Головна » 2011 » Січень » 13 » Аби свято не обернулось на трагедію
03:55
Аби свято не обернулось на трагедію
19 січня віруючі традиційно відзначають Водохрещення Господнє – одне з найбільших свят православної церкви. Святкування пов’язане з відвідуванням православними віруючими річок, озер та інших водоймищ.

Люди не лише набирають воду в ємності, але й купаються в ополонках та масово відпочивають біля водойм. За цих обставин свято Водохрещення перетворюється на копітку працю для рятувальників. Адже, як свідчить статистика, люди гинуть на водоймах району не тільки у купальний сезон. 
Головну загрозу під час Водохреща становить те, що на льоду збирається велика кількість людей, а крига не набрала достатньої міцності у зв’язку з перепадами температури та потеплінням. Тому звертаюся до усіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, перебуваючи на водоймах та поблизу них.
У жодному разі не виходьте на тонкий лід. Перш ніж ступити на нього, переконайтесь, що він міцний. Але категорично забороняється робити це ударами ніг! Місця, де лід неміцний, видно здалеку: ці ділянки темніші. Зазвичай, тонким лід буває поблизу берегів, кущів, у гирлах стічних вод і місць, де б’ють джерела. Міцність льоду тут послаблена течією. Під час руху по замерзлій водоймі варто обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Якщо ви опинились на кризі, що недостатньо міцна, припиніть рух і повертайтесь своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду.
Окремо звертаюся до батьків: не відпускайте своїх дітей гратися на замерзлих водоймах!

Володимир ФЕДОРОВИЧ,
начальник Ружинського районного відділу УМНС України в Житомирській області



Переглядів: 636 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100