Головна » 2010 » Липень » 3 » Життя громад
21:51
Життя громад
На зустрічі голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука, голови районної ради В.Ц.Саківського, першого заступника голови РДА начальника управління АПК Б.О.Ходаківського, спеціалістів управлінь та відділів РДА з жителями Бистріївки увага акцентувалась на проблемах соціальної сфери села: зокрема, забезпечення закладу охорони здоров’я необхідним обладнанням та медикаментами, особливу увагу необхідно звертати на проходження флюорографічного обстеження жителів села; потрібно віднайти компроміс у визначенні місця розташування поштового відділення, яке зараз знаходиться майже на околиці села, в приміщенні, яке належить ПСП ім. Цюрупи, до того ж воно не рентабельне, внаслідок чого існує загроза його закриття. У такому випадку у селі діятиме пересувне поштове відділення. Тобто, люди матимуть змогу користуватися послугами «Укрпошти» з коліс. Коли в село приїжджає автомашина і обслуговує клієнтів протягом певного часу. Але слід враховувати, що в селі люди зайняті хто на роботі в господарстві, хто у приватному секторі. Тож не всі зможуть у визначені години скористатись вказаними послугами.
Керівник ПСП ім. Цюрупи О.О.Розгон запропонувала під поштове відділення приміщення старої школи. Але, як зазначив сільський голова В.М.Добрянський, це приміщення не використовувалось з 1990 року, відколи діти перейшли навчатись у нове приміщення. З того часу ніяких ремонтних робіт там не проводилось. Інших придатних приміщень у селі немає. У 2008 році звертались листом до керівництва підприємства з проханням виділити приміщення, але відповіді не отримали. Голова райдержадміністрації запропонував керівництву ПСП спільно з сільським головою віднайти приміщення, облаштувати його, щоб у селі діяло стаціонарне поштове відділення.
Крім того, як і у кожному населеному пункті району, жителів Бистріївки турбує проблема закупівлі молока, зокрема, його ціна. Проблема молокозаготівлі гостро стоїть уже не один рік. Навіть виникали «молочні війни», коли люди протестували проти свавілля заготівельників, а самі заготівельники конфліктували між собою стосовно територіального поділу. Уже не-одноразово пропонувалось створення сільських кооперативів з надання послуг населенню, в тому числі і у питаннях заготівлі молока. В разі створення кооперативу, в першу чергу необхідно буде віднайти приміщення, встановити холодильне обладнання, укласти договір з молокопереробним підприємством. Тоді селяни зможуть певною мірою впливати на закупівельну ціну молока.
Під час зустрічі звернуто увагу на проблеми людей похилого віку, ветеранів війни і праці. Адже це покоління людей створювало ті блага, якими ми зараз користуємось, наголосив В.С.Бондарчук. І коли ветерани звертаються до влади, остання не має стояти осторонь.
З прийняттям нового Податкового кодексу на місцях залишатиметься більше коштів, саме тому сільським очільникам потрібно дбати про ефективне надходження до місцевих бюджетів, разом з тим, і ефективне використання цих коштів. Слід звернути увагу на ремонт, облаштування і збереження сільських доріг, закладів соціальної сфери села.
Багато нарікань жителів Бистріївки викликає діяльність ПСП ім. Цюрупи. Зокрема, невчасна виплата заробітної плати, надання допомоги на поховання, розрахунок за оренду земельних паїв, юридичні аспекти укладання договорів оренди. Голова РДА зазначив, що юристи управлінь та відділів райдержадміністрації відтепер постійно здійснюють виїзні прийоми. Тож з ними потрібно консультуватись у вирішенні будь-яких юридичних питань.
Голова райради В.Ц.Саківський зазначив, що уже неодноразово зустрічались з жителями Бистріївки стосовно господарської діяльності ПСП, але порушені питання вирішуються повільно. Тож потрібно спільно шукати шляхи вирішення проблем. Адже ці проблеми спільні як для селян, так і для підприємства.


Переглядів: 713 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100