Головна » 2010 » Червень » 18 » Добрі справи благодійної організації
22:19
Добрі справи благодійної організації
Відбулась звітно-виборна конференція Ружинської районної організації Товариства Червоного Хреста України. На конференції про діяльність Товариства за п’ять років звітувала голова організації Світлана Юріївна Сидорук.– Товариство Червоного Хреста України, як одна з найбільш гуманітарних громадських орга-нізацій в країні, діяльність якої здійснюється на добровільних засадах, – підкреслила С.Ю.Сидорук, – прагне мобілізувати сили добра і гуманізму заради поліпшення становища найбільш незахищених групп населення, заради попередження і полегшення людських страждань під час стихійного лиха, аварій або катастроф. – Обласна організація Червоного Хреста задля цього реалізує понад десять гуманітарних програм. Зокрема:«Патронажна сестра», «Донор», «Молодіжна программа», Міжнародний гуманітарний проект «Червоний Хрест протии туберкульозу, СНІДу і хвороб, що передаються статевим шляхом», а також «Досліджуючи міжнародне гуманітарне право», «Допомога населенню за надзвичайних ситуацій» та інші.
Районна організація має 88 первинних організацій, в яких на обліку перебуває 6740 чоловік. Правлінням було розглянуто 125 питань з різних напрямків діяльності. Члени президії ТЧХ допомагали у розподілі гуманітарної допомоги, надавали медико-соціальну допомогу інвалідам, одиноким громадянам, ветеранам війни та праці. Голови первинних організацій стовідсотково забезпечувались необхідною літературою, що сприяло підвищенню їхнього професійного рівня. Так за п’ять років було проведено 14 семінарів, 20 інструктивно-методичних нарад з підготовки кадрів, обміну досвідом роботи. На належному рівні поставлена робота в первинних організаціях відділу освіти, а саме: у Ружинській та Білилівській гімна-зіях, в Ягнятинській, Бистрицькій, Роставицькій, Немиринецькій школах, центральній районній лікарні, в ДП «Ружин–молоко», управлінні праці та соціального захисту населення, РДА. Відчутну допомогу в повсякденній роботі організації надають волонтери, активісти Червоного Хреста. Це 47 добровольців, які неодноразово нагороджувались грамотами та цінними подарунками за плідну роботу.
– Значну підтримку організації надають райдержадміністрація та районна рада. Рішенням 15 сесії районної ради 5 скликання від 8.10.2007 року прийнято программу організації роботи центру медико-соціальної допомоги та виділено 4 тисячі гривень, – наголосила С.В.Сидорук.
Пріоритетним завданням діяльності Товариства є допомога місцевим органам влади у вирішенні проблем з бідністю, в першу чергу, наданням медико-соціальної підтримки самотнім, хворим, людям похилого віку, інвалідам, ветеранам війни та праці.
Під постійним контролем районної організації знаходиться патронажна служба, яка надає допомогу 530 чоловікам із числа ветеранів війни, інвалідів, одиноких людей похилого віку. В районній організації працює медико-соціальний центр для допомоги інвалідам, одиноким престарілим, дітям-сиротам, багатодітним родинам, ветеранам війни та малозабезпеченим. За звітний період безкоштовну допомогу отримали 2345 осіб. Працює пункт прокату інвалідних пристроїв та предметів догляду за лежачими хворими (інвалідні візки, милиці, ходунки та інші прилади). Цими послугами скористалися 130 чоловік. Також працює маніпуля-ційний, масажний та фізичний кабінети.
Цього року проходив місячник Червоного Хреста під гаслом «Подвиг вашого життя» присвячений 65-річчю Перемоги. Ветерани отримали подарунки від Червоного Хреста. Вагому допомогу товариству надають безробітні, направлені Ружинським районним центром зайнятості, які виконують роботу доглядальниць. За звітний період було задіяно 54 особи, під наглядом яких перебували 720 підопічних, і не тільки з Ружина та Заріччя, але й з Роставиці, Малої Чернявки, Бистрика, Вільнопілля, Мо-вчанівки та інших сіл. По лінії Червоного Хреста було отримано продукти харчування, дитячі іграшки, гігієнічні набори, набори для медичних, патронажних сестер, одяг, медикаменти, шампуні та інші товари загальною вагою 5 тонн 200 кілограмів на суму 78401,55 гривень. Зібрано допомоги в натуральному вигляді вагою 38588 тонн на суму 93251,50 грн. До Міжнародного дня людей Похилого віку підопічні Червоного Хреста отримали 50 продуктових наборів на суму 2500 грн, до Міжнародного дня інвалідів 25 чоловік отримали продуктові набори на суму 1800 грн, до Великодніх свят одинокі та хворі люди, які лікуються і проживають у Вчорайшенській дільничній лікарні отримали крашанки, одяг та продукти харчування. В ході місячника Червоного Хреста та акції «Милосердя» зібрано благодійну допомогу на загальну суму 35440 грн та роздано її 930 особам. Для проведення благодійних акцій гуманітарна допомога надходила від місцевих підприємств, організацій, комерційних структур тощо. Добре організована робота у Вільнопільській, Мовчанівській, Голубівській, Роставицькій, Княжицькій, Немиринецькій, Березянській сільських радах. Постійними спонсорами, які надавали істотну допомогу Червоному Хресту є СВК «Ружинський», ВАТ «Йосипівське», АПК «Архат», ТОВ «Новофастівське», ДП АФ «Немиринецька», ДП «Ружин-молоко» і інші. Ще чимало добрих справ на рахунку Ружинської районної організації Червоного Хреста, але і тих достатньо, щоб позитивно відзначити її роботу.
Василь Копач
Переглядів: 690 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100