Головна » 2009 » Серпень » 31
Стало доброю традицією у святкові дні в Ружині проводити спортивні змагання. Не став винятком і День Незалежності. В понеділок 24 серпня на спортивному комплексі «Ружинський» відбувся матч на кубок району з футболу, присвячений Дню Незалежності.
О п’ятнадцятій годині головний суддя матчу ветеран ружинського футболу Л.П.Маслюк вивів футболістів «ПП Ружин» та «Ветеран» на поле. Матч розпочався гострими атаками команди «ПП Ружин». І невдовзі гравець цієї команди наймолодший учасник змагань Сергій Орищенко відкрив рахунок. Та гравці команди «Ветеран» не знітилися від забитого гола, а навпаки своїми грамотними діями на полі посилили тиск на ворота суперників. І їхні старання увінчалися успіхом — Олександр Білокриницький зрівняв рахунок. Після забитих голів гра стала жорсткішою. Обидві команди обмінювались гострими контратаками і команда «Ветеран» виходить вперед, але незабаром Олександр Костюмінський зрівняв рахунок. За бойової нічиєї з рахунком два – два та рівної г ... Читати далі »
Просмотров: 956 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)


За кілька днів росянистий заквітчаний Першовересень покличе дітлахів до школи. Працівники навчальних закладів, учні та їх батьки влітку готували приміщення до нового навчального року: побілили, пофарбували, причепурили. Тепер ошатні й затишні шкільні класні кімнати чекають на гамірливих школярів. Хоч цьогорічна криза, звичайно, завадила виконанню робіт, які потребують капітальних грошових вкладень, та по мірі можливості в усіх школах, гімназіях наведено належний порядок. Так це чи ні перевірила комісія у складі заступника голови РДА О.В.Кирилюка (голова комісії), начальника відділу освіти РДА В.Г.Федорчука, старшого інспектора наглядово-профілактичного відділу РВ ГУ МНС України в Житомирській області І.А.Лєксіна, фахівця І категорії цивільного захисту В.В.Первушина, помічника санітарного лікаря по гігієні дітей та підлітків К.М.Короткої.

За кілька днів росянистий заквітчаний Першовересень покличе дітлахів до школи. Працівники навчальних закладів, учні та ... Читати далі »
Просмотров: 895 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)


Питання надання дозволу користування акціями малолітньої дитини, встановлення піклування над дітьми-сиротами розглянула комісія райдержадміністрації з питань захисту прав дитини.
Про надання дозволу користування акціями майнового сертифікату малолітньої жительки Ружина звернулися її батьки. Головне для комісії – щоб дитина не втратила свого майна. Тому, обговоривши всі аспекти, пов’язані з майновим сертифікатом, та взявши до відома, що підприємство, акціями якого володіє малолітня жителька Ружина, перебуває на межі банкрутства, члени комісії надали дозвіл на користування акціями батькам дитини.
Розглянувши питання про встановлення піклування над дитиною-сиротою з Бистрика та заслухавши інформацію сільського голови Т.О.Поліщук про сім’ю піклувальника, комісія взяла до уваги також думку дитини та надала погодження на встановлення піклування.
Також надано дозвіл на встановлення опіки над дитиною-сиротою з Ягнятина. Раніше дитина була під опікою її бабусі, проте у зв’язку з до ... Читати далі »
Просмотров: 946 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

 
Відбулася ХХХІІ сесія районної ради, на якій був присутній заступник голови обласної ради М.З. Дімонт та депутати обласної ради В.Ц.Туранський та Л.В.Шаповалова.
Жваву дискусію серед депутатів викликало питання про включення депутата А.М.Шокала до складу постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва. Згідно із Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та ст.85 Регламенту роботи районної ради V скликання, депутат, крім секретаря ради, повинен входити до складу однієї із постійних комісій та брати участь у її засіданнях.
Голова районної ради зазначив, що для того, щоб включити А.М.Шокала до постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності необхідно змінювати регламент роботи районної ради, а це доволі проблематично, тому дійти згоди обранцям так і не вдалося, внаслідок цього обговорення пита ... Читати далі »
Просмотров: 958 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

Земельний фонд Ружинщини
Структура Ружинського району становить
-район складається із 31 сільських та 1 селищної рад
-налічує 50 населених пунктів, в т.ч. 49 сільських населених пунктів та 1 селище міського типу;
Площа Ружинського району становить – 100204,0 га., 
в т.ч.:-сільськогосподарських підприємств – 31 на площу 48468,7 га
-селянських (фермерських) господарств – 124 на площу 7285,4 га.
-громадяни, що вийшли з паями та обробляють їх самостійно – 1248 на площу 3605 га.
-власників землі та землекористувачів, що використовують земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства – 14779 на площу 5542 га.
-власників землі та землекористувачів, що використовують земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель– 16386 на площу 3663,6 га.
-власників землі та землекористувачів, що використовують земельні ділянки для індивідуального гаражного будівництва – 69 на пло ... Читати далі »
Просмотров: 1017 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

Голубовка  
Землеволодіння родини Голубів на Житомирщині кінця XVI ст. – першої половини XVII ст.

Олександр Алфьоров м. Київ, НПУ імені М. Драгоманова 

Досліджувана родина Голубів та її землеволодіння на Житомирщині – вперше стало окремою темою дослідження. Дана родина не рідко ставала прикладом у дослідженнях про “збирання земель” українською шляхтою, як в працях сучасних українських так і польських дослідників. Періодизація накопичення земельного фонду родини у статті узята з урахуванням таких особливостей: перше відоме нам землеволодіння Голубів на Житомирщині (Київське воєводство) і втрата маєтків (“Голубщини”) з остаточним розривом Гетьмана Зиновія Хмельницького з Речпосполитою. 

Наприкінці XVI – п. п. XVII ст. одна з гілок роду Голубів змогла піднестись за рівнем економічної могутності до магнатського статуса1. Цей процес пояснюється тим, що ще в середині XVI ст. Іван Андрійович Голуб (а саме йдетьс ... Читати далі »
Просмотров: 1747 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100