Головна » 2010 » Липень » 13
Настає найвідповідальніший період у сільських трудівників – жнива. Певні труднощі під час весняно-польових робіт, догляду за посівами – а саме: низька забезпеченість селян дешевими кредитами, пально-мастильними матеріалами, насінням, а також слабка фінансова підтримка сільського товаровиробника державою, – не позначились на долі урожаю 2010 року. Завдяки щоденній копіткій праці селян та точному розрахунку керівників сільгосппід-приємств власних фінансових ресурсів на їхніх полях у більшості господарств дозріває гарний урожай.
За прогнозами спеціалістів управління агропромислового розвитку РДА, якщо погода дозволить вчасно і без втрат зібрати вирощене, то ружинський коровай в обласному ужинку буде вагомим.
– На полях нашого сільгосппідприємства, – зазначає керівник СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба, – дозріває хороший урожай озимої пшениці. Думаю, він буде на рівні минулого року. Радують душу хліборобів посіви цукрового буряка та кукурудзи н ... Читати далі »
Просмотров: 850 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

Як у доброго хазяїна у господарстві, так і в сільськогосподарському підприємстві — для нормального функціонування має бути все. Тобто, і засоби виробництва, і, відповідно, продукція, яку можна виростити на благодатних землях Ружинщини. На цьому постійно наголошує голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук.

Відповідно, під час проведення семінару з керівниками сільськогосподарських формувань району наголошувалось на ефективному використанні земельних ресурсів, техніки. Особлива увага акцентується на до-триманні сівозміни. І хоча, здавалося б, питання не на часі, проте незабаром, після збирання врожаю, закладатиметься основа під урожай наступного року. Саме зараз необхідно розрахувати посівні площі для подальшої підготовки ґрунту під посіви.
Але не це було основним питанням зустрічі. Учасники семінару оглянули посівні площі у СФГ ім. Мічуріна, ТОВ «Новофастівське», ДП «Ілліч Агро Умань», відвідали Зарудинецьке хлібоприймальне підпр ... Читати далі »
Просмотров: 1080 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

Згідно рішення обласної ради від 11.05.2010 року в обласному бюджеті на 2010 рік передбачені кошти:
— за Програмою розвитку особистих селянських господарств на 2007-2010 роки в сумі 300 тис. грн для придбання індивідуальних доїльних установок особистим селянським господарствам, які утримують 5 і більше продуктивних молочних корів;
— за Цільовою Програмою розвитку м’ясного тваринництва Житомирської області на 2005-2012 роки в сумі 130 тис. грн для здешевлення осіменіння корів (особистим селянським господарствам) сім’ям бугаїв м’ясних порід.
За Комплексною Програмою молочного тваринництва Житомирської області до 2015 року передбачено:
— на здешевлення відсоткової ставки за кредитами, залученими на закупівлю обладнання для модернізації молочних ферм – 250 тис. грн;
— на закупівлю теличок у населення для поповнення основного стада – 100 тис. грн;
— для здешевлення осіменіння корів молочного напряму продуктивності у всіх категоріях господарств – 150 ти ... Читати далі »
Просмотров: 594 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

На перехресті Ружинських, Бистрицьких та Роставицьких земель, утворилося величезне несанкціоноване сміттєзвалище. Останнім часом сюди вивозили сміття люди не тільки з Ружина, але й Заріччя та Бистрика. Протягом багатьох років тут складували не тільки побутові відходи, а навіть трупи тварин.
Про наведення порядку у цій лісосмузі говорилось багато, і не тільки під час місячника санітарної очистки населених пунктів, але на нарадах різного рівня.

Порушувалось це питання і на сторінках районки. Навіть під час проповіді у церкві отець Андрій Яким (благочинний УАПЦ КП) звертався до парафіян, щоб не засмічували лісосмуги. 

Нещодавно там наведено належний порядок. Ця приємна новина знайшла позитивні відгуки у багатьох людей нашого селища. З чого ж усе розпочиналося?
– З прийняття розпорядження голови райдержадміністрації «Про наведення належного санітарного стану та благоустрою територій», – говорить заступник голови РДА О. В. Кирилюк. – Щороку, починаючи ... Читати далі »
Просмотров: 657 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

На щовівторковій нараді голови райдержадміністрації з керівникиками підприємств, установ та організацій, виконуюча обов’язки начальника фінансового управління РДА Н.І.Юркова поінформувала про виконання доходної частини бюджету району у першому півріччі 2010 року.
Згідно затвердженого плану на січень-червень 2010 року до бюджету району, за плану 6598,5 тис. грн, фактично надійшло 7131,7 тис. грн власних надходжень. План виконано на 108,1%, або понад план надійшло 533,2 тис. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року до бюджету району надійшло на 1236,7 тис. грн більше власних доходів. В тому числі податку з доходів фізичних осіб – 870,5 тис. грн.
Районний бюджет виконано на 102,7%, або перевиконання становить 97,7 тис. грн. Селищний бюджет виконано на 107,6%, або перевиконання становить 88,7 тис. грн. Виконання плану забезпечено з усіх видів податків. Сільський бюджет виконано на 119,1%, або план перевиконано на 346,8 тис. гр ... Читати далі »
Просмотров: 643 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

