Головна » 2011 » Січень » 13
Конкурс «Вчитель року – 2010» у номінації «Початкові класи» відбувся в Ружинській гімназії 4 січня. Вчителі молодших класів продемонстрували свою творчість, талановитість, поділились своїм професійним досвідом та життєвою мудрістю. Конкурсантів нагородили грамотами.


– Шановні колеги, прийміть найкращі вітання з Новим роком та Різдвом Христовим, – розпочала програму методист РМК, голова журі Валентина Григорівна Шевчук. – Бажаю вам та вашим родинам щастя, здоров’я, достатку, вихованих та здібних учнів, взаємного порозуміння з батьками, а також бажаю, щоб у цьому році звершились всі ваші бажання!
У конкурсах взяли участь вчителі Білилівської гімназії Надія Анатоліївна Гергарт, Вчорайшенської ЗОШ I-III ступенів Людмила Петрівна Івашкевич та Ружинської гімназії Лілія Микол ... Читати далі »
Просмотров: 717 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Проект Програми економічного і соціального розвитку району на 2011 рік розглянули на колегії райдержадміністрації. Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук поінформував про пріоритетні напрямки, заходи, показники та обсяги фінансування, які намічені в проекті Програми.

Стосовно комплексної Програми підтримки малого підприємництва на 2011-2012 роки, заступник голови РДА Н.П.Петрик зазначила, що її реа-лізація дасть можливість збільшити кількість робочих місць, кількість приватних підприємців-фізичних осіб, забезпечить надходження до бюджетів усіх рівнів від діяльності малого підприємництва у сумі 1 млн 200 тис. грн. 
Про хід виконання рішення колегії райдержадміністрації від 28.05.2010 р. №3 «Про заходи по проведенню ремонтних, будівельних робіт та впровадженню енергозберігаючих технологій на 2010 рік» та розпорядження голови райдержадміністрації від 1.06.2010 р. №241 інформувал ... Читати далі »
Просмотров: 600 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

З початком Нового 2011 року тваринники ДП «Рогачівське» підбили підсумки роботи у 2010 році. В роботі наради взяли участь начальник Ружинської районної державної лікарні ветеринарної медицини Т.Д.Пеньківський та начальник відділу організації виробництва, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку РДА В.В.Гранківський. Вела нараду директор ДП «Рогачівське» Н.О.Туранська.
Підбиваючи підсумки роботи тваринницької галузі у 2010 році, сільські трудівники ДП «Рогачівське» детально проаналізували стан справ у галузі. Критично поставились до прорахунків у роботі спеціалістів, накреслили плани на 2011 рік. З доповіддю про стан справ у тваринницькій галузі виступила заступник директора з тваринництва М.І.Климчук. Загалом протягом 2010 року надоїли 892 тонни молока. Це хороший показник. В числі кращих групи корів, які обсл ... Читати далі »
Просмотров: 736 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

П’ята сесія Голубівської сільської ради шостого скликання
відбулася нещодавно. Були присутні голова РДА В.С. Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, начальник фінансового управління РДА Н.І.Юркова, сільський голова О.М.Лікарчук. На порядку денному розглянуті питання про виконання бюджету сільської ради за 2010 рік та Програми соціально-економічного розвитку села на 2011 рік. За неналежної підготовки документації, звітів, бюджет на 2011 рік залишили на доопрацювання. Володимир Сергійович наголосив на співпраці з місцевими суб’єктами господарювання для поповнення бюджету сільської ради.

Юлія МАКОВЧУК


Просмотров: 634 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Кабінет Міністрів України виступає з ініціативою забезпечення державної підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та визначення їх як неприбуткових організацій. Про це йдеться в урядовому законопроекті «Про внесення змін до деяких законів України з питань діяльності неприбуткових організацій», який Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому.
Як стверджують розробники документу, неприбутковий
характер діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів — це економічна основа для об’єднання фізичних осіб, які є сільськогосподарськими товаровиробниками, підвищення ефективності їх діяльності, забезпечення збуту продукції та її переробки.
Створення проекту Закону стало нагальною потребою, адже сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи мали значні перешкоди в питанні їх державної реєстрації як неприбуткових організацій. Як наслідок, в Україні практично призупини ... Читати далі »
Просмотров: 758 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до п.24 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищна рада ВИРІШИЛА:
1. Встановити ставки місцевих податків та зборів згідно додатку №1 до рішення сесії від 30.12.2010 року.
2. Секретарю ради М.М.Бутківській довести дане рішення до органів ДПА, засобів масової інформації.

