Головна » 2011 » Січень » 20 » Рибалки мають право ловити рибу в орендованих ставках
15:08
Рибалки мають право ловити рибу в орендованих ставках
До Головдержуправління рибоохорони у Житомирській області надходять скарги громадян на неправомірні дії орендарів ставків котрі не допускають громадян до водойм для здійснення любительського і спортивного рибальства, відпочинку, напування худоби, тощо. У дійсності орендарі, оформивши за мізерні кошти оренду водного об’єкта обносять його триметровою загорожею і ставок у центрі села стає недоступним для рибальства, купання, напування худоби, розведення водоплавної птиці.
У зв’язку з цим, Головне державне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області повідомляє, що відповідно Правил любительського і спортивного рибальства любительський і спортивний вилов риби і водних безхребетних для власних потреб дозволяється всім громадянам України, у всіх водоймах України, в межах норм (3 кг.) затверджених Правилами рибальства та незабороненими знаряддями лову (вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом).
25.08.2010 року Головою Житомирської обласної державної адміністрації С.М.Рижуком було підписано Доручення районним державним адміністраціям здійснювати постійний контроль за вільним доступом до водних об’єктів, оскільки вони є державною власністю і надбанням її громадян, котрі мають вільний доступ для купання, напування худоби, розведення водоплавної птиці.
Отже, орендар водойми (ставка) зобов’язаний визначити на орендованій водоймі ділянку для здійснення любительського рибальства, відпочинку, напування худоби і розведення водоплавної птиці. При цьому орендарю потрібно ознайомити рибалок з затвердженим Головдержуправлінням рибоохорони у Житомирській області актом зарибнення водойми, в якому зазначені вселені орендарем види риб.
Рибалки мають право на вилов аборигенних видів риб, при цьому не повинні сплачувати орендарю за виловлену рибу. У випадку якщо громадянин виловив рибу, що вселялась орендарем, він повинен відшкодувати вартість виловленої риби або повернути її у водойму.
Обмеження прав громадян щодо любительської і спортивної риболовлі, відпочинку на орендованих водоймах, напуванню худоби, тощо є порушенням прав громадян. У таких випадках просимо у письмовій формі повідомляти Головдержуправління у Житомирській області за адресою: 10005, м. Житомир, пров. Гуйвинський, 6 та районні державні адміністрації, правоохоронні органи та органи прокуратури.

Юрій Богуш,
райдержрибінспектор Ружинського району


Переглядів: 5110 | Додав: kulunka | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100