Головна » 2011 » Січень » 27 » Свято-конкурс «Найкращий читач року»
09:48
Свято-конкурс «Найкращий читач року»
«Хто багато читає, той багато знає» – кажуть у народі. І це правда. Упродовж всього життя ми  звертаємось до книжок.



Батьки читали вам книжки,  вірші, оповідання, казки, коли ви ще й говорити не вміли. З дитячих років книжка допомагала вам пізнати себе і зрозуміти світ, що вас оточує. Вона знайомила і продовжує знайомити з історією народу, рідної землі, таємницями природи і життя, найкращими зразками світової літератури.
– Недарма часто-густо трапляється так, що вчасно прочитаний твір підказує людині вибір життєвого шляху, професії. Буває так, що силу цього німого помічника людина усвідомлює випадково. Саме книга допомагає у навчанні й самовихованні, збагачує знання, народжує мрії і вчить, як їх здійснити. Пам’ятайте про це і довіряйте книгам, – такими словами звернулась до учасників свята-конкурсу «Найкращий читач року» бібліотекар районної дитячої бібліотеки Лариса Леонідівна Мороз.
Дев’ятого грудня у приміщенні районної дитячої бібліотеки відбувся районний етап конкурсу «Найкращий читач року 2010». Учні 6-7 класів, переможці І туру (шкільного етапу) конкурсу, перетнули простір і час, щоб позмагатись за титул «Найкращий читач року» серед учнів Ружинського району. Свято розпочали і познайомили всіх з учасниками конкурсу чарівні ведучі: бібліотекар Лариса Леонідівна Мороз та переможниця районного етапу конкурсу «Найкращий читач року 2009», учасниця обласного етапу Вікторія Гаврилюк.


Учасники змагалися у номінація: «Моя візитка у літературному образі», «Захист читацького щоденника», «Книжкова реклама».
У конкурсі взяли участь читачі бібліотек Вербівської, Зарічанської, Малочернявської, Чорнорудської ЗОШ І-ІІ ступенів, Бистрицької, Вільнопільської, Зарудинецької, Крилівської, Топорівської, Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Білилівської та Ружинської гімназій.
Усі учасники свята привезли на конкурс свої читацькі щоденники, а вони виявилися досить цікавими. Оригінальним за формою був щоденник Дарини Курінної – читачки бібліотеки Ружинської гімназії. Аня Прийомська – учениця 7 класу Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст. – представила на конкурс щоденник у формі портфоліо. І чого там тільки не було: і розповідь про прочитані книги, і про шкільну бібліотеку, і про свою домашню, і про цікаві уроки і позакласні заходи заходи, і зустрічі з письменниками тощо.
Отже, учасники конкурсу показали те, що книга є їхнім найкращим захопленням і вона ще може позмагатися з комп’ютером.
Хочу подякувати працівникам районної дитячої бібліотеки Лідії Миколаївні Загороднюк та Ларисі Миколаївні Мороз за співпрацю у підготовці і проведенні свята-конкурсу «Найкращий читач року».

Надія ДУДУКАЛО,
методист РМК




Переглядів: 1272 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100