Головна » 2011 » Березень » 4 » Звітність до Пенсійного фонду, яку подають підприємці на спрощеній системі оподаткування (на єдиному, фіксованому податку) та на загальній с
14:13
Звітність до Пенсійного фонду, яку подають підприємці на спрощеній системі оподаткування (на єдиному, фіксованому податку) та на загальній с
Закінчився 2010 рік, в якому було введено систему щомісячного звітування (щомісячної персоніфікації) за найману працю. Для платників, які мають найману працю, було кардинально змінено систему звітування. Зміни торкнулись і тих, хто працював сам, не використовував сторонню працю, при цьому сплачував єдиний, фіксований податок чи перебував на загальній системі оподаткування.

Змінилися форми та  бланки звітності, а також з’явилась доплата до мінімального страхового внеску згідно з Законом України від 8.07.2010 р. №2461-VI «Про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», який набрав чинності з 17.07.2010 року, підпункт 4 пункту 8 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Не змінились лише строки подання звітності – до 1 квітня за підсумками року фізичні особи-суб’єкти підприємницької діяльності, які сплачують фіксований, єдиний податок, подають до органів Пенсійного фонду за місцем взяття на облік звіт за формою згідно з додатком 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування органам Пенсійного фонду України за-твердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 5.11.2009 року №26-1.
В залежності від системи оподаткування подаються таблиці:
– таблиця 1 для підприємців, які ведуть діяльність на загальних підставах (сплачують внески з доходу, торговий патент);
– таблиця 2 для підприємців, які обрали особливий спосіб оподаткування (єдиний або фіксований податок);
– таблиця 3 – для осіб, які забезпечують себе роботою самостійно (адвокати, нотаріуси, творчі працівники).
У випадку, якщо підприємець добровільно здійснював доплату у І півріччі, тобто до введення в дію нормативних документів про обов’язкову доплату, необхідно подати додаток 6 з таблицею 1. Звіт можна подати:
– в паперовому вигляді;
– в електронному вигляді на електронному носії інформації разом з роздруківкою;
в електронному вигляді з використанням електронних цифрових підписів.

Олександр Миколайчук

Переглядів: 1177 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100