Запальними піснями, веселими конкурсами та забавами, щедрим дитячим сміхом відшуміло в Ружині народне свято Івана Купала, яке зібрало ружинців біля районного будинку культури 6 липня.
Площею біля приміщення кінотеатру линула щира укра-їнська пісня у виконанні юної співачки з Білилівки Ірини Лущан, а найменші учасники свята із задоволенням танцювали, викликаючи замилування своїх матусь та бабусь. Прекрасний голос Людмили Кримовської дарував ружинцям чудові народні пісні, а потім юрба глядачів від малого до великого розмістилася на пагорбі понад Роставицею.
На імпровізованій сцені на воді встановили вербу-марену, юні учасники свята прибрали її святковими стрічками та гронами вишень, повели купальський хоровод. Купальські традиційні та жартівливі народні пісні подарували ружинцям учасники народного самодіяльного ансамблю української пісні «Щербів». Веселі конкурси додали учасникам дійства святкового настрою, а потім з’явився Водяний з русалками – справжнє диво ... Читати далі »
Просмотров: 713 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (4)

Розмитою дощами дорогою рибгоспівський всюдихід-УАЗ пробирався до Дерганівки – місця, де вирощують рибо-посадковий матеріал, або простіше кажучи – личинок товстолобика для ружинських ставків. Уздовж дороги рожевіють дикі мальви, жовтіє та наповнює повітря дивовижним ароматом кашка та звіробій, навколо розкинулися мальовничі береги, що розділяють мереживо ставків. Дзеркало ставка, де вирощують рибо-посадковий матеріал, поцятковане лататтям з жовтими дрібними квітками. На одному з берегів, у невеличкому піднавісі, встановлено три ванни з личинками товстолобика та кілька інкубаційних апаратів з романтичною назвою «Амур». Саме в них і з’являються на світ та проводять свої перші дні життя малюсінькі личинки риби. А над ними чаклує начальник Роставицької дільниці у СВАТ «Житомиррибгосп» Ніна Григорівна Котюк. Ніна Григорівна – єдина жінка у господарстві, яка очолює дільницю, а до того ж виконує таку відповідальну роботу з отримання личинок товарної риби, реалізація якої ... Читати далі »
Просмотров: 932 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

Шановні учасники дорожнього руху, інформуємо Вас, що працівники Державної автомобільної інспекції докладають максимум зусиль для гарантування рівних прав усім учасникам дорожнього руху, а також недопущення використання окремими водіями різноманітних документів (карток, перепусток, візитівок керівників різних рангів), які, всупереч вимогам законодавства, містять прохання щодо сприяння у безперешкодному пересуванні автомобільним транспортом територією України. 
Можна навести ряд характерних прикладів, коли працівники ДАІ під час нагляду за дорожнім рухом зустрічаються з такими водіями. Так в м. Радомишлі працівники ДАІ зупинили автомобіль «Опель», водій якого з метою уникнення адміністративної відповідальності пред’явив візитну картку співробітника Управління внутрішньої безпеки МВС України. На а/д Київ – Чоп працівники ДАІ зупинили автомобіль «Ауді», водій якого з метою уникнення адміністративної відповідальності пред’явив посвідчення «Фонду сприяння правоохоронн ... Читати далі »
Просмотров: 654 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

Індексація — це встановлений законом механізм підвищення грошових доходів громадян, що дає можливість частково або повністю відшкодувати їм подорожчання споживчих товарів та послуг. У цій статті докладно розглянемо порядок індексації заробітної плати працівників підприємства.

Проведення індексації регулюється Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» від 3.07.91 р. №1282-XІІ (у редакції від 6.02.03 р. № 491-ІY) та Порядком №1078. Порядок її проведення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. № 1078 (зі змінами і доповненнями, внесеними постановами від 17.05.2006 р. № 690, від 11.07.2007 р. №913 та від 12.03.2008 р. № 170). Норми, встановлені цими документами, поширюються на всі підприємства, установи та організації незалежно від своєчасності виплати ними заробітної плати працівникам. 
Індексацію зобов’язані проводити всі роботодавці, у тому числі фізичні особи – суб ... Читати далі »
Просмотров: 1088 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

Однією із ефективних со-ціальних послуг служби зайнятості є працевлаштування безробітних шляхом надання дотацій роботодавцям. Така послуга має подвійний соціальний ефект: безробітний отримує місце праці, а роботодавець – працівника та можливість зекономити кошти на заробітну плату в період його адаптації на робочому місці.
Що таке дотація?
Дотація – це кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі – Фонд), надані роботодавцю, який створює додаткові робочі місця для працевлаштування безробітних за направленням державної служби зайнятості, для покриття витрат на заробітну плату прийнятих осіб.
Організація роботи з надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безро-бітних відбувається відповідно до Порядку, затвердженого наказом №1 Міністерства праці та соціальної політики України (зі змінами) від 10.01.2001 р.
Які умови надання дотації?
Відповідно до п ... Читати далі »
Просмотров: 1013 | Добавил: zmya | Дата: 13.07.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100