Головна » 2011 » Березень » 25 » Зустріч весни
14:03
Зустріч весни
Кожна пора року має свої принади, свою красу, але жодна з них не оспівана так повно і ніжно, як весна.
Весна – це сонце і тепло. Весна – це радість усьому живому, що прокинулось від зимового сну.
Здавна люди з великою радістю зустрічали цю найкращу пору року – весну.
Раділи весні і дорослі, і малі.
Свою радість вони виражали танцями, піснями, хороводами.
Сьогодні ми будемо свідками гарного свята «Зустріч весни» - такими словами розпочалося дійство в 1 класі Зарудинецької ЗОШ, яке провела П.П.Хоцянівська. До співпраці були залучені і учні 5 кл.
Із задоволенням спостерігали присутні як Зима змагалася з Весною. Одні діти виконували роль сніжинок, а інші – роль веснянок. Вони по черзі переконували, що саме їхня пора року – найкраща.
Однак, перевагу здобула Весна. Адже, природа пробуджується від зимового сну і прагне оновлення. У ролі Зими – Леся Середюк, Весни – Юля Пудовка.
Веснянки – найкращий скарб нашої національної культури, живе джерело української народної пісенності, що чарує нас своєю немеркнучою красою.
Ясне сонечко усміхається,
Зима лютая вже жахається.
Зима лютая з хуртовинами
За горами вже, за долинами.
Зеленіють гаї вітами
Прикрашаються луки квітами.
Ясне сонечко зустрічаємо,
Весну красну ми вітаємо.
Красну весноньку довгожданную
Любу гостоньку, всім бажаную.
Крім веснянок, діти читали вірші про весну, відгадували загадки, знайомили присутніх із народними прикметами, пов’язаними з приходом весни, прислів’ями та приказками.
Готуючись до свята, учні вивчили багато ігор та розваг, чимало цікавого дізналися про традиції та звичаї, які збереглися з часів наших бабусів та дідусів.
Свято подарувало всім присутнім гарний настрій і очікування весняних перемін.
Кохання… Яке звичайне, а разом з тим незвичне слово.
Воно зрозуміле кожному, воно полонить душу, наповнює її змістом, не залишає байдужим нікого. Кохання багатотерпеливе, воно все зносить, воно вічне, воно дароване самим Богом.
Вечір присвячений закоханим, відбувся в Зарудинецькій школі. Його організувала і провела класний керівник 10 кл. Н.В.Басараб.
Активними учасниками свята були А.Мазіліна, В.Хоцянівський, Н.Борак, танцювала група дівчат 8 кл. Учасники приймали участь у різних конкурсах, демонструючи знання правил етикету, вміння вирішувати нестандартні ситуації. Переможцями серед пар стали Віктор Кравчинський і Юлія Ярошевська.

Переглядів: 858 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100