Головна » 2010 » Серпень » 5 » Сумна статистика пожеж
14:55
Сумна статистика пожеж
Ситуація з пожежами, загибеллю та травмуванням людей на них викликає занепокоєння Ружинського РВ ГУ МНС України в Житомирській області. На території Ружинського району станом на 1.07.2010 року виникло 18 пожеж, матеріальні збитки, завдані вогнем, складають 177 тисяч гривень, ще 314 тисяч гривень завдано побічних збитків. У вогні загинуло 2 громадян.
Незважаючи на постійні звернення Державного пожежного
нагляду до мешканців району через районні ЗМІ щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, у поточному році необережне поводження з вогнем стало причиною виникнення 5 пожеж (1 з яких стала фатальною для мешканки с. М. Низгірці), 6 пожеж виникло через порушення правил користування пічним опаленням, 4 випадки — через необережність під час куріння (1 з них призвів до фатальних наслідків),1 — через несправність електромереж, 2 пожежі виникли внаслідок підпалів.
Основною причиною виникнення пожеж у помешканнях громадян є необережне поводження з вогнем в побуті, не рідко в стані алкогольного сп’яніння — 4 з 18 пожеж (22,2%).
Люди загинули на території Малонизгірської сільської та Ружинської селищної ради. Відпрацювання цих сільських рад виявили ряд упущень у проведенні органами місцевого самоврядування навчання населення правилам пожежної безпеки, прийнято відповідні міри адміністративного характеру та надано методичну допомогу щодо покращення цього напрямку роботи.
14.03.2010 року до чергової частини Ружинського РВ УМВС від мешканки с. М.Низгірці надійшло повідомлення, що на полі поблизу села, на місці купи згорілої соломи, виявлено обгоріле тіло місцевої мешканки 1944 року народження, яка за нез’ясованих обставин пішла з дому та не повернулась. В ході проведення обстеження на трупі окрім опіків будь-яких інших тілесних ушкоджень не виявлено. Також не виявлено слідів насильницької смерті. Смерть настала від термічних опіків: 90% і більше поверхні тіла. Розслідування встановило, що трагедія сталась через необережне поводження з вогнем.
28.05.2010 року до СДПЧ-21 смт Ружин надійшло повідомлення від мешканця смт Ружин про те, що по вул. Бурди, 3 в 7 квартирному житловому будинку в одній із квартир сильне задимлення. Черговий караул на місці події встановив, що горить квартира одного із мешканців цього будинку. Розвідка в квартирі виявила мертве тіло господаря 1950 року народження. Зі слів сусідів, загиблий проживав самотньо, зловживав спиртним та курив. Встановлено, що пожежа виникла через необережне поводження з вогнем під час куріння, в результаті чого господар квартири загинув від удушення чадним димом. Збиток, завданий пожежею, становить 500 гривень.
Ці факти свідчать про те, що не всі громадяни усвідомлюють ту небезпеку, що несе в собі вогонь. Нехтуючи елементарними правилами пожежної безпеки в побуті, ігноруючи правила користування пічним опаленням та електроприладами, громадяни мимоволі стають винуватцями виникнення пожеж та наражаються на велику небезпеку.
Враховуючи складну ситуацію з пожежами, загибеллю та травмуванням людей на них, яка склалася в районі, області та державі в цілому, Ружинський районний відділ ГУ МНС України в Житомирській області радить всім жителям району дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки в побуті:
— будьте обережними у поводженні з вогнем;
— не дозволяйте малолітнім дітям гратися з сірниками;
— не залишайте малолітніх дітей самих вдома;
— не зберігайте сірники та запальнички у доступних для дітей місцях;
— не користуйтесь саморобними електроприладами;
— будьте обережні у поводженні з вогнем під час куріння, а тим більше у стані алкогольного сп’яніння.
У разі виникнення пожежі, будь-якої надзвичайної ситуації кожен громадянин повинен негайно повідомити оперативно-рятувальну службу за тел.: 101, 315-59, з сільської місцевості: 9-101, 9-315-59, з мобільного: 101.
Валерій ПЕРВУШИН
Переглядів: 815 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100