Головна » 2010 » Липень » 3 » Україні потрібні зміни, які дадуть якісні реформи
21:44
Україні потрібні зміни, які дадуть якісні реформи
Ініціативи Президента Віктора Януковича щодо проведення системи реформ та свої пропозиції до здійснення якісних змін у системах освіти, медицини, пенсійній та податковій системах тощо обговорили за круглим столом голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, заступники голови РДА та начальники відділів, управлінь та установ району, сільські голови, директори шкіл та представники духовенства.Ініціативи Президента щодо проведення якісних реформ у всіх галузях представив голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук. Він зокрема зазначив, що проведення реформ допоможе державі здійснити ривок у розвитку економіки, який нині Україні вкрай необхідний. «Реальні економічні реформи потрібно починати негайно. Президент поставив завдання: через 10 років Україна має увійти у двадцятку найрозвиненіших держав світу. Звичайно, процес реформування болісний і важкий, але це дозволить підняти державну економіку, підвищити рівень життя населення», — зауважив голова райдержадміністрації.
Про реформи у податковій системі та прийняття нового податкового кодексу поінформувала в.о. начальника ДПІ у Ружинському районі С.П.Ковальчук. Реформи передбачають зниження податкового навантаження на бізнес, скорочення витрат часу платників на нарахування та сплату податків. ДПІ у Ружинському районі внесла пропозицію запровадити реєстрацію суб’єктів господарської діяльності за місцем їх діяльності, — це дозволить покращити наповнення місцевих бюджетів.
Програму розвитку фінансового сектору презентувала директор Ружинського відділення ПАТ «ПриватБанк» Н.В.Харчук. Реформи фінансового сектору передбачають підвищення його спроможності забезпечувати стійке зростання економіки України. Для цього планується, зокрема, збільшити обсяг надання фінансових послуг з урахуванням посилення оцінювання фінансових ризиків, збільшити рівень капіталізації фінансової системи. Відповідаючи на запитання, Надія Володимирівна зазначила, що банк надає кредити фізичним особам, щоб завоювати довіру вкладників та залучити депозити, тоді буде можливість кредитування юридичних осіб.
Про можливості покращення правил міжбюджетних відносин розповіла учасникам засідання в.о.начальника фінансового управління Н.І.Юркова, яка наголосила, що передача видаткових повноважень на місцях та впровадження програмно-цільового методу на місцевому рівні дозволить підвищити ефективність витрати коштів на місцях.
Проект реформи системи медичного обслуговування представив начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук. Серед етапів реформи медичної сфери – підвищення якості та доступності медичного обслуговування, створення умов для переходу на страхову модель охорони здоров’я.
Програму пенсійної реформи представила заступник начальника УПФУ в Ружинському ра-йоні начальник відділу пенсійного забезпечення Т.В.Виноград. Пенсійна реформа передбачає посилення соціального захисту осіб, які втратили працездатність, забезпечення гідного рівня їх життя в результаті стійкого розвитку пенсійної системи. Для цього необхідно стабілізувати солідарну пенсійну систему, запровадити загальнообов’язкове накопичувальне й розвивати добровільне накопичувальне пенсійне страхування, поліпшити адміністрування пенсійної системи.
Реформу у системі надання соціальної підтримки презентувала начальник управління праці та соціального захисту населення РДА О.П.Розумович. Реформою передбачено посилення адресного характеру надання соціальної підтримки, підвищення ефективності управлінських рішень у системі соціальної підтримки населення, запровадження стимулів ефективного використання ресурсів соціальної допомоги.
Про необхідність реформ у системі освіти поінформував начальник відділу освіти В.Г.Федорчук. Метою реформи системи освіти є підвищення конкурентоспроможності української освіти, інтеграція системи укра-їнської освіти в єдиний європейський освітній простір. Тому необхідно створити єдиний освітній простір, удосконалити систему управління освітою, підвищити якість освіти, забезпечити доступність до якісної освіти, спадкоємність рівнів освіти (дошкільної, початкової, середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої, післядипломної, освіти протягом життя), підвищити ефективність фінансування освіти.
Програму реформ житлово-комунального господарства представив начальник відділу житлово-комунального господарства РДА В.В.Талько. Результатом реформи має стати підвищення якості житлово-комунальних послуг для всіх верств населення, а також забезпечення бездотаційності цього сектору, для чого необхідно забезпечити рентабельність підприємств ЖКГ, та, як зазначив заступник голови РДА О.В.Кирилюк, врегулювати систему тарифів на послуги.
Про етапи земельної реформи та розвиток сільського господарства поінформував начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук. Проведення системних реформ в агропромисловому комплексі має забезпечити технологічне переоснащення сільськогосподарської галузі й перетворення її на ефективний, конкуренто-спроможний на внутрішньому й зовнішньому ринках сектор економіки. Перший заступник голови РДА начальник управління АПР Б.О.Ходаківський зауважив, що розвитку сільського господарства заважає низька якість продукції, низька врожайність та надої порівняно з країнами Європи. Крім того, наголосив голова РДА В.С.Бондарчук, сьогодні вкрай потрібен закон, який би визначив відпо-відальність за нераціональне використання земель та зниження їх родючості.
Також Програма Президента України В. Януковича передбачає реформи у вугільній, нафтогазовій, транспортній, електроенергетичній сферах, міжнародній інтеграції та торгівлі. Для запровадження необхідних реформ потрібно прийняти ряд законів, які забезпечили б їх проведення.
Людмила БУДКО


Переглядів: 725 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100