Головна » 2011 » Січень » 4 » Подарувати щасливе дитинство малюкам, обділеним батьківською любов’ю, може кожен
12:21
Подарувати щасливе дитинство малюкам, обділеним батьківською любов’ю, може кожен
Свято «Душі людської теплота», присвячене Дню святого Миколая, відбулося у районному будинку культури. Уже традиційно в нашому районі напередодні зимових свят новорічні подарунки від Діда Мороза й Снігуроньки отримують діти-сироти, діти, які проживають у сім’ях опікунів (піклувальників) та прийомних сім’ях. Але для них важливими є не лише матеріальні подарунки, а й атмосфера сімейного затишку та справжньої любові, якою вони змогли насолодитися під час цієї теплої родинної зустрічі.

У святковому залі, запрошуючи доєднатися до новорічної казки, гостей зустрічали усміхнені Дід Мороз і Снігуронька. А красуня-ялинка, підморгуючи сотнями різнокольорових вогників та заворожуючи дітлахів, немов обіцяла, що будь-яке бажання, загадане цього дня, чи то вголос, чи подумки, обов’язково здійсниться в наступному році. І, мабуть, не випадково свято розпочалося піснею «Мрії здійснюються» у виконанні учениці Білилівської гімназії Зоряни Гергарт, яка ще раз нагадала всім, що справжня зимова казка може прийти в домівку кожного, головне цього по-справжньому захотіти.


Привітати дітей зі святом завітали голова районної ради Борис Ходаківський, заступник голови райдержадміністрації Наталія Петрик, селищний голова Віталій Жарський, представник народного депутата Руслана Лук’янчука голова районної організації ВО «Батьківщина» Наталія Скавінська, пресвітер церкви Євангельських Християн-Баптистів Володимир Поліщук, настоятель церкви Пресвятої Богородиці УПЦ КП Андрій Яким, настоятель церкви святої Параскеви УПЦ Володимир Бринзюк.
– У кожної людини доля складається по-своєму. Дехто народжується в забезпечених сім’ях з люблячими батьками, а хтось змушений рано дорослішати і навчатися вирішувати всі свої проблеми самостійно. Дуже приємно, що сьогодні в залі зібралися батьки, які змогли відігріти своєю любов’ю та сімейним теплом зранені дитячі серця. Насправді, в сучасних реаліях рішення усиновити чи взяти на виховання дитину, мабуть, кожному з них давалося нелегко… Проте, я впевнений, що жоден із них не пошкодував про зроблене, адже коли дивишся на щасливі усміхнені дитячі обличчя – на душі стає світло та радісно. Напередодні зимових свят бажаю усім здоров’я, достатку, злагоди, благополуччя та миру, а ваші домівки нехай завжди оминають біди й тривоги, – звернувся до присутніх голова районної ради Б.О.Ходаківський.


– Ми завжди збираємося, аби відсвяткувати щось добре. Сьогодні – це свято для дітей, яким попри досить юний вік, пережити довелося уже багато. Та я впевнений, що у кожного з вас своя доля, а наше завдання – зробити все, щоб, принаймні, декілька разів на рік, казка для вас, любі діти, ставала ре- альністю, – наголосив селищний голова В.І.Жарський. 
Також Віталій Іванович від імені керівника СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаби вручив грошові подарунки Віталію Шелесту, Каті Конончук, Тані Баранській, Ані та Аліні Саліховим, Тані Більській, які живуть на території селищної ради.
– Уже четвертий рік поспіль ми відзначаємо це свято разом. На жаль, Бог розпорядився так, що в деяких сім’ях сталася трагедія, проте життя продовжується, і яка б біда вас не спіткала, завжди робіть правильний вибір. Миру, любові та Божого благословення всім вам, – зазначив пресвітер В.І.Поліщук.


