Головна » 2011 » Березень » 11 » Відбулася колегія освітян
10:21
Відбулася колегія освітян
Колегія відділу освіти, проведена спільно з профкомітетом працівників освіти району, відбулася в Ружинській гімназії 15 лютого. На засіданні колегії начальник відділу освіти В.Г.Федо-рчук розповів про підсумки роботи установ і закладів освіти в 2010 році та основні напрямки діяльності у 2011 році, а голова профкомітету працівників освіти М.Л.Стрільчук повідомив присутнім про хід виконання угоди між відділом освіти та та райкомом профспілки про соціальне партнерство. 

У роботі колегії взяли участь заступник голови райдерж- адміністрації І.І.Семенчук, завідувач методичним кабінетом відділу освіти О.Б.Коляновський, головні спеціалісти відділу освіти Н.М.Ципцюра та І.А.Кирилюк, методисти РМК – Н.П.Дудукало, Л.А.Рачук, Л.М.Шевчук, директор Білилівської гімназії В.І.Ямковий, директор Вільнопільської школи М.І.Семчук, директор Чорнорудської ЗОШ О.М.Боричевський, директор Мовчанівської школи С.М.Янченко, завідуюча дитячим навчальним закладом №3 Л.Я.Муравська, голова профспілки Мовча-нівської школи В.В.Галушко.

– Кількість дошкільних навчальних закладів (а їх у районі 18) залишилася незмінною, але відсоток охоплення дітей суспільним дошкільним вихованням зріс із 55% в 2009 році до 70% на кінець 2010 року. У галузі загальної середньої освіти продовжувала зберігатись негативна тенденція зменшення учнівських контингентів, тоді як кількість закладів лишається незмінною. На пропозицію відділу освіти сесією районної ради затверджено районну програму оптимізації освітньої мережі, але практична її реалізація щодо реорганізації окремих закладів в 2010 році не знайшла підтримки в громадах сіл Крилівка та Шпичинці. Станом на 1.01.2011 року в районі працює 27 шкіл та 2 гімназії. Протягом 2010 року за рахунок коштів місцевого, обласного бюджетів та залучених спонсорських коштів здійснено ряд заходів щодо зміцнення навчально-матеріальної бази закладів освіти району. В 2010 році проведено ремонтні роботи приміщень Ружинської та Білилівської гімназій, Бистрицької, Немиринецької, Зарічанської шкіл. За кошти місцевого бюджету проведено заміну котлів та насосної групи Карабчиївської ЗОШ І-ІІ ст., котла Огіївської ЗОШ І-ІІ ст. Протягом 2010 року проведено капітальні ремонти, відновлено роботу внутрішніх санвузлів та проведено частковий ремонт покрівель Білилівської та Ружинської гімназій і Бистрицької школи. У Ружинській гімназії також замінено частину вікон на склопакети. За спонсорські кошти проведено капітальний ремонт покрівлі Немиринецької школи на суму понад 240 тисяч гривень. Пріоритетними завданнями в 2011 році залишається питання забезпечення рівного доступу до якісної освіти, по-ліпшення умов діяльності навчальних закладів, оновлення та модернізація навчально-виховного процесу на основі впровадження інформаційно-комунікаційних технологій. Разом з тим, формульний розрахунок видатків на учня не враховує специ-фіку району, демографічних тенденцій, що разом з недосконалістю існуючої законодавчої бази в галузі освіти призводить до того, що основні статті видатків спрямовані не на підвищення якості освіти, а на виплати зарплати й комунальні платежі (понад 90% усього фінансування на 2011 р.). Тому головними завданнями вбачаємо реальне впровадження програми оптимізації освітньої мережі, ефективне функціонування освітніх округів, зменшення енергозатратності закладів освіти, – поінформував В.Г.Федорчук.
За результатами обговорених питань були прийняті відповідні рішення.

Ліна ВОРОПАЙ


Переглядів: 641 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100