Головна » 2010 » Липень » 3 » Щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення
21:33
Щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення
Статтею 164-14 Кодексу України про адміністративні порушення передбачено притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб за правопорушення законодавства при здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти.
Відповідно до п. 18 Положення про закупівлю товарів,
робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 р. № 921 (далі – Положення) голова тендерного комітету організовує його роботу і несе персональну відповідальність за виконання покладених на комітет функцій. Члени тендерного комітету також несуть персональну відповідальність за прийняті ними рішення відповідно до законів.
Таким чином, у разі прийняття тендерним комітетом рішень, які можуть бути кваліфіковані як правопорушення, склад якого передбачено ст. 164-14 Кодексу України про адміністративні порушення, адміністративну відповідальність несуть всі члени тендерного комітету, що проголосували за зазначене рішення.
Крім того, відповідно до наказу ГоловКРУ від 12.03.2009 р. № 52 «Про затвердження Порядку оформлення органами державної контрольно-ревізійної служби в Україні матеріалів про адміністративні порушення» у разі вчинення адміністративного правопорушення кількома особами протокол складається стосовно кожної з таких осіб.
Відповідно ст.308 Кодексу України у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений ч.1 ст.307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.
У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу.
Олена Злоцька,
начальник КРВ в Ружинському районі
Переглядів: 993 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100