Головна » 2011 » Червень » 10 » Районна рада встановила Єдиний день депутата
14:01
Районна рада встановила Єдиний день депутата
Комплексну програму профілактики злочинності у Ружинському районі на 2011–2015 роки, Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011–2015 роки і Програму боротьби з онкологічними захворюваннями до 2016 року, затверджено депутатами районної ради. На сесію були запрошені заступник голови обласної ради М.А.Чигир, депутат обласної ради М.П.Зозуля, сільські та селищний голови, керівники управлінь, установ та організацій.

Ще до початку роботи сесії М.А.Чигир із найкращими побажаннями вручив Грамоту обласної ради ювілярці, очільниці Дерганівської громади А.Ц.Зіньковій. Привітали Антоніну Цезарівну і голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук та голова районної ради Б.О.Ходаківський.

Про хід виконання районної Програми розвитку культури Ружинського району на 2008-2012 роки поінформував начальник відділу культури і туризму РДА О.І.Хитрий.
– Аналізуючи Програму, необхідно зауважити, що в районі нараховується 39 клубів та 39 бібліотек, музична школа з філіалами в Ягнятині, Чорнорудці, Зарудинцях і Білилівці. Бібліотечні фонди району протягом 2009-2010 років поповнилися 2461 книгою на загальну суму 60,7 тис. грн. У 2009 році для центральної районної бібліотеки придбано два ком-п’ютери, які надалі були підключені до інтернет-мережі. На виконання Програми були проведені різноманітні мистецькі заходи. Зокрема, за результатами зональних оглядів, найкращі колективи художньої самодіяльності Ружинщини представляли рідний край на обласній сцені з концертною програмою «В веснянім розмаї цвіти, рідний краю», де отримали високі оцінки, як від журі, так і від глядачів. У 2011 році нові костюми (вартістю більше 26 тис. грн) пошили артистам народного самодіяльного ансамблю «Щербів», а також за сприяння депутата районної ради М.І.Файдуна в новому вбранні виступає жіночий ансамбль із Княжиків (витрачено близько 15 тис. грн). На виконання розпорядження голови РДА «Про заходи щодо проведення ремонтних, будівельних робіт та впровадження енергозберігаючих технологій на 2010 рік» було проведено ремонт танцювального залу районного Будинку культури (вартість виконаних робіт – 101,6 тис. грн), відремонтовано класи в музичній школі (замінено вікна на склопакети, придбано технічні засоби, нотну літературу на суму більше 170 тис. грн). У 2011 році нові котли встановлено в будинках культури сіл Ягнятин і Чорнорудка. Щодо матеріально-технічної бази установ культури, то необхідно зазначити, що майже в кожному з них самі працівники зробили поточні ремонти, за спияння та допомоги сільських голів придбано технічні засоби, музичні інструменти, інвентар тощо, – доповів Олексій Іванович.
Як повідомила началь-
ник відділу у справах
сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук, розповідаючи присутнім про виконання Програми фізичної культури та спорту на 2007-2011 роки, нині на території району працює спортивний комплекс «Ружинський», тренувальні зали, є два майданчики зі штучним покриттям, 24 футбольних поля тощо. Традиційними стали турніри, присвячені воїнам-афганцям, видатним людям Ружинщини, спартакіади серед працівників освіти. А зараз організовується проведення спартакіади серед сільських громад. Останнім часом, як наголосила Ніна Миколаївна, наші спортсмени не лише беруть участь у міжрайонних змаганнях, але й змагаються з командами–сусідами на власних спортивних майданчиках. Ружинські спортсмени неодноразово завойовували призові місця в змаганнях й за межами області. Так, нещодавно команда бодібілдерів зайняла призове місце на Чемпіонаті України в Чернівцях. У відповідній Програмі передбачені посади спортивних інструкторів при сільських радах, однак досі жодної такої посади не введено, – розповіла Н.М.Пилипчук.
Заслухавши інформацію
начальника фінансово
го управління райдержадміністрації Н.І.Юркової, врахувавши висновок постійної комісії, депутати затвердили звіт про виконання бюджету за І квартал 2011 року по доходах у сумі 17536,7 тис. грн. і по видатках 18356,5 тис. грн.