Селищний голова В.І.ЖАРСЬКИЙ

Додаток №1 до рішення сесії від 30.12.2010 р.
Ставки місцевих податків і зборів:
1. Ставки збору за місця для паркування транспортних засобів встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі 0,03 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
2. Ставка збору за провадження торговельної діяльн ... Читати далі »

Просмотров: 787 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Прийняття розпоряджень обумовлено значною напругою на ринку праці району та з метою розвитку зайнятості населення, запобігання розвитку безробіття, захисту безробітних та членів їх сімей від негативних наслідків безробіття, покращення їх матеріального стану.
Заходи з базового відстеження виконуються на основі статистичної інформації, яка ведеться районним центром зайнятості. Станом на 1.01.2011 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 699 осіб, що на 9% менше, ніж на 1.01.2010 року. До громадських робіт в 2010 році залучено 262 особи, на 2011 рік планується залучити 290 осіб та встановити квоту з працевлаштування осіб, які потребують соціального захисту в кількості 12 осіб.
Враховуючи значний рівень безробіття в районі, що становить 5% працездатного населення працездатного віку та навантаження на одне робоче місце на ринку праці, яке на даний час складає 48 осіб, виникла потреба прийняття розпорядження, що регулює зайнятість населення.
Оцінка результа ... Читати далі »
Просмотров: 585 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Свято Нового року відбулося в Ружинській гімназії. Грошову допомогу на придбання новорічних подарунків для дітей надали керівники СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба, ДП «Ружин-молоко» А.Я.Цехмейструк, начальник Ружинської дільниці Попільнянського УЕГГ І.І.Ботік. Приватний підприємець Ю.В.Шморгун виділив кошти на передплату періодичних видань, а також лісничий Ружинського лісництва С.В.Кушим подарував гімназії новорічну ялинку.
Педагогічний та учнівський колектив Ружинської гімназії від щирого серця дякують за надану допомогу.

Наталія ШУЛЯК


Просмотров: 629 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

З давніх-давен Україна славиться величними традиційними святами. Найочікуваніше – свято Нового року. Його люблять і діти, й дорослі. Напевно, тому, що на Новий рік ми отримуємо подарунки. Це свято дарує людям надію на краще життя.
24 грудня веселими колядками розпочалися Новорічні розважально-ігрові програми для дітей Чорнорудської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. Господар (Д.Гаєвський) та господиня (О.Фіщук) у вишиванках вітали односельців з Новим роком.
Дійства відбувалися у три тури, відповідно до віку дітей.
Організаторами Новорічного ранку дошкільнят та дітей молодших класів були саме батьки. Це: Олена Олексіївна Поліщук, Катерина Іванівна Постоюк, Наталія Романівна Томчук, Надія Олексіївна Теренюк, Наталія Миколаївна Циз, Олена Олександрівна Климчук. Вони разом з вчителями-класоводами одягли костюми казкових героїв таких, як Снігова Королева, Баба Яга, Снігуронька, Дід Мороз та подарували своїм дітям не ... Читати далі »
Просмотров: 887 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Нещодавно в Білилівській гімназії відбувся зональний огляд художньої самодіяльності, проведений на виконання розпорядження голови Ружинської райдержадміністрації В.С.Бондарчука. В ньому взяли участь самодіяльні колективи с. Немиринці, Дерганівської ЗОШ І-ІІ ст. і с.Білилівка.
Огляд художньої самодіяльності – це українські народні  та естрадні пісні, танцювальний марафон і театральне дійство. У цих номінаціях були представлені кращі художні номери у виконанні Бахшієвої Насті (3 кл.), Климчук Ірини і Гергарт Зоряни (4 кл.), хору учнів 3-4 класів, хору учнів 5-7 класів, вокальної групи дівчат 7-го кл., вокальної групи вчителів (Кирій т. А., Котлярчук Н. Л., Бовкун В. Б., Дехтяренко Т. М.) і танцювального колективу учнів 10 кл. Доповнили програму виступу художнє читання вчителя української мови та літератури Котлярчук Н. Л. й учнів 7 класу Кримовської Марії і Кримовської Софії.
Наші учні є постійними учасник ... Читати далі »
Просмотров: 736 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

