Головна » 2010 » Серпень » 5 » Звернення голови райдержадміністрації до мешканців району
22:25
Звернення голови райдержадміністрації до мешканців району

 

Звернення

голови райдержадміністрації

до мешканців району

 

У зв'язку з сухою та спекотною погодою, створилася максимальна пожежна небезпека. Проте, деякі громадяни не усвідомлюють всю серйозність ситуації та допускають порушення вимог пожежної безпеки. Як результат, виникають пожежі. Навколишньому середовищу, приватному та державному майну завдаються значні матеріальні збитки.

За прогнозом Укргідрометцентру, в серпні температура повітря очікується вищою норми - +35-+42 градуси. На сільгоспугіддях після збирання врожаю та інших територіях залишаться пожежонебезпечні ділянки сухої рослинності. Тому, щоб запобігти виникненню пожеж, звертаюся до всіх мешканців району, керівників підприємств, установ, організацій, сільськогосподарських підприємств всіх форм власності:

-Забезпечте виконання комплексу протипожежних заходів на об'єктах зберігання та переробки продукції нового врожаю. Організуйте цілодобову охорону зерно - та кормоскладів.

-запровадьте постійні обстеження та об'їзди хлібних масивів, місць зберігання і переробки нового врожаю спільно з працівниками міліції і державного пожежного нагляду

— утримайтесь від випалювання післяжнивних залишків, сухої рослинності, бур’янів, смітників.

Шановні мешканці району!

Обмежте відвідування лісових масивів, особливо в’їзд до них транспортних засобів та стоянки уздовж лісонасаджень.

Не допускайте накопичення легкозаймистих матеріалів природного та штучного походження.

Подбаймо разом про безпеку лісових масивів, господарських будівель, тваринницьких приміщень, особистих садиб, адміністративних приміщень.

Пам’ятайте! У разі безконтрольного випалювання сухої рослинності, післяжнивних залишків та нехтування правилами пожежної безпеки, винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Наголошую: до порушників правил пожежної безпеки та природоохоронного законодавства застосовуються штрафні санкції в розмірі від 170-ти до 1190 грн. Якщо внаслідок порушення норм безпеки будуть завдані великі збитки, настає вже кримінальна відповідальність.

Селищна та сільські ради повинні забезпечити цілодобове чергування протипожежних формувань на пожежній та пристосованій для гасіння техніці. Державна екологічна інспекція повинна, у межах своїх повноважень, забезпечити дієвий контроль за дотриманням протипожежних вимог у лісових масивах і на сільгоспугіддях та вживати заходів з метою запобігання та недопущення погіршення екологічної ситуації в регіоні.

Шановні земляки!

Виконуйте розпорядження представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, вказівки та вимоги працівників МНС, лісівників, керівників підприємств, установ та організацій.

Якщо ви виявили будь-яку небезпечну ситуацію, негайно повідомляйте відповідні служби.

Переглядів: 662 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100