– За відповідний період до загального фонду бюджету власних доходів надійшло – 3697,1 тис. грн. Планові завдання виконанні на 110,6%, понад план надійшло 353,3 тис. грн. Районний бюджет виконаний на 100%, селищний на 110,9% (понад план надійшло 58,5 тис. грн), сільський на 127,7% (перевиконання становить 294 тис. грн). Видатки за І квартал 2011 року мали виключно соціальний напрямок, оскільки на захищенні статті використано 87,7% коштів (70,3% (9441,8 тис. грн) – заробітня плата та нарахування на неї), 15,7% (2109,1 тис. грн) – оплата за використані енергоносії). До спеціального фонду районного бюджету надійшло 250,4 тис. грн власних надходжень бюджетних установ. Видатки спеціального фонду районного бюджету склали 260,1 тис. грн. Зокрема 37,2 тис. грн виділено освітянам, 145,8 тис. грн. – на охорону здоров’я, 8 тис. грн. на соціальний захист і со-ціальне забезпечення, 52,1 тис. грн на культуру і мистецтво і 17 тис. грн на спорт, – поінформувала Н.І.Юркова.
З метою забезпечення
активної наступальної
протидії злочинності та досягнення зниження її рівня на основі чітко визначених пріоритетів, поступового нарощування зусиль держави і громадськості, вдосконалення організації, засобів і методів запобігання і розкриття злочинів та на виконання Указу Президента України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань законності, правопорядку, прав людини, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування районна рада затвердила Комплексну програму профілактики злочинності у Ружинському районі на 2011-2015 роки. Метою даної програми, як зазначила заступник голови райдержадміністрації Н.П.Петрик, є суттєве зниження криміногенної напруги на території району, здійснення скоординованих широкомасштабних наступальних заходів щодо профілактики протиправних проявів, усунення причин та умов скоєння злочинів і правопорушень. У відповідному документі передбачено здійснення наступальних дій на таких пріоритетних напрямках як: захист життя, здоров’я, честі і гідності особи, її майна від злочинних посягань; протидія організованій злочинності і корупції; мінімізація злочинного впливу на дітей та молодіжне середовище; запобігання поширенню алкоголізму; протидія рецидивній злочинності; охорона громадського порядку; матеріально-технічне і кадрове забезпечення про-філактичної роботи.
Заслухавши та обгово-
ривши інформацію на
чальника відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчука, депутати затвердили й Комплексну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року.
– Щороку від раку помирає майже 90 тис. осіб, з них 35% – люди працездатного віку. Метою Програми є підвищення ефективності здійснення загальнодержавних заходів з профілактики злоякісних новоутворень, онкологічних захворювань, доступності медичної допомоги для онкохворих людей, підвищення показника одужання, зниження рівня смертності онкологічних хворих, які помирають протягом року після встановлення діагнозу, і смертності від різноманітних злоякісних новоутворень. Оптимальним варіантом роз-в’язання проблеми є відновлення онкологічних профілактичних оглядів населення та диспансерного спостереження за хворими з передпухлинною патологією в амбулаторно-полі-клінічних закладах, забезпечення відповідної взаємодії лікувально-профілактичних установ та впровадження системного підходу і сучасних принципів організації діагностики, лікування та реабілітації хворих на злоякісні новоутворення, а також оснащення закладів охорони здоров’я необхідним обладнанням, – наголосив Віталій Віта-лійович.
Також на сесії районної ради було затверджено Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки і план роботи районної ради на ІІ півріччя 2011 року, розглянуто ряд земельних питань та питань комунальної власності.
Депутат В.С.Бондарчук висловив пропозицію встановити у райцентрі пам”ятний знак до 25-ї річниці аварії на ЧАЕС, й закликав усіх депутатів долучитися до цієї акції.
Відповідно до статті 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 10, 11 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», з метою сприяння депутатам районної ради у виконанні депутатських повноважень, районна рада вирішила для роботи депутатів в одномандатних мажоритарних виборчих округах та у багатомандатному виборчому окрузі, встановити Єдиний день депутата – третій четвер кожного місяця, чим підтримала ініціативу обласної ради.

Аліна ЗІНЬКОВА


Переглядів: 765 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100