2 грудня 2010 року Верховною Радою України прийнято Податковий кодекс України №2755-VII (далі – Податковий кодекс), розділом ХІХ якого визнано таким, що втрачає чинність з 1.01.2011 року Закон України від 11.12.1991 року №1963-ХІІ «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів».
29.12.2011 року до Департаменту ДАІ надійшли листи Державної податкової адміністрації України від 29.12.2001 року №№17426/5/17-0316 та 17427/5/17-0316 з роз’ясненнями вимог Податкового кодексу з питань оподаткування власників транспортних засобів.
Відповідно до пункту 1 розділу ХІХ «Прикінцеві положення» Податкового кодексу з 1.01.2011 року набирає чинності розділ VII «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу».
Відповідно до підрозділу 9 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу фізичні особи, які є власниками транспортних засобів, що відповідно до законодавства підлягають технічному огляду один раз на два роки, при проходженні у 2011 році такого техн ... Читати далі »
Просмотров: 864 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №606 від 9 липня 2008 року «Про затвердження порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів» техогляд засобів незалежно від форми власності проводиться з такою періодичністю:
– Два рази на рік – засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш як дев’ять з місцем водія включно, та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів;
– Один раз на рік – засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги;
– Один раз на рік – засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев’ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби.
Техогляд засобів проводиться Державтоінспекцією ... Читати далі »
Просмотров: 700 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2011 року розпочалася 1 січня і буде тривати до 28 лютого 2011 року.
Для того, щоб зареєструватися, абітурієнту необхідно:
* Звернутися до приймальної комісії вищого навчального закладу, до якого планує вступати, та ознайомитись із Правилами прийому, де вказано перелік конкурсних предметів, результати зовнішнього незалежного оцінювання з яких мають бути зазначені в Сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання (далі – Сертифікат).
* Здійснити вибір предметів, із яких абітурієнт бажає скласти тести.
Увага! У 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з дванадцяти предметів.
українська мова та література – 2, 3 червня;
іноземні мови – 6 червня;
математика – 8 червня;
російська мова – 10 червня;
біологія – 14 червня;
історія України –16 червня;
фізика – 20 червня;
географія – 22 чер ... Читати далі »
Просмотров: 620 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Восени, побачивши птахів, що летять ключем на південь, вам, можливо, стане цікаво, чому вони летять таким чином?

А ось чому…Кожний птах, махаючи крилами, створює потік повітря для наступного за ним птаха. Вибудовуючись у ключ, вся зграя додає, щонайменше, 71% до потужності польоту.
– Люди, що мають одну мету і відчуття спільноти, можуть дійти до поставленої мети набагато швидше й легше, тому що вони підтримують й допомагають один одному.
Чи вміємо ми так служити людям, як ці птахи?
Коли птах випадає із ключа, він раптово відчуває опір повітря й силу ваги й швидко повертається в ряди, щоб скористатися перевагами піднімальної сили пташиної зграї.
– Людині самій важко долати круговерть життєвих труднощів і чинити опір обставинам. Залишайтеся в одній команді з людьми, що йдуть в той же бік, що і ви.
Коли птах, що летить на чолі ключа, втомлюється, він відлітає назад, а його місце займає інший.
– Розумно викону ... Читати далі »
Просмотров: 904 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (1)

Різдвяне богослужіння відбулося у всіх православних храмах Ружинщини. Скрізь панував святковий настрій. Але чи не найбільше раділи люди у Прибережному, де на місці зруйнованої церкви з руїн піднявся новий храм.