– Господь любить кожну дитину, яка народилася на світ. А обділені долею можуть бути й діти, які живуть в сім’ях та не слухаються своїх батьків. Я вам бажаю будувати свій життєвий дім міцним та стійким до життєвих проблем. Міцного здоров’я, земних та духовних благ вам та вашим родинам, – привітав присутніх священик Андрій Яким.
- Правильно виховати дитину – це важка і копітка робота. Ви замінили цим діткам батьків, тому мені б дуже хотілося, щоб ви виховували їх у вірі божій, а Господь обов’язково допоможе їм на життєвому шляху, – зі словами вдячності до опікунів звернувся священик Володимир Бринзюк.
– Ось і прийшли такі довгоочікувані для всіх дітей Новорічні свята. Бажаю вам завжди залишатися в злагоді з собою, з Богом і зі своєю совістю. Ми довго радилися, що подарувати діткам цього разу. І я згадала своє дитинство, коли найкращим та найбажанішим подарунком для мене була книга. Тому й вирішили, що цьогоріч найменшенькі отримають казочки та м’які іграшки, діти середнього віку – пізнавальну літературу, а найстарші – «Кобзар» Тараса Шевченка та «Вишневі усмішки» Остапа Вишні, – зазначила Н.Г.Скавінська.


Святкового настрою присутнім додавали виступи юних артистів, які взяли участь у концерті. Танець «Сусідки» у виконанні учениць Голубівської школи вразив багатством етнічних елементів, а композиції «Непогода» та «Латино», які виконав хорео-графічний колектив танцювального гуртка районного Будинку дитячої творчості, приємно порадували різнобарв’ям танцювальних па та вдало підібраними костюмами. А Діана Соколівська, Аня Опалінська та учні Бистрицької школи з піснями «Не давайте суму жити» та «Чорна редька», колектив Будинку дитячої творчості з композицією «Я бажаю вам добра» своїми мелодійними голосами надали святу незабутності та шарму, за що й отримали солодкі подарунки від Діда Мороза та Снігуроньки.
Проте це родинне свято не відбулося би без підтримки спонсорів, які допомогли перетворити казку в дійсність. До організації та проведення свята долучилися районна державна адміністрація, районна рада, церква Євангельських Християн- Баптистів, церква Пресвятої Богородиці в Ружині, церква святої Параскеви, районна організація «Партії регіонів», народний депутат Р.Лук’янчук, ра-йонна організація ВО «Батьківщина», а також директор ДП «Ружин-молоко» А.Я.Цехмейструк, генеральний директор Українсько-Британського спільного підприємства «Комора» О.Г.Репецький, приватні підприємці М.М.Крилов, О.В.Кича, С.А.Косенко, В.Ю.Лук’янчук, Г.А.Мироненко, Г.Г.Сопун. А натхненниками свята стали працівники служби у справах дітей Ружинської райдержадміністрації, відділу у справах молоді і спорту РДА та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Та діти, для яких, власне, й влаштовувалося свято, не залишилися в боргу перед глядачами. Так Віка Хмарська (опікуни – сім’я Шимонів з Бистрика), Ліда Берман та Катя Глущенко (прийомна сім’я Лавринчуків з Городка), Таня та Роман Бернадські (прийомна сім’я Гулясів з Мовчанівки), Руслана Повторейко та Марійка Білик (прийомна сім’я Пузирів з Прибережного), Вітя Ященко (опікун Т.А.Марчук з Чорнорудки), Оля Грек та Іра Бондаренко (прийомна сім’я Заєць з Огіївки), Настя Гирак (опікун – В.Хорєва з Крилівки), Артем Веліксар (опікун – З.Костюк з Крилівки), Діана Пашковська (опікун – Г.Ващенко зі Звинячого) розповіли вірші та гуморески. А Віта Оріховська і Аліна Ночка (опікун – Ю.Мудрак з Білилівки), Каріна Артемова, Саша та Вадим Петруки (прийомна сім’я Комісарчуків з Чорнорудки) співали веселі новорічні пісні.
А після концерту на дітей чекали подарунки від спонсорів та солодкий стіл, почастуватися до якого запросили не тільки дітей, їхніх опікунів та прийомних батьків, але й всіх гостей свята.
Шкода, що приємні хвилини так швидко минають, адже подарувати щасливе дитинство малюкам, обділеним батьківською любов’ю, може кожен, хто наважиться взяти на виховання дітей, які так потребують ніжності, підтримки та родинного тепла.
Аліна ЗІНЬКОВА


Переглядів: 897 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100