Головна » 2011 » Січень » 13 » Досягнення й недоліки господарювання рогачівців
05:48
Досягнення й недоліки господарювання рогачівців
З початком Нового 2011 року тваринники ДП «Рогачівське» підбили підсумки роботи у 2010 році. В роботі наради взяли участь начальник Ружинської районної державної лікарні ветеринарної медицини Т.Д.Пеньківський та начальник відділу організації виробництва, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку РДА В.В.Гранківський. Вела нараду директор ДП «Рогачівське» Н.О.Туранська.
Підбиваючи підсумки роботи тваринницької галузі у 2010 році, сільські трудівники ДП «Рогачівське» детально проаналізували стан справ у галузі. Критично поставились до прорахунків у роботі спеціалістів, накреслили плани на 2011 рік. З доповіддю про стан справ у тваринницькій галузі виступила заступник директора з тваринництва М.І.Климчук. Загалом протягом 2010 року надоїли 892 тонни молока. Це хороший показник. В числі кращих групи корів, які обслуговують доярки Т.В.Пилипівська – 141 тонна, Л.Л.Пилипчук – 137, С.В.Лисюк – 126 тонн молока. Одне з найскладніших питань, в господарстві – це падіж поросят та телят.
Виступаючи перед присутніми, Т.Д.Пеньківський зокрема зазначив: «Безумовно, ваше господарство – одне з кращих в районі. Незважаючи на певні труднощі, які виникають через нестачу спеціалістів, ви досягли хороших результатів як у галузі рослинництва, так і в тваринництві. Але для того, щоб у ринкових умовах господарювання динамічно розвиватися, нарощувати виробництво продукції, необхідно працювати краще. Для цього у вас є всі можливості. В чому причина падежу у вашому господарстві та зниження продуктивності? Якщо у 2010 році в господарствах району загинуло 536 поросят, то четверта частина припадає на ваше господарство. Наприклад, якщо у СВК «Ружинський» загинуло 51 поросятко, то у вас – 126, а там набагато більше свинопоголів’я. Хорошим прикладом у розвитку тваринницької галузі можуть слугувати такі виробничі сільськогосподарські підрозділи, як ТОВ «Новофастівське», с. Мочанівка та с. Зарудинці, ДП «Ілліч Агро Умань», с. Городок, де постійно високі надої молока та прирости м’яса. Основна причина полягає в тому, що ви не випускаєте корів на прогулянку, вони на прив’язі, через що тварини не оздоровлюються. А це фізіологічна необхідність. Це обов’язково потрібно робити».
– Загалом район і сільгосппідприємство ДП «Рогачівське» виконали свої зобов’язання з виробництва молока і м’яса перед державою в 2010 році, – підкреслив В.В.Гранківський. – Вагомий вклад у вирішення цього завдання вніс ваш трудовий колектив. З цієї нагоди хочу передати вітання начальника управління агропромислового розвитку РДА П.І.Пилипчука і побажати плідної праці в Новому 2011 році.
На завершення наради директор ДП «Рогачівське» Н.О.Туранська та заступник директора З.Т.Пеньківська вручили грамоти та грошові премії працівникам тваринницької галузі, які добре попрацювали у 2010 році і досягли високих результатів. Це заступник директора з тваринництва М.І.Климчук, доярка Т.В.Пилипівська, доглядачка свиней О.П.Веселовська, доглядачка телят Л.І.Дунська та фуражир господарства О.В.Біланчук.

Василь КОПАЧ

 
Переглядів: 739 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100