Головна » 2010 » Липень » 3 » Щира вдячність платникам податків
21:40
Щира вдячність платникам податків
Враховуючи значну роль податкової служби України у забезпеченні реалізації податкової політики держави, в Україні встановлено професійне свято – День працівника ДСП України, яке відзначається щорічно 2 липня.Сучасна податкова служба України здатна забезпечити виконання законів та соціально-економічну стабільність держави. Нові форми роботи з платниками податків, організаційно-методичні заходи позитивно впливають на виконання головного завдання – забезпечення надходжень до бюджету. Від початку створення ДПС України значно підвищилась податкова культура платників податків. Свій внесок у реалізацію державної політики, забезпечення наповнення бюджетів всіх рівнів, успішне виконання програм уряду зробила і податкова служба району, яка стала міцною ланкою системи органів виконавчої влади і довела свою важливість для економічного та соціального розвитку району.
Звертаючись до першоджерел, а 20 років – це вже історія, обов’язково потрібно згадати тих, хто стояв біля витоків створення податкової служби району, про тих людей, які самовідданою працею примножували наші здобутки. Сьогодні вони на заслуженому відпочинку. Серед них К.П.Велика, Н.П.Тканюк, М.Г.Присяжнюк, Г.Є.Охрімчук, Л.Я.Міщук, Г.М.Бочківська, Л.А.Міщук, П.С.Новіцький. Міцного Вам здоров’я та всіляких гараздів.
Наповнення бюджетів всіх рівнів – одне з найважливіших завдань податкової служби. В нашій напруженій роботі відчуваємо постійну підтримку голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука та голови районної ради В.Ц.Саківського. Загалом за виконання планових показників несуть відповідальність як податківці, так і платники податків. Отож у спільній роботі ми досягли непоганих результатів. Так за січень-травень 2010 року до Зведеного бюджету мобілізовано 9789 тисяч гривень, в тому числі: до Державного бюджету надійшло 2312,6 тис. грн бюджетних призначень, до місцевого бюджету – 7476,4 тис. гривень. Планові показники Зведеного бюджету виконані на 101,6%. До факту січня-травня 2009 року перевиконання становить 1917,9 тис. грн. Державний бюджет виконано на 85,7%, що на 385,4 тис. грн менше запланованого рівня та на 447,7 тис. грн більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Місцевий бюджет виконано на 107,8% та перевиконано в порівнянні з січнем-травнем 2009 року на 1470,2 тис. грн. Найбільшу питому вагу в надходженнях до Зведеного бюджету займає податок з доходів фізичних осіб (53,8%), плата за землю (14%), податок на прибуток (9,7%), податок на додану вартість (11%). Як засвідчує проведений аналіз 70,4% надходжень до місцевого бюджету складає податок з доходів фізичних осіб. Плата за землю з юридичних осіб становить 16%. Згідно проведеного моніторингу 78% надходжень складає добровільна сплата податків, 19,3% забезпечено за рахунок контрольно-перевірочної роботи, 2,7% – за рахунок заходів примусового стягнення.
Діяльність ДПС постійно спрямована на підвищення рівня добровільної сплати податків, вдосконалення механізму їх адміністрування. Сумлінний платник податків є головною дійовою особою у країні, а сплачені ним своєчасно податки – фундаментом. на якому базується розвиток її економіки, благополуччя суспільства. Від стабільної роботи бюджетоутворюючих підприємств залежить надходження податків до державної скарбниці. За нинішніх соціально-економічних умов податківцям вкрай важливо бути обізнаними з виробничими та фінансовими справами тих підприємств, які забезпечують левову частку надходжень до державної скарбниці, а також тих, які мають проблеми у розрахунках з бюджетом. За умов гострої фінансово-економічної кризи намагаємось з розумінням ставитись до проблем, які щоденно вирішують платники податків. Слід зазначити, що більшість із них чесно виконують свій конституційний обов’язок. І якщо у таких платників виникають якійсь труднощі, то податківці, в межах правового поля, допомагають їм.
Щира вдячність всім платникам за добровільну, своєчасну і повну сплату податків як до державного, так і місцевого бюджетів. Ми розуміємо, що завдяки Вам створюються робочі місця, вкладаються кошти у розвиток виробництва, насичується ринок вітчизняними товарами, забезпечуються зарплатою працівники. Звідси і прибутки, і значні відрахування у Державний бюджет. Основними бюджетоутворюючими платниками податків у районі є: ДП «Ружин-молоко» (А.Я.Цехмейструк), ДП АФ «Ян» ПП «Ян» (Л.М.Пономаренко), СФГ ім. Мічуріна (В.І.Пилипчук), ДП АФ «Немиринецька» (С.М.Данилець), філія «Бистрицька» ТОВ СП «НІБУЛОН» (І.В.Сорока), ДП «Ілліч Агро Умань» (М.П.Скиб’юк), ДП «Рогачівське» (Н.О.Туранська), ДП «Новофастівське» (Ю.В.Крижанівський), СВК «Ружинський» (О.Ф.Колібаба), ПСП АФ «Світанок» (О.Є.Збаращенко).
Міцного Вам здоров’я, успіхів у бізнесі, високих прибутків, родинного щастя і добра. Адже свято у нас спільне, як і робота задля рідного краю та України, її сьогодення і майбутнього.
В життя втілюється довгострокова програма модернізації ДПС України. У найближчих планах – формування бюджету на 2011 рік на основі нових Податкового та Бюджетного кодексів. Відповідні законопроекти схвалені Кабміном і мають суттєво змінити систему оподаткування. Резервами наповнення бюджетів всіх рівнів вбачаємо у подальшому вдосконаленні роботи з мінімізаторами сплати податків та докорінній зміні адмі-ністрування податків.
Напередодні свята хочу побажати всім податківцям високого професіоналізму в роботі, поступового наближення служби до європейського рівня, тільки добровільної сплати податків платниками та родинного затишку кожній сім’ї. Зі святом Вас, шановні колеги! Бажаю Вам подальших успіхів у виконанні завдань, покладених державою на органи податкової служби в ім’я рідної України.
Світлана Ковальчук
виконуюча обов’язки начальника ДПІ в
Ружинському районі

Переглядів: 661 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100