Головна » 2010 » Червень » 3 » А ви летіть собі, летіть…
17:00
А ви летіть собі, летіть…


У травні, коли розцвітають яскраві квіти, а довкола дзвенить пташиний спів, легесенький весняний вітерець приносить до кожної школи довгоочікуване всіма школярами свято Останнього дзвоника. Воно радісне для одних, адже закінчується черговий навчальний рік, а попереду – неповторні літні канікули, і тривожне та сумне для випускників, адже саме цього дня шкільний дзвінок пролунає для них востаннє, закликаючи їх на останній урок. Востаннє вони сядуть за шкільні парти та вслухатимуться в кожне слово класного керівника, намагаючись запам’ятати її мудрі життєві поради…
Пролунав останній дзвінок і для учнів Дерганівської загально- освітньої школи I-II ступенів. По-святковому вбрані школярі з букетами весняних квітів у руках, посміхаючись перехожим, поспішали в обійми рідної alma mater.
До святкової зали випускників, як і дев’ять років тому, завели їхні батьки. Із боязких та несміливих першокласників колись, вони перетворилися у красивих, впевнених у собі юнаків і юнок нині.
Привітати школярів зі святом завітали голова райдержадмі-ністрації В.С.Бондарчук, начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук та сільський голова А.Ц.Зінькова.
– Стискається серце від того, що сьогодні ми відпускаємо зі шкільного гнізда наших найстарших вихованців. Я бажаю вам, діти, щоб на вашій життєвій дорозі ніколи не зустрічалися невдачі і проблеми, а якщо вони вам таки стрінуться, то долайте їх із легкістю, не втрачаючи гідності і впевненості у собі. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому. Любіть Україну, батьків, вчителів і не забувайте рідної школи. Станьте гідними громадянами своєї Батьківщини, – звернувся до випускників директор школи О.О.Кравчук.


– Дев’ять років ви приходили до школи за знаннями. Тож нехай ті уроки життя, які давали вам вчителі і батьки будуть недаремними. Живіть так, щоб батьки пишалися вашими досягненнями, а ви змогли б сміливо дивитися в очі своїм односельцям, –привітав дев’ятикласників В.Г.Федорчук.
– Цього дня останні дзвоники лунають всією Україною, спонукаючи нас замислитися над рівнем освіти, яку отримують наші діти, адже згодом саме їм розбудовувати нашу державу, робити світ кращим. Ми маємо зробити все, щоб школярі отримали якісну освіту, яка б допомагала їм реалізовувати свій життєвий потенціал. Радує те, що, дивлячись на наших дітей розумієш, що нам підростає хороша зміна, – до присутніх звернувся голова РДА В.С.Бондарчук.
– Навчайтеся гарно, продовжуйте вдосконалювати свої знання, адже саме вони запорука вашого успіху, – побажала випускникам А.Ц.Зінькова.
Своїх вихованців привітала і перша вчителька К.І.Гнида: «Здається, зовсім нещодавно батьки привели вас до школи. Ви були такими несміливими, боязкими, але надзвичайно допитливими. Мабуть, ніколи не забуду, як сильно хотів навчитися читати Андрій Луценко. Надзвичайно шкода прощатися з вами і відпускати вас із свого гнізда, проте:
А ви летіть собі, летіть,
Від болю і розлуки не впадіть,
Летіть, та білих крилець
не ламайте,
А падаючи, знову
піднімайтесь.
… Хороших друзів завжди
вибирайте!
Своїх батьків ніколи
не цурайтесь.
…А ви летіть. Додому
повертайтесь
Та на минуле часом
оглядайтесь».
Із напутніми словами та, як годиться, з батьківським благословенням, з короваєм, до найстарших школярів звернулися їхні батьки Н.Рябоконь та Т.Карапетян. А першокласників із святом невеличкими подарунками привітала приватний підприємець Л.Яринчина.
Свято закінчилося символічно, коли коридорами школи пролунав останній в цьому навчальному році шкільний дзвінок.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 5158 | Додав: zmya | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100