Відповідно до Наказу №46 від 2.02.2010 року Державного комітету ветеринарної медицини України «Про затвердження Інструкції із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів і внесення змін до Інструкції по клеймуванню м’яса», з 24.10.2010 року змінюється порядок клеймування м’яса, а саме: будуть застосовуватися нові штампи, а також позначка
придатності.
Після проведення передзабійного огляду тварини, уповноваженим спеціалістом ветеринарної медицини буде видано довідку клінічного огляду, після забою даної тварини уповноваженим спеціалістом ветеринарної медицини буде наноситися ветеринарне клеймо післязабійного огляду «Попередній огляд». Дане клеймо буде нанесене на м’ясні туші (напівтуші, четвертини), після чого вони можуть супроводжуватися на переробне підприємство або в державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку.
Спеціалісти державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на агроподовольчому ринку
...
Читати далі »