Головна » 2010 » Червень » 3 » Останній шкільний вальс
17:15
Останній шкільний вальс

Цьогоріч Ружинську гімназію залишило 64 випускники чотирьох одинадцятих класів. Урочистості з нагоди останнього дзвоника відбулися 27 травня, а наступного дня випускники попрощалися з альма-матер на своєму останньому шкільному балу.



Урочисто і трепетно на святі з нагоди останнього дзвоника лунає Гімн України, хвилиною мовчання гімназисти вшановують пам’ять захисників Вітчизни, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни.

Із першим кроком у доросле життя привітала випускників директор гімназії Г.І.Гурська. Галина Іванівна наголосила, що цьогорічна весна була дуже врожайна на учнівські здобутки, — результат наполегливої праці вчителів і їх вихованців. Команда учнів 3-4 класів взяла участь у міжнародному природничому конкурсі «Колосок» і нагороджена сертифікатом «Золотий Колосок», дипломи «Золотий Колосок» отримали Владислав Верба (4-Б кл.) і Віктор Гладишко (4-А кл.), Богдан Глівінський (4-Б кл.) отримав «Срібний Колосок». Сертифікати «Золотий та срібний колосок» отримали п’ятикласниці Катя Прилуцька і Вікторія Сологуб.
У математичному міжнародному конкурсі «Кенгуру» участь взяли 88 гімназистів, 22 учасники показали добрий результат. Кращими знавцями української мови конкурсу ім.П.Яцика стали Оля Редюк (4-В кл.), Богдана Мотузюк (4-А кл.), Оля Григорчук і Діана Пташинська (3-А), Вадим Миколайчук (3-Б), Назар Пасічник (4-Б). Тридцять три учні 2-4 класів закінчили навчальний рік з високим рівнем навчальних досягнень. Призерами предметних районних олімпіад стали 56 учнів 5-11 класів, 9 дипломів І-ІІІ ступенів з області привезли Сергій Коляновський (він також отримав диплом ІІІ ст. на Всеукраїнській олімпіаді з інформатики, ІІІ місце — МАН), Оксана Ципцюра, Оля Ряба, Оксана Вардецька, Олександра Плаксіна, Наталія Погребицька. Наші гімназисти — активні учасники поза-класної роботи, зокрема вечорів пам’яті Володимира Івасюка, «Покровських вечорниць», «Козацьких розваг», свята «Барви Ружинщини», тематичного місячника «Бережи мене, мій закон», виставок малюнків тощо.


Із завершенням періоду дитинства і вступом у доросле життя привітав випускників голова районної державної адміністрації В.С.Бондарчук. Він подякував вчителям за їх нелегку працю на ниві знань, яка дала нині такий гарний врожай учнівських знань і здобутків. Випускникам Володимир Сергійович побажав бути наполегливими на шляху розбудови української держави, а молодшим школярам — міцного здоров’я і гарного відпочинку.


Перші вчителі Л.О.Пилипчук і О.П.Пеньківська побажали своїм вихованцям мудрості і терпіння в житті, удачі і наснаги на шляху здобуття професії. З привітанням і напутнім словом звернулася до учасників свята мама випускниці 11-Б класу Т.В.Безкоровайна. Вона подякувала вчителям за науку, за терпіння і добре ставлення до своїх вихованців і побажала дітям успіху, а педагогам — слухняних і вихованих дітей, обдарованих учнів.


Вітання випускникам від першокласників стали традиційним довершенням урочистостей, малята побажали одинадцятикласникам:
На останній ваш урок
Продзвенить сумний дзвінок.
Вам бажає перший клас:
В добру путь і в добрий час!
Випускники оголосили посвяту вчителям, в якій подякували за тепло і розуміння, за настанови, вибачились за пустощі. Випускниці виконали пісню в подарунок своїм педагогам. Останній дзвінок подали Дмитро Кирилюк (11-А кл.) з першокласницею Олександрою Сорокою та Анна Безкоровайна (11-Б) з Олександром Рябим.
А увечері… Святково одягнені, витончені юнки, галантні юнаки зібралися на подвір’ї гімназії, аби вирушити від шкільного порогу у доросле життя. Святковою ходою пройшли вони у супроводі своїх наставників-педагогів і батьків до районного будинку культури, де їх вітали представники влади, гімназії, вчителі та батьки.
«Все буде у вашому житті: сім’я, робота, але школи, дитинства вже не буде, воно пішло разом з уроками першої вчительки, з настановами ваших педагогів», — зазначила у вітальному слові директор гімназії. За допомогою класних керівників В.Г.Шукалович, А.П.Павлік, Л.М.Стадник, Г.В.Дембіцької Галина Іванівна зібрала і зачитала теплі слова про кожного випускника. Вручаючи їм атестати про повну загальну освіту, Г.І.Гурська вручила також золоті медалі Оксані Вардецькій, Юлі Власюк, Ані Захаровій, срібну медаль отримала Інна Чорноморець. Переможці предметних олімпіад отримали Похвальні грамоти, багато випускників отримали від дирекції гімназії Подяки за активну участь у позакласній роботі.


Привітали випускників голова Ружинської РДА В.С.Бондарчук, голова районної ради В.Ц.Саківський, начальник відділу освіти В.Г.Федорчук, голова ради гімназії О.В.Кирилюк, селищний голова В.І.Жарський. Голова СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба зазначив, що перспективи нашого життя вимагають кваліфікованих спеціалістів для сільського господарства, а тому він запросив бажаючих на роботу до кооперативу, де молоді працівники матимуть змогу безоплатно навчатися і працювати. «Ваші медалі, — звернувся до медалістів Олександр Феодосійович, — це ваша перша премія у дорослому житті, а тому від керівництва нашого господарства я хочу вручити вам невелику грошову премію, як заохочення до наполегливої праці у майбутньому», — з цими словами О.Ф.Колібаба передав кожному медалісту конверти з премією.
Вітали випускників і володарі Країни Дитинства — першокласники, хлібом-сіллю благословили батьки Н.М.Ципцюра і О.А.Боденчук. Надзвичайно чуттєвим та хвилюючим було вітання від першої вчительки С.М.Стрільчук. Її напутнє слово, тремтливі вірші і щира пісня «Бажаю щастя» стали несподіваним подарунком випускникам і розчулили їх до сліз. Привітала винуватців свята і класний керівник А.П.Павлік, яка побажала їм успішно скласти тести, не загубити себе у пошуку професії. Мама випускника Л.М.Стадник щирими словами та піснею зачепила в серцях присутніх найчистіші почуття — почуття любові до матері. Самі ж випускники дарували гостям, вчителям, батькам музичні номери, танцювальні композиції, виконали останній шкільний вальс. Зі словами директора гімназії «Хай щастить вам, діти, на берегах життя» випускники під вишитими рушниками та батьківським благословенням вирушили у доросле життя.
Людмила БУДКО

Переглядів: 1925 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100