Головна » 2010 » Червень » 25
Шістдесят дев’ять років минуло з того часу як 22 червня 1941 року розпочалася одна з найжорстокіших в історії людства воєн. Вона була настільки великою і трагічною, що зачепила кожну українську оселю. Як сказав поет «І понині майже в кожній хаті за синами плачуть матері». 
У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, 22 червня голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради В.Ц.Саківський, селищний голова В.І.Жарський, голова ради ветеранів В.П.Шуляк, працівники райдержадміністрації та районної ради, керівники підприємств установ та організацій району поклали квіти до підніжжя Монумента Слави. Учасники скорботного мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на фронтах Великої Вітчизняної війни, полеглих в тилу та всіх жертв кровопролитної війни 1941 – 1945 років.
Василь КОПАЧ

Просмотров: 664 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (1)

Війна… Скільки загублених душ! Вбитих, поранених, зниклих безвісти… Скільки скалічених життів та понівечених доль! Страшна звістка про початок війни увірвалася чорним вороном в кожну укра-їнську оселю 22 червня 1941 року. Плач… Розпач… Крики матерів, які втрачали своїх синів та чоловіків… І, наче горох, сльози в очах дітей, які змушенні були так швидко подорослішати… Лише Господь знає якою ціною далася солдатам Перемога в 45-му… Тепер, з кожним роком, все менше стає мужніх воїнів-захисників. Все менше їх, ветеранів, щороку приходить до пам’ятників і обелісків, щоб вшанувати пам’ять загиблих друзів, бойових побратимів, рідних…Не обійшла війна стороною і оселю бригадира рільничої бригади та завгоспа колгоспу Пантелеймона Гнатовича Чернеги з Березянки. Спочатку на фронт забрали найстаршого сина Олександра, який загинув під Харковом уже будучи курсантом Тюменського піхотного училища. А в переддень Різдва 1944 року до лав Радянської армії призвали й Пантелеймона Гнатови ... Читати далі »
Просмотров: 901 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (3)

Як заначив на нараді-семінарі з сільськими, селищним головами, бухгалтерами та землевпорядниками сільських рад, голова райдержадміністрації Володимир Сергійович Бондарчук: «Наш район сільськогосподарський, а тому кожна сотка землі повинна бути облікована, а користувач повинен сплачувати податки – це резерв для наповнення бюджету».Стосовно ситуації з використанням сільськогосподарських земель інформував начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук. Він, зокрема заначив, що у сільських радах ведеться робота з обліку використання невитребуваних земельних часток (паїв). Адже у багатьох селах району є земля, яку обробляє фермер чи інвестор, але вона ніде не облікована, тому і ніхто не сплачує грошей до місцевого бюджету. Наше завдання полягає в тому, щоб кожну сотку землі облікувати і заставити тих, хто нею користується сплачувати податки (орендну плату). Для цього, насамперед, потрібно скласти робочі плани (картографічні матеріали) території кожної сіль ... Читати далі »
Просмотров: 613 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Здавалося б, нещодавно тільки зима закінчилася, та господарства уже розпочинають збирання сіна, готуються до збирання хлібів.
З настанням літніх, подекуди й спекотних днів виникає загроза займання трави, листя, та й будь-чого взагалі. Тому-то пожежні підрозділи постійно у підвищеній бойовій готовності. У нашому районі лише один підрозділ – СДПЧ – 21 – професійний. Крім нього на території району діє ще дванадцять невоєнізованих протипожежних формувань цивільного захисту. Всі вони підпорядковані місцевим господарствам або підприємствам. Жодним з них не опікуються місцеві ради попри те, що в разі необхідності формування виїжджають на гасіння пожеж у селі, а не тільки у господарстві. 
З метою забезпечення постійної бойової готовності невоєнізованих протипожежних формувань цивільного захисту району по боротьбі з масовими пожежами, ліквідації наслідків аварій, катастроф і стихійного лиха, на виконання Закону України «Про правові основи цивільного захисту України», плану підготовки цив ... Читати далі »
Просмотров: 754 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Ми в школі рік всі
працювали
Трудились, вміло все
вивчали,
Ну, і за всі ці дні навчання
Потрібне добре харчування.
Аби за всі ті дні у школі
Відгодували нас доволі,
Екскурсії потрібні нам,
Не тільки нам, а
й вчителям,
які весь рік навчали нас,
щоб ми були в навчанні – ас!
За рік цей для здоров’я,
може,
Медогляд вміло допоможе.
Якщо у когось щось болить,
Медогляд допоможе вмить.
Вас там поміряють,
поважать
І про здоров’я все
розкажуть.
Ну а якщо ви хочете ось так
от відпочити,
І харчуватись, й на екскурсії
ходити,
Ласкаво просимо у табір,
Де кожен день лунає гамір,
Де ми танцюємо, співаєм,
Де кожного ми розважаєм.
Дівчаток Аню та Марину
Знає кожна в нас дитина.
Вони танцюють
дуже вміло,
Бо дуже добре знають діло:
В день танців чарували нас
І показали усім клас.
В день казки всі ми веселились
І ні хвилинки не журились,
Бо сценку ставили, як ... Читати далі »
Просмотров: 697 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Спекотне літо – 2010 зібрало хлопчиків і дівчаток Чорнорудської ЗОШ І-ІІ ступенів у дитячий пришкільний табір «Веселка» з денним перебуванням. Щоб відпочити після напруженого навчального року, набратися сил та зміцнити своє здоров’я, дізнатися щось нове, удосконалити свої творчі задатки та навички. Адже літні канікули – це мрії дітей досхочу накупатися, погратися, почитати, зустрітися з друзями і просто погуляти.До роботи в таборі були залученні досвідченні вихователі Л.В.Данилюк, О.О.Климчук, Т.С.Боричевська, С.О.Боричевський та висококваліфікований музичний керівник О.А.Штика. У кожного з них свій творчий підхід до справи, певний досвід в організації цікавого дозвілля дітей.
Щоденно діти спілкувалися з природою. Загони «Дружба», «Промінчики», «Голосисті соловейки», «Соколята» відпочивали у лісі, біля ставків (а в Чорнорудці їх достатньо), в садку та березовому гаю.
Усі загони працювали під керівництвом вищого органу самоврядування у таборі – ради табору. Го ... Читати далі »
Просмотров: 741 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

