Головна » 2010 » Червень » 18
Шановні працівники медичних закладів
Ружинщини!
Щиросердечно вітаємо Вас із професійним святом – Днем медичного працівника!
Ваша праця воістину героїчна і гуманна – зцілювати, повертати людям здоров’я, рятувати життя. Скільки сліз радості і вдячності бачите ви на просвітлених обличчях своїх пацієнтів та їх близьких. Скільки людей, завдячуючи вашим старанням, знову відчули щастя і радість повноцінного життя.
Сьогодні районна влада вважає одним із головних своїх завдань підтримку галузі охорони здоров’я, підвищення соціального статусу медичного працівника. Переконані, що ми зуміємо піднести цю життєво важливу сферу на якісно новий рівень, виправдати всі ваші надії та сподівання.
Вітаючи Вас, медичні працівники, з професійним святом, бажаємо Вам великого людського щастя, доброго здоров’я, благополуччя і затишку в родинах, професійних успіхів і людської шани. І нехай ваша доброта, турбота і милосердя, щедрість душі, щоденна сумлінна, наполеглива і нелегк ... Читати далі »
Просмотров: 662 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

«Його вмілі і вправні руки, глибокі знання творять чудеса, повертають людям життя. А ще йому притаманні душевна доброта і людяність. Багато жителів району завдячують йому за повернуте здоров’я, а не рідко й життя…» Так написали про лікаря-невролога Григорія Андрі-йовича Поліщука його пацієнти у Книзі відгуків районної лікарні 18 червня 1989 року. Такими словами вдячності лікарю майорить кожна сторінка його Книги життя, присвяченого найвищому покликанню – служінню ідеалам добра і людяності.Відколи з товаришем на попутних машинах виїхали з рідних Зозулинець, що в сусідньому Козятинському районі, до Житомира, щоб вступити в медучилище, минуло вже більше піввіку. Пролягли дороги Григорія Андрійовича і на Далекий Схід, де служив в армії, до речі, в медпункті; і в Благовєщєнск-на-Амурі, де три роки вчився в медінституті; і в Тернопіль – де закінчив здобуття фаху. Врешті в 1964 році за направленням після інституту потрапив в Ружин. Бувають в житті дивні збіги: через деяки ... Читати далі »
Просмотров: 665 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Вже протягом семи років Галина Михайлівна Телінкевич працює в управлінні агропромислового розвитку РДА. Чуйна мати, хороша господиня, доброзичлива людина, добропорядна дружина, високопрофесійний спеціаліст – так про неї відгукуються

І справді, Галина Михайлівна пройшла сувору школу життя. Народилась і виросла в Ружині у робітничій сім’ї, де змалечку привчилася до роботи. Допомагала батькам по господарству, сапала буряки в колгоспі, допомагала мамі випікати солодощі. Після закінчення 8-ми класів Ружинської середньої школи навчалася в Житомирському кооперативному технікумі, на бухгалтера. Перші сходинки трудової діяльності Галина Михайлівна розпочала у 1997 році бухгалтером Старокотельнянського ССТ, що в Андрушівському районі. Через півтора року вона повернулася у рідний серцю Ружин і почала працювати в Ружинському райспоживтоваристві. Паралельно началася у Львівській комерційній академії. Здобувши фах економіста, пішла працювати в районне фінансове управлінн ... Читати далі »
Просмотров: 824 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Шановна редакціє!
В переддень професійного свята медичних працівників я хотів би подякувати на сторінках вашої газети людині, яка врятувала мені життя.
Я шофер, перевожу вантажі з Києва до Могилів – Подільського. Одного дня, проїжджаючи через Ружин, я зупинився, щоб відпочити на місцевій АЗС. Трішки виспавшись, опівночі вирушив далі, та, проїхавши декілька кілометрів, відчув сильний біль. Він був такий нестерпний, що, здавалося, втрачаю свідомість. Вийшовши з машини, я почав зупиняти транспорт, який рухався в обох напрямках, та, на мій превеликий жаль, а, можливо, через те, що відбувалося це вночі, ніхто не зупинявся. Коли вже не було сили терпіти біль, я ліг посеред дороги і вже не зміг поворухнутися. Коли побачив ще одну машину, відчув, що то, мабуть, мій останній шанс – почав зупиняти. На моє щастя, то була машина швидкої допомоги. Пам’ятаю, як прийшовши до тями, побачив біля себе жіночу постать. Жінка заспокоювала мене, просила потерпіти і приказувала, що ... Читати далі »
Просмотров: 647 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Вже сьомий рік поспіль в Україні відзначають День дільничного інспектора міліції. За час існування служба дільничних інспекторів міліції набула вагомого авторитету серед населення та особового складу органів внутрішніх справ. Служба дільничних інспекторів Житомирської області нині налічує 500 працівників, робота яких спрямована на профілактику правопорушень та розкриття злочинів, завдяки чому кожен дільничний в області розкриває 31,3% загальної кількості злочинів, а 50,2% всіх злочинів розкрито за участі дільничних інспекторів міліції.
У секторі дільничних інспекторів міліції Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області працює 8 дільничних та один помічник ДІМ. Готується поповнення штату сектору ДІМ, — молоді працівники, які мають пройти навчання. Але, незважаючи на неукомплектованість штату, дільничні інспектори міліції вже у 2010 році розглянули 314 заяв та повідомлень про злочини і пригоди та 28 повідомлень, які не містять ознак злочину. За розглянутими ... Читати далі »
Просмотров: 650 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (1)

