичної роботи


Переглядів: 1283 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100