У випадку втрати державного акта землевласник (землекористувач) розміщує відповідне повідомлення в місцевих друкованих засобах масової інформації.
Якщо протягом місяця з дня публікації ніяких повідомлень
щодо втраченого державного акта не надійшло, землевласнику (землекористувачу) видається новий державний акт.
Територіальні органи Держкомзему приймають зазначені матеріали і, враховуючи, що заповнення державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою покладається на державне підпри-ємство «Центр державного земельного кадастру» та його структурні підрозділи (пункт 2.9 інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право приватної власності на землю, право колективної власності на землю і права постійного користування землею, договорів на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) та договорів оренди землі, затвердженої наказом Держ ... Читати далі »
Просмотров: 634 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Відлунали останні дзвоники, відшуміли випускні вечори, складено зовнішнє незалежне оцінювання…. Вчорашні школярі стали дорослими. Якщо зобразити схематично життя дитини від народження до закінчення школи, то отримаємо сходинки, які піднімаюся вгору. Все зрозуміло і закономірно: дитячий садок, перший, другий, третій…. десятий, одинадцятий клас. І діти, і батьки знають, що чекає їх на наступній сходинці. Однак, із закінченням школи, сходинки перетворюються на роздоріжжя з крутими віражами.
Звичайно, кожен випускник ще задовго до останнього дзвінка визначив свої плани на майбутнє. Він порадився з батьками, бо вони є його головними спонсорами, проконсультувався з вчителями, бо вони експерти його знань, прислухався до думки друзів, перечитав довідники, не один вечір просидів в Інтернеті. Все-все прораховано, сплановано, продумано.
Дуже добре, що можна подавати документи до кількох вузів одночасно, добре, що є безліч приватних навчальних закладів. Здається, що не ... Читати далі »
Просмотров: 672 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Вже досить довго Городоцька школа тісно співпрацює з місцевим господарством ДП «Ілліч Агро Умань».
Неодноразово зі сторінок газети (і не тільки) школа дякувала керівникам господарства М.П.Скиб’юку, В.М.Наумчуку та М.П.Ковальчуку за підтримку та взаєморозуміння. Це люди, які завжди цікавляться життям школи, часті гості в ній. Вони завжди відгукуються на всі прохання дирекції школи і надають постійну допомогу.
Жодного разу не відмовив керівник ДП М.П.Скиб’юк у підвезенні учнів на районні змагання. а нещодавно була організована екскурсія в дендропарк «Олександрія», що у Білій Церкві для учнів, які перебували у пришкільному літньому таборі.
Педагогічний колектив, адміністрація школи, батьки щиро вдячні за розуміння керівнику ДП «Ілліч Агро Умань» М.П.Скиб’юку та сподіваються, що така співпраця з місцевим господарством продовжуватиметься й надалі.
Л.Є.КОНТУШ,
директор Городоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів

Просмотров: 689 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

27 червня 2010 року відбудеться свято – День молоді
В програмі:
10-00 – 15-00 – спортивні змагання з легкої атлетики, амреслінгу, шахів, шашок, на перекладині, з м’ячем та міні-футболу (СК «Ружинський», с.Заріччя).
19-00 – 21-00 – виступи вокально-інструментальних ансамблів з Білилівки, Дерганівки, Немиринець, Карабчиєва та районного Будинку культури (площа біля Будинку культури, смт Ружин).
21-00 – 23-00 – дискотека, конкурси, розважальні ігри.
Запрошуються всі бажаючі!
Довідки за тел.. 3-16-67
Просмотров: 694 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Відновлюючи традиції, коли люди дякуючи Богу за допомогу та оберігання сіл, прохали Господа і надалі не полишати опіку над громадою, здійснювали молебні, у Білилівці парафіяни місцевої церкви, прихожани із Дерганівки та Немиринець, молодь та діти здійснили Хресний хід до нещодавно встановленого та освяченого Поклонного Хреста, що розташувався при в’їзді в село.

Просмотров: 651 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

До Дня медичного працівника, представники приватного акціонерного товариства «Технологічна Аграрна Компанія Об’єднана» привезли у Вербівку приємний подарунок – фірмовий костюм для медпрацівника та скутер. Щиросердечні вітання з нагоди професійного свята, квіти та вагома підтримка інвесторів додали фельдшеру Оксані Леонідівні Рудюк гарного, святкового настрою.
– Вербівка простягається на п’ять кілометрів, а ще вулиці і вулички, то й нанизується чималенька відстань, – зазначає Оксана Леонідівна. – Я обслуговую 506 чоловік. З них 300 пенсіонерів та двоє діточок до року. Тому на велосипеді складно відвідати всіх хворих. Тепер, коли в моєму розпорядженні є скутер, зможу оперативніше виїжджати на виклики і надавати односельцям потрібну допомогу. Хочу висловити щиру подяку інвесторам за їхнє ставлення до нас і підтримку.
– Акціонерне товариство «ТАКО» орендує у Вербівці землю – говорить адміністратор Володимир Євгенович Ячук, – тому невипадково, намагаємось задові ... Читати далі »
Просмотров: 669 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

