Головна » 2011 » Січень » 4 » У районі опікуються сім’ями, які потрапили у складні життєві обставини
11:14
У районі опікуються сім’ями, які потрапили у складні життєві обставини

Засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах, відбулося нещодавно у районній державній адміністрації.

Заслухавши інформацію провідного спеціаліста районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, щодо однієї із сімей, яка проживає на території селищної ради, члени дорадчого органу вирішили вивести сім’ю із загальної бази даних сімей, які потрапили у складні життєві обставини. Як повідомила Аліна Миколаївна Скрипнюк, зараз троє неповнолітніх дітей проживають у квартирі своєї бабусі. Двоє старших навчаються у Зарічанській школі, а найменша відвідує дитячий садочок. Сім’я, подолавши негаразди була знята із соціального супроводу. 

Надзвичайно важко доводиться молодій мамі із Першотравневого, яка самостійно виховує двох дітей. Через відсутність власного житла жінка змушена була переїхати до Першотравневого, залишивши постійну роботу в Бистрику. Як зазначив сільський голова О.З.Опалінський, зараз сім’я проживає у підвідомчій двокімнатній квартирі, проте наразі необхідно вирішити питання із твердим паливом для обігріву житла. На комісії було вирішено взяти сім’ю під соціальний супровід.
Під соціальний супровід було взято й сім’ю з Ружина. Двоє неповнолітніх дітей живуть разом з мамою і бабусею в антисанітарних умовах. А, як зазначила директор Зарічанської школи В.М.Божко, діти не тільки нерегулярно відвідують школу, а й мають серйозні проблеми зі здоров’ям.
Досить давно опікуються соціальні служби родиною із Топорів. Як зазначила начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук, мати-інвалід по зору, тому син фактично весь час проживає в своєї бабусі у Вінницькій області. У зв’язку з цим було вирішено зняти родину із соціального супроводу та рекомендувати сільському голові тримати сім’ю на контролі й повідомляти соціальні служби про зміну місця проживання дитини.
Також на засіданні було вирішено зняти з соціального супроводу сім’ю із Заріччя та три родини з Березянки. Ще одну сім’ю вивели із загальної бази даних сімей, які потрапили у складні життєві обставини, у зв’язку зі зміною місця проживання.
А щодо ще однієї родини із Березянки, то члени комісії ви-рішили продовжити соціальний супровід цієї сім’ї, оскільки, як повідомила сільський голова Л.С.Чумак, родина проживає в селі і не взмозі самостійно вирішити власні проблеми. Наразі власного житла сім’я не має, а проживає в одного із односельчан.

Аліна ЗІНЬКОВА


Переглядів: 857 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100