Головна » 2011 » Грудень » 15 » Зустріч зарічанських учнів з прекрасним
19:58
Зустріч зарічанських учнів з прекрасним

«Спішіть побачити батьків, Спішіть сказати тепле слово,Чи напишіть хоч з двох рядків Листа… і не пишіть нічого злого». Такі слова прозвучали у Зарічанській школі. Кожен, хто чув їх, згадував своїх батьків і подумки просив у них вибачення. Читав ці слова наш земляк, поет Володимир Вихованець. 

Учні слухали його уважно,
ловили кожне слово поета. Перед ними людина, яка свої почуття відображала поетичним словом.
Володимир Вихованець також читав вірші і про кохання:
Великих слів не говори
Я знаю й так, що ти мене кохаєш.
Та тільки чом ти очі догори
При зустрічі під вії десь ховаєш?..
Володимир Васильович відповідав на питання учнів. А в подарунок учні отримали книги із його автографом.
Звичайно, після зустрічі з такою людиною, ми не могли не провести тиждень світової літератури. Відкрили тиждень учні 5 класу. Віталій Статкевич, який виконував роль Шерлока Холмса, разом з вчителькою англійської мови С.М.Ткачук провели літературний аукціон. Перемогу отримали учні 6 класу. У літературній грі «Щасливий викладач» переміг учень 5 класу Роман Криловець. Наступного дня всі класи готувалися до літературного ярмарку. Випускали літературні газети, писали твори, готували інсценівки, малювали ілюстрації. І ось настав день літературного ярмарку. Ведучі – Олександр Тимчук та Надія Градовська одягнені в українські костюми:
Все навколо гуде,
Веселяться люди.
Ми не знаємо, що було,
Знаємо, що буде.
На ярмарок прошу гуртом, поодинці!
Чекають на вас тут літературні гостинці.
І дійсно, на всіх чекали «чудові гостинці». Зустрів гостей М.В.Гоголь (роль якого грав учень 7 класу Андрій Руденко) і Явтуш (Роман Ляшук) та інші літературні герої. Юлія Бенедюк із Андрієм Скиб’юком підготували інсценівку з роману О.С.Пушкіна «Євгеній Онєгін», а Надія Близнюк і Олександр Кича – з трагедії В.Шекспіра «Ромео і Джульєтта». Учні 6 класу – інсценівки до байок І.А.Крилова, 7 клас – до твору М.В.Гоголя «Тарас Бульба». А наймолодші, 5 клас, – виконали танець Попелюшки до казки Ш.Перро «Попелюшка».
Наталія Коцут намалювала неперевершені ілюстрації до літературного журналу «Жінки. Поезія. Кохання», який відбувся наступного дня.
М.Калитинський, Ю.Бенедюк, Н.Коцут, А.Руденко, А.Кутній, Н.Бринзюк, М.Драчук, - ці учні читали напам’ять вірші відомих поетів про кохання, про людські стосунки, про життя.
Класні керівники 5-9 класів викликати у душах учнів любов до слова, до прекрасного.
Ще довго будуть звучати у серцях учнів слова:
Я помню чудное мгновенье
Передо мной явилась ты.
Как мимолётное виденье,
Как гений чистой красоты.
С.І.НЕМАШКАЛО,
вчитель світової літератури

Переглядів: 696 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100