В районному будинку культури з нагоди професійного свята вшановували медичних працівників. На адресу лікарів лунали привітання, пісенні сувеніри, вручались грамоти і цінні подарунки від райдержадміністрації та районної ради, обласного управління охорони здоров’я, адміністрації та профспілкового комітету ЦРЛ, лікарняної каси. Вітаючи медичних працівників з їх професійним святом голова райдержадміністрації Володимир Сергійович Бондарчук зокрема зазначив:
– Медичні працівники самовіддано служать людям, тому і повага до їхньої праці в народі особлива. Професія медика важка і відповідальна і водночас найгуманніша і вкрай необхідна суспільству. Адже, що може бути важливішим від життя людини, а лікарі щодня, щохвилини оберігають ці найвищі цінності. Професія, яку ви обрали, заслуговує на найвищу похвалу і найтепліші слова. Знання і вміння лікаря, який рятує життя, захищає своєю працею радість і щастя сотень, тисяч людей, завжди користувалися пошаною і цінувалися як осо ... Читати далі »
Просмотров: 843 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Випускний шкільний вечір належить до тих свят, які відбуваються один раз в житті. Кожен випускник з радістю згадує ті чудові дні коли він лиш почав ходити до школи. Напевно, кожен пам’ятає і свою першу вчительку, і перше кохання, і першу п’ятірку в щоденнику. Як же це все прекрасно!І ось нарешті прийшов цей  довгожданий день про який мріє кожен школяр – випускний вечір. Це свято запам’ятається на завжди. У житті кожного учня настає момент розставання зі своїми вчителями, однокласниками.
Дуже змістовно і цікаво пройшов випускний вечір в Бистріївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Традиційно ходою від навчального закладу до сільського клубу йшли випускники на чолі з класним керівником Н.І.Ганошиною і першою вчителькою Л.Т.Омельчук. Цьогоріч їх було семеро.
В святково оздобленому приміщенні клубу проходив випускний вечір. Звучить музика, під оплески під рушниками, які тримають класний керівник, перша вчителька та батьки, заходять випускники…
Слово д ... Читати далі »
Просмотров: 736 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Триває купальний сезон, який для багатьох необачних мешканців обертається трагедією. Упродовж літа минулого року внаслідок необережного поводження на воді в області передчасно з життя пішло 46 чоловік. 2010 рік приніс нові жертви – у травні та за перший тиждень червня на ставках та річках області потонуло 15 осіб, серед яких 2 дитини, на території району потонуло 2 особи.
20 травня в с.Смолдерів Баранівського району вода забрала життя маленької дівчинки, 2007 року народження, яка втопилася на подвір’ї в копанці.
2 червня в с.Тальківка Новоград-Волинського району в річці Рудня через недогляд матері втопився трирічний хлопчик.
Щоб не повторювати минулорічних трагедій, Ружинський районний відділ Головного управління МНС в області просить дотримуватись правил поведінки на воді. У першу чергу це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних м ... Читати далі »
Просмотров: 661 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Ще не так багато часу залишилось до найбільш відповідальної і важкої пори збирання вирощеного врожаю. В цей період всі хлібороби докладатимуть неабияких зусиль та праці, щоб якомога швидше і з мінімальними втратами зібрати вирощений урожай. Хто як не ці люди знають справжню ціну хлібу. Дуже прикро стає, коли вирощений важкою працею урожай, дорога сільськогосподарська техніка знищуються вогнем, завдаючи великих матеріальних збитків
Аналіз минулорічних жнив свідчить про серйозні недоліки в забезпеченні пожежної безпеки.
Головне управлінням МНС України в Житомирській області повідомляє, що у минулому році під час зернозбиральної кампанії виникло 6 пожеж (в Ружинському, Брусилівському, Овруцькому, Попільнянському, Олевському районах). Вогнем знищено 522 тонни грубих кормів та 2 одиниці техніки, завдано матеріальних збитків на суму понад 505 тисяч гривень. Причиною цього стало недотримання вимог пожежної безпеки, низький рівень знань працівниками вимог протипожеж ... Читати далі »
Просмотров: 1160 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (0)

Ось уже два тижні увага прихильників футболу всього світу прикута до чемпіонату світу,що проходить в ПАР, де найкращі збірні світу виборюють право називатись кращою командою планети.
Безперечно за рівнем майстерності гравців, організації турніру і т.ін. чемпіонат району, як кажуть, і поруч не стояв, проте пристрасті, які вирують на футбольних полях та за їх межами, навряд чи поступаються африканським. Отож про все по порядку.
Минулої суботи молодіжна та ветеранська збірні району приймали гостей з Андрушівки. І якщо ветерани свій матч звели внічию 1:1. то молодіжна впевнено перемогла 3:1. Голи забивали Руслан Костюмінський, Євген Саківський та Юрій Афійчук.
А черговий шостий тур чемпіонату району не приніс особливих несподіванок. Відкривали його «Медик» та «Постол» і хоч першими забили гості, проте господарі, підсилені «легіонерами», змогли не тільки відігратись, але й перемогти 3:1. «Нива» Березянка «винесла» ФК Ружин 7:0, бистріїївський «Колос» поступився ... Читати далі »
Просмотров: 761 | Добавил: zmya | Дата: 25.06.2010 | Комментарии (1)

Міні-чат

100