Головна » 2010 » Серпень » 5 » Комбайнери бережуть кожен колос
15:01
Комбайнери бережуть кожен колос
Понад 650 гектарів ранніх зернових та зернобобових культур мають зібрати цьогоріч сільські трудівники СФГ «Україна». З року в рік на своїх полях бистричани вирощують високі врожаї. 
Не стали винятком і нинішні жнива. Як тільки дозволила погода, всі комбайни вийшли в поле. І не дивно, адже добрі господарі завжди покладаються на власні сили, селянську мудрісь, хліборобську вдачу та чесну сумлінну працю. У Бистрику так було завжди, і сьогодні славні трудові традиції продовжуються. Тут заздалегідь відремонтували техніку, підготували складські приміщення для прийому зерна, на час жнив забезпечили людей гарячим харчуванням, створили всі умови для напруженої роботи у цю гарячу пору в полі. Тут ніхто не стоїть осторонь цієї важливої справи, оскільки всі добре розуміють, що вчасно зібраний і збережений у засіках хліб – це достаток усіх трудівників господарства.
– Зараз на шостому полі, – говорить головний агроном господарства Сергій Якимович Шеренговий, – працює п’ять комбайнів. Це «Дон-1500», «Славутич», «Єнісей» та дві «Ниви». Навантаження на комбайн не великі – по 130 га. Техніка справна, механізатори налаштовані на продуктивну роботу. Не «ганяються» за гектарами, але підбирають кожен колос, адже зарплату отримують від намолоченного зерна. Така система себе виправдала, оскільки комбайнери намагаються намолотити якомога більше збіжжя. Також діє система стимулів: хто більше намолочує, а ще працює без помічника, той отримує відповідну доплату. Повністю забезпечені роботою водії. Зранку вони завозять корми на ферму для громадського тваринництва, а з 9 години, як тільки комбайни розпочинають працювати у полі, вони перевозять зерно до комори. На полі чергує пожежна машина. Вся техніка, яка за-діяна і працює, обладнана первинними засобами пожежогасіння. Цього року через негоду на окремих площах підвищена забур’яненість, а це певною мірою утруднює збирання. Урожайність поки що невисока – 35 центнерів з гектара але жнива щойно розпочались, тому це не остаточні результати, надалі вона буде зростати. Вже обмолоти 40–гектарну площу, де вирощували горох. Зараз молотимо озиму пшеницю. Вже звілнено 120 гектарів. В середньому щоденно намолочуємо по 120 тонн збіжжя. Сьогодні в господрарстві є всі можливості, щоб у стислі строки зібрати вирощений урожай.
На збиранні врожаю працюють такі досвідчні механізатори як: Олексій Конончук, Андрій Коломієць, Іван Лоскучерявий, Микола Демчук Михайло Рожко. Володимир Кравченко. Відвозять зерно від комбайнів водії: Василь Демчук, Сергій Оселедько, Олександр Кравченко, Олександр Николюк. Солому з поля відвозить тракторист Володимир Бондарчук.
Василь Копач

Переглядів: 901 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100