Головна » 2011 » Квітень » 4 » Тиждень математики
15:17
Тиждень математики
З 28 лютого по 4 березня в Ружинській  гімназії проходив тиждень математики.
Робота тижня почалась із сторінок минулого. І не випадково, бо саме з минулого лежить наша дорога в майбутнє. Цікаво було переглядати газети серії «Ретро», які зберегли і продемонстрували вчителі математики. Долучились до роботи й учні середніх та старших класів. Народження математичної науки, імена видатних математиків і їхні відкриття, що сьогодні стали прописними істинами – теми учнівських газет. Вони наштовхують на думку про те, що всі досягнення цивілізації, наші зручності, комфорт – закономірний результат математичних відкриттів, адже в їх основі – цифрова система.
Естафету продовжила математична вікторина для учнів сьомих класів, яку підготували і провели В.О.Митюк та М.К.Осаволюк. Суперничали команди «Бісектриса» і «Медіана». Дарма , що за вікном мороз тріщав, а в актовій залі було гаряче від запалу, з яким гравці розв’язували поставлені перед ними завдання. Логічні задачі, задачі з хитринкою, математичні жарти сипались на учасників, як рясний дощ. Уболівальники ж активно брались допомагати своїм командам.
Далі в інтелектуальні змагання вступили шестикласники. Вчитель математики І.А.Кащук залучила їх до «Математичних перегонів». В них брали участь команди «Радіус» та «Кенгуру». Напруги в цьому поєдинку не бракувало. А разом з тим ми подивились на математику як на цікаву і дуже потрібну в повсякденному житті науку. Діти читали вірші про математичні знаки, пробували свої вміння в практичній геометрії, пригадали народні прислів’я і приказки з використанням чисел, переконали всіх, що числа можуть звучати як музика і поезія.
А учні 8-х і 9-х класів дослідили властивості «золотого перерізу», що є основою вищого прояву структурної і функціональної досконалості цілого і його частин у мистецтві, науці, техніці і природі. З результатами своєї роботи вони ознайомили своїх однокласників на уроці – захисті проекту.
Математика – складна наука. Та знання її основ розвиває логіку, мислення, відчуття власної вагомості. І хто знає, може, хтось із наших учнів збагатить науку ще одним важливим відкриттям, яке початок бере з любові до знань. А зароджують її в душах дітей наші досвідчені вчителі. Тому й хочеться їм побажати терпіння, наполегливості й творчої наснаги у цій благородній справі.
Ірина КАЩУК,
голова методичної комісії природничо-математичного циклу Ружинської гімназії

Переглядів: 873 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100