І хоча ще потрібно докласти чимало зусиль для його облаштування, придбання церковної утварі, тощо, та впадає в око краса і велич цієї культової споруди. Службу Божу відправив ієрей отець Сергій Горбовий з Ярославки. Відомо, що цей храм постав завдяки старанням нашого земляка, професора Київського Національного університету ім.Т.Шевченка Володимира Івановича Сергійчука, який уже протягом багатьох років намагається відродити духовність свого рідного села. Тому не випадково на Службу Божу приїхали благодійники і меценати. Зокрема, сам Володимир Іванович Сергійчук; депутат районної ради Микол ... Читати далі »
Просмотров: 700 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

19 січня віруючі традиційно відзначають Водохрещення Господнє – одне з найбільших свят православної церкви. Святкування пов’язане з відвідуванням православними віруючими річок, озер та інших водоймищ.

Люди не лише набирають воду в ємності, але й купаються в ополонках та масово відпочивають біля водойм. За цих обставин свято Водохрещення перетворюється на копітку працю для рятувальників. Адже, як свідчить статистика, люди гинуть на водоймах району не тільки у купальний сезон. 
Головну загрозу під час Водохреща становить те, що на льоду збирається велика кількість людей, а крига не набрала достатньої міцності у зв’язку з перепадами температури та потеплінням. Тому звертаюся до усіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, перебуваючи на водоймах та поблизу них.
У жодному разі не виходьте на тонкий лід. Перш ніж ступити на нього, перекона ... Читати далі »
Просмотров: 633 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

З прийняттям Податкового кодексу України з 1 січня 2011 року втратив чинність Закон України «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності».

Ставки збору встановлюються сільськими, селищними, міськими радами у розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня календарного року та диференційовані в залежності від терито-ріального поділу: на території міста Києва та інших обласних центрів – від 0,08 до 0,4 розміру мінімальної заробітної плати; на території міста Севастополя, міст обласного значення – від 0,04 до 0,2 розміру мінімальної заробітної плати;на території інших населених пунктів – до 0,1 розміру мінімальної заробітної плати.
Строки сплати збору:
За провадження торговельної діяльності за короткотерміновим торговим патентом сплата проводиться не пізніше як за 1 календарний ден ... Читати далі »
Просмотров: 736 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Виконавчі листи про стягнення аліментів пред’являються на виконання до відповідного відділу державної виконавчої служби за місцем роботи або проживання боржника. У разі, якщо виконавчий документ відповідає вимогам, визначеним статтею 19 Закону України «Про виконавче провадження», державним виконавцем відкривається виконавче провадження з примусового виконання рішення суду та вживаються заходи примусового виконання.

Таким чином, слід отримати в суді, який ухвалив рішення про стягнення аліментів, виконавчий лист, який відповідно до ст. 19 Закону України «Про виконавче провадження» повинен містити, зокрема: назву документа, дату видачі та найменування органу, посадової особи, що видали документ; дату і номер рішення, за яким видано виконавчий документ; прізвище, ім’я та по батькові стягувача і боржника, їх місце проживання, індивідуальний ідентифікаційний номер стя ... Читати далі »
Просмотров: 1981 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Начальник Ружинського районного управління юстиції
Ющук Ігор Андрійович 28.01.2011 року
Державний реєстратор
Савіцький Анатолій Леонідович 4.02.2011 року
Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації
Розумович Ольга Петрівна 11.02.2011 року
Начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі
Рачук Олександр Михайлович 18.02.2011 року
Начальник фінансового управління райдержадміністрації
Юркова Наталія Іванівна 25.02.2011 року
Начальник управління економіки райдержадміністрації
Березівська Людмила Павлівна 4.03.2011 року
Начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації
Паливода Сергій Олександрович 11.03.2011 року
Начальник відділу охорони здоров’я рай- держадміністрації
Ніколайчук Віталій Віталійович 18.03.2011 року
Нача ... Читати далі »
Просмотров: 593 | Добавил: kulunka | Дата: 13.01.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100