Головна » 2010 » Серпень » 21 » Влада взяла під контроль виплату заборгованої зарплати
14:01
Влада взяла під контроль виплату заборгованої зарплати
Заборговану зарплату працівникам ружинських підприємств виплатять до кінця року. Про це на колегії райдержадміністрації 13 серпня повідомила заступник голови РДА Н.П.Петрик.
За її словами, третина боргу буде погашена до першого вересня, а далі – згідно з узгодженим Комісією з питань виплат заборгованих зарплат та інших соціальних виплат графіком. Усього підприємства заборгували 131,1 тисячі гривень зарплатні. З них 54,2 тис. грн – боргує підприємство-банкрут СТОВ «Агросвіт». Ще два боржники – економічно активні. ВАТ «АТП-11840» винне працівникам 33,8 тис. грн, СВАТ «Житомиррибгосп» – 43,1 тис. грн. Недоотримали зароблені гроші 82 людей.
Н.П.Петрик наголосила, що відповідно до статті 24 Закону України «Про оплату праці», заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені у колективному договорі, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів.
Районний прокурор Ю.С.Козлов наголосив, що за порушення законодавства про оплату праці винні особи притягаються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності.
У обговоренні питання також взяли участь начальник управ-ління праці та соціального захисту населення РДА О.П.Розумович та начальник райвідділу міліції В.П.Семенюк.
Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук зауважив, що у виникненні заборгованості з виплатою зарплати як у ВАТ «АТП-11840», так і у СВАТ «Житомиррибгосп» є й об’єктивні причини. Адже фінансовий добробут транспортного підприємства значною мірою залежить від того, як вчасно держава надає субвенцію на пільгове перевезення пасажирів. А прибутки рибогосподарського підприємства мають сезонний характер.
Керівництво району наголошує на тому, що Президент України В.Ф.Янукович та уряд поставили жорстке завдання – виплатити людям заборговану зарплату і разом з тим не нарощувати жодної гривні боргу.
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 633 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100