Головна » 2011 » Червень » 16
Хірургія, зародившись за шість тисяч років до нашої ери, залишається вічно молодою, адже немислима без використання найсучасніших технологій. Ця відповідальна професія вимагає від лікаря не лише ґрунтовних знань, а й здатності аналізувати факти й логічно мислити, тонкої моторної координації, точності рухів, швидкої реакції та психоемоційної
стабільності, а часто й інтуїції.


Крім того, хороший спеціаліст мусить бути  тактовним і доброзичливим, уміти переконувати пацієнта. Тисячі мешканців Ружинщини з вдячністю пригадують, як вчасні оперативні втручання лікарів-хірургів районної лікарні Петра Васильовича Биченка, Петра Микитовича Печенюка, Анатолія Дмитровича Омельчука, Володимира Олексійовича Коломійця врятували їх життя, допомогли зберегти здоров’я.
Сьогодні їх благородну справу продовжує молоде поко ... Читати далі »
Просмотров: 1301 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Чергове засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що потрапили в складні життєві обставини, відбулося нещодавно

в райдержадміністрації.

Члени комісії прийняли рішення вивести із загальної бази  даних сімей, які потрапили в складні життєві обставини, сім’ї із Заріччя та Верхівні у зв’язку з повноліттям дітей. Проте родину із Верхівні вирішили залишити під наглядом соціальних працівників, оскільки в ній ще виховуються неповнолітні діти.

Заслухавши та обговоривши інформацію директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, члени комісії вирішили взяти під соціальний супровід з введенням у загальний банк даних сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, родину із Зарудинців. Як розповіла Аліна Миколаївна, у цій сім’ї одинока мати виховує трьох дітей. І допомога їм потрібна як матері ... Читати далі »
Просмотров: 758 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Зараз посівам зернових культур завдають шкоди хлібні жуки та клопи, найбільш шкідливими з яких є жук–кузька і жук–хрестоносець.

Хлібні жуки з’являються під час колосіння озимих хлібів і живляться зернами, об’їдаючи їх у молочній і восковій сти-глості. З початку збирання врожаю озимих жуки переходять на ярі хліба і так само пошкоджують їх. Один жук з’їдає і вибиває 50-90 зерен, тобто знищує 3-6 колосків.

Жуки заселяють переважно крайові смуги завширшки 50-60 м, а за масового розмноження багато їх зустрічається і посередині поля.
Останнім часом спостерігається наростання чисельності та шкідливості хлібних клопів на полях господарств району. Найпоширенішими є шкідлива черепашка, маврський клоп та елія гостроголова.
Клоп–черепашка пошкоджує зернові культури починаючи з перших днів появи її на посівах і до відльоту на зимівлю. Пошкодження колоса в період колосіння спричиняє білоколосицю, що призводить до щуплозерн ... Читати далі »
Просмотров: 632 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Всесвітній день донора крові відзначається у всьому світі 14 червня. В цей день висловлюють подяку тим людям, які добровільно дарують свою кров, щоб зберегти життя тим, хто цього потребує. Мільйони людей вдячні за своє життя донорам, особам яких вони ніколи не зустрінуть, людям, які добровільно і без будь-якої нагороди дарують власну кров. 


У Ружинській районній  лікарні проходить місячник донорства. Та у відділені переливання крові протягом не лише місяця, а й усього року можна добровільно здати власну кров. За словами лікаря-трансфізіолога Ю.Г.Сандрацького, нинішнього року протягом п’яти місяців здати кров прийшли 123 чоловіка.
– Це не багато, порівняно з минулими роками, розповідає Юрій Григорович, за останнє десятиліття донорство переживає значний спад. Насамперед це пов’язано з пос ... Читати далі »
Просмотров: 754 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Державний службовець – це особлива професія, представник якого володіє, з одного боку широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Від професіоналізму, наполегливості, сумлінного виконання обов’язків державних службовців залежить соціальна стабільність, рівновага у суспільстві та моральне, фінансове
благополуччя населення.


Прикладом такого високого професіоналізму та самовідданості є Ольга Петрівна Розумович, – жінка з добрим серцем, благородною душею та багатим фаховим досвідом. Ольга Петрівна вже 16 років працює в райдержадміністрації та три роки, як займає посаду начальника управління праці та соціального захисту населення Ружинської райдержадміністрації. 
Народилася Оля в Ружині у родині колгоспників. Тато Петро Станісл ... Читати далі »
Просмотров: 1036 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Літо – чудова пора учнівських канікул, коли можна гарно відпочити. Першого червня в Роставицькій ЗОШ І-ІІІ ст. відкрилися двері для 46 дітей, які вирішили провести свій час у таборі відпочинку «Сонечко», де щодня на них чекають цікаві ігри, конкурси, розваги,  змагання, екскурсії.

Найбільш цікавою для дітей була зустріч з відпочиваючими табору «Дзвіночок», яка відбулася 8 червня в Малочернявській школі. Спочатку керівник табору О.М.Дмитренко познайомив з історією села Мала Чернявка, школи, видатними людьми та пам’ятними місцями. Потім танцювальний ансамбль «Фантазія» привітав гостей прекрасним танком «Україна». Після цього на спортивному майданчику було проведено футбольний матч між командами таборів. Він виявився дуже цікавим та напруженим і закінчився з рахунком 1:0 на користь команди «Сонечко». Гол забив Богдан Гребін ... Читати далі »
Просмотров: 738 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Спеціалісти Ружинського районного центру зайнятості провели «День профорієнтації» з учнями літнього табору відпочинку «Сонечко» Зарічанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.


Під час профорієнтаційної гри, яка проходила у вигляді змагання двох команд, учні знайомились з розмаїттям професій, висловлювали свої думки щодо вибору професійного майбутнього, розгадували загадки профінформаційного змісту.
Цікавим та корисним для дітей було розгадування ребусів, кросвордів у яких зашифровані назви професій, гра в лото «Обери професію», «Абетка професій», «Склади та відгадай професію» тощо.
Фахівці служби зайнятості роздали учням тематичні буклети, за допомогою яких діти дізнаються багато цікавого про світ професій, зроблять крок до обрання сфери майбутньої професійної діяльності.
Валентина РУДЕНКО

Просмотров: 774 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100