Мережа роздрібної торгівлі Ружинського району станом на 1 січня 2010 року нараховувала 394 об’єкти. У їх складі 119 продовольчих та 47 непродовольчих магазинів, 2 автозаправні станції, 9 аптечних закладів, 217 кіосків різної спеціалізації.
Майже 94% цієї стаціонарної та напівстаціонарної мережі утримується приватними підприємцями, решта – юридичними особами.
У сільській місцевості розташовано понад 32% усіх торгових підприємств, більшість з яких (92%) також належать фізичним особам.
Ресторанне господарство району складається з 11 кафе, буфетів, барів. Таким чином на десять тисяч жителів припадає по 4 таких заклади та по 133 підприємства роздрібної торгівлі.
Здійснюється продаж товарів і поза торговою мережею – це ще 489 лотків, столів, розкладок, палаток, складів тощо.
Головне управління статистики в Житомирській області


Мережа роздрібної торгівлі Ружинського району станом на 1 січня 2010 року нараховувала 394 об’єкти. У їх складі 119 прод ... Читати далі »
Просмотров: 663 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

У квітні 2010 року населенням району сплачено за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення заборгованості попередніх періодів 1031,3 тис. грн, що на 8,6% більше від нарахованих сум.
З цієї суми 994,3 тис. грн, або 96,4% одержали газові господарства, 32,2 тис. грн (3,1%) – водопостачальні організації.
У квітні 2010 року заборгованість мешканців району з оплати житлово-комунальних послуг зменшилася на 11,4% і станом на 1 травня 2010 року склала 634,6 тис.грн. Найбільше заборгувало населення за газопостачання – 548,2 тис. грн та водопостачання – 62,6 тис. грн, що становить відповідно 86,4% та 9,9% загальної суми боргу.
Значна кількість особових рахунків, відкритих для оплати житлово-комунальних послуг, мають заборгованість. Так, за три місяці і більше за житло заборгували 16,1% власників особових рахунків, за водопостачання та водовідведення – 9,5%.
Фінансові результати діяльності підприємств за січень-квітень 2010 року
Фінансовим результатом від ... Читати далі »
Просмотров: 644 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Одними із перших в районі розпочали заготовляти корми для громадського тваринництва сільські трудівники СВК «Ружинський». 
– Основа з основ у галузі тваринництва, – зауважує керівник СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба, – це заготівля якісних і в достатній кількості кормів. – На жаль, у цьому році в нащому господарстві заготівля відбувається дещо повільніше. І не тому, що йшли дощі, хоча вони також далися взнаки, а через те, що у нас менше, ніж у попередні роки, багаторічних трав. В господарстві уже заготовлено 65 тонн сіна та 1094 тонни сінажу. В нас дозріває вівсяно–викова суміш, і через тиждень півтора, як тільки дозволить погода, приступимо до косовиці. З другого укосу плануємо заготовити ще 100 тонн сіна. На 55–гектарному полі завершуємо збирати люцерну, переорюємо і сіємо кукурудзу на силос. А це ще 2000 тонн сінажу. Загалом кормовій базі приділяємо особливу увагу, оскільки це одна із основних складових галузі. І фактично за рахунок тваринництва господарство жи ... Читати далі »
Просмотров: 803 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Відбулась звітно-виборна конференція Ружинської районної організації Товариства Червоного Хреста України. На конференції про діяльність Товариства за п’ять років звітувала голова організації Світлана Юріївна Сидорук.– Товариство Червоного Хреста України, як одна з найбільш гуманітарних громадських орга-нізацій в країні, діяльність якої здійснюється на добровільних засадах, – підкреслила С.Ю.Сидорук, – прагне мобілізувати сили добра і гуманізму заради поліпшення становища найбільш незахищених групп населення, заради попередження і полегшення людських страждань під час стихійного лиха, аварій або катастроф. – Обласна організація Червоного Хреста задля цього реалізує понад десять гуманітарних програм. Зокрема:«Патронажна сестра», «Донор», «Молодіжна программа», Міжнародний гуманітарний проект «Червоний Хрест протии туберкульозу, СНІДу і хвороб, що передаються статевим шляхом», а також «Досліджуючи міжнародне гуманітарне право», «Допомога населенню за надзвичайних ситу ... Читати далі »
Просмотров: 689 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Фінансова скрута, в яку потрапила районна друкарня, викликала у місцевих владних коридорах дискусію про її подальшу долю. Адже комунальне підприємство вже півроку боргує заробітну плату працівникам, а також має заборгованість до державних цільових фондів, у тому числі й до пенсійного. Рахунки заблоковані, штрафні санкції ростуть, кількість замовників зменшується і виходу, здається, немає.
НА ЧУЖІЙ НИВІ ПШЕНИЦЯ ЛІПША?

Чи впорається підприємство з проблемами самостійно, а чи шукати інвесторів, які вклали б гроші у його розвиток, вирішать місцеві можновладці. Та перед тим, як щось вирішувати, варто було б з’ясувати: чому підприємство, яке займається одним із найбільш перспективних видів діяльності – поліграфією, виявилось у борговій ямі.
Друкарня в основному виготовляє різноманітні бланки, журнали та книги для звітності, відомості, талони тощо. Асортимент продукції досить широкий, а тому потреби таких замовників як ... Читати далі »
Просмотров: 855 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (4)

Сьогодні я закінчила четвертий клас. Пригадую святкову лінійку, наш перший урок і перше знайомство з нашою першою вчителькою Надією Григорівною Рябчун. Вона навчила нас не лише читати, писати і рахувати, але й бути чемними і ввічливими, навчила дружити, шанувати батьків, дідусів і бабусь.
Я з радістю пригадую шкільні свята і конкурси. Скільки радості і задоволення принесли вони нам і нашим батькам!
Пролетіло чотири роки, і ніби скінчилася казка. Ми вже підросли. Тепер нас будуть навчати багато нових вчителів, але Надія Григорівна назавжди залишиться для нас «мамою-вчителькою».
Ми, учні, та наші батьки, дякуємо за натхненну працю та зичимо здоров’я, творчих злетів та успіхів на педагогічній ниві нашій дорогій першій вчительці.
Вчитель! Скільки сили треба,
Щоб навчити нас усіх,
І терпіння, і бажання,
І надій, і сподівання.
Вчителька наша найкраща у світі
Допоможе в хвилину важку,
І нехай тільки посмішки й квіти
Вона знайде на своєму ... Читати далі »
Просмотров: 1905 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Час летить, змінює все довкола. Але всім неодмінно світитиме далеким вогником, оповитим солодким, стискаючим серце спогадом – дитинство і юність.Юність… Це справді найкраща пора життя людини, і проходить вона у школі. Юність захоплює дружбою, мріями, першим коханням… Але все в цьому світі має свій початок і своє закінчення. На жаль, спливає і шкільна юність.
Свято прощання з шкільною юністю, прощання зі школою і свято зустрічі випускників різних поколінь пройшло у Немиринецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 29 травня у невимовно хвилюючій атмосфері. На шкільному подвір’ї зібралося багато людей. Це були учні, батьки, вчителі, односельці, які прийшли привітати випускників і багато-багато гостей, які приїхали привітати своїх вчителів, зустрітися зі школою, побачитись і поспілкуватися з однокласниками.
Після урочистої гостини на почесне місце під чарівні звуки шкільного вальсу запрошуються учні 11 класу, випускники 2010 року. Цьогоріч у Немиринцях їх дев’ятеро.
Директор ... Читати далі »
Просмотров: 1017 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

На вимогу головного управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації, згідно наказу №57 від 27 травня 2010 року «Про спільні перевірки об’єктів зберігання та переробки зерна урожаю 2010 року» в районі створені відповідні комісії, які перевіряють стан вибухопожежної безпеки та охорони праці на зернопереробних та зернозаготівельних підприємствах. З метою прискорення підготовки складських приміщень до прийому зерна на зберігання урожаю 2010 року рейдова бригада провела планову перевірку Зарудинецького ХПП. 
Зараз тут приймають на зберігання всього сім з половиною тисяч тонн зерна. Хоча в недалекому минулому, років 15-20 тому, приймали сорок. Діють три склади. Тут ще з минулого року зберігають своє зерно ТОВ СП «НІБУЛОН» та Аграрний фонд.
Рейдова бригада перевірила всі складські приміщення, документацію, яка згідно поставлених вимог обов’язково повинна бути на таких підприємствах, техніку безпеки під час роботи на меха ... Читати далі »
Просмотров: 673 | Добавил: zmya | Дата: